начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

регистрация на фирма (ООД) от чужденец (чужденци)

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

регистрация на фирма (ООД) от чужденец (чужденци)

Мнениеот millenium » 25 Окт 2004, 17:45

приемам мнения по този въпрос и особено доколкото е възможно това да стане чрез упълномощаване - без лицето да присъства в България по време на регистрацията - мисля си да не би да пропусна нещо по преводи и легализация на документи и други подробности.
Ако някой е минал по този път и е наясно с всички (евентуални) подробности, нека да ме посъветва. Търся най-удачния и удобен начин.
Ще бъда благодарна на всеки, който ме посъветва!
millenium
Нов потребител

Re: регистрация на фирма (ООД) от чужденец (чужденци)

Мнениеот Mилена.П » 26 Окт 2004, 11:09

чуждунците физически или юридически лица са?
Mилена.П

Мнениеот frantic » 27 Окт 2004, 11:11

I kak da stane....Palnomostnoto triabva da e notarialno zavereno ili legalizirano, s pechat ot tamoshnoto konsulstvo....I da go upalnomostish toia pich tuka vkliuchitelno i da ebe ot negovo ime i za negova smetka...V SGS bez pari tova neshto ne minava!!!
frantic

Мнениеот Гери » 27 Окт 2004, 11:18

Айде бе, кой каза, че не става. Аз имам поне 3-4 такива дружества.
Заверяват се нещата или в консулския отдел или тук (ако чужденеца се е отбил за малко и е на почивка).
Гери

Мнениеот evgo » 27 Окт 2004, 11:41

Считам, че няма пречка това да стане, но трябва да се имат предвид следните моменти:
1.Пълномощното следва да бъде изрично и в него да са залегнали всички действия, които ще се извършват от дружеството в бъдеще, включително и за внасяне на документите по регистрацията на дружеството в съда.
2.Пълномощното трябва да съдържа задължително клаузи за откриване на сметка по която да бъде внесен капитала за учредяване на дружеството, както и клауза за последващото му изтегляне след регистрацията, откриване на разплащателна сметка /хубаво е банката/ите да бъде/ат точно определена/и/, разпореждане със средствата по нея и т.н.
3.Както каза Гери, пълномощното може да бъде заверено при "Случайно идване на чужденеца в Б-я". Считам, че е по-удачно пълномощното да бъде написано на български език и заверено в наша консулска служба в съответната държава /при нужда с преводач/. Така се избягва нуждата от легализиран превод при наличие на апостил и цялостна легализация при положение че държавата от която е чужденеца не е подписала Хагската конвенция.
4.Много добре би било всички документи по регистрация на дружеството да бъдат изготвени на два езика-български и другият /във всеки един документ да е записано, че са изготвени на два езика/ и да са подписани от учредителя. За пълномощника ще остане задължението да ги внесе в съда.
5.Консулът ще завери пълномощното и подписа на учредителя.
Може и да не съм изчерпателен, допълвайте.
evgo

Назад към Търговско право