начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

застраховка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

застраховка

Мнениеот Люси » 12 Окт 2004, 10:08

Имам застраховка "Живот" през 2002 г. Била съм в болнични 30-дни през същата година. Застраховката ми е направена от работодателя и аз случайно разбрах за нея през тази година. Тъй като давността на застраховката е 3 години едва сега аз си потързих обезщетението.Подадох молба в ЗК "Витоша" и зпреди няколко дена ми отговориха, че не могат да ми я изплатят, тъй като застрахователят изплаща обезщетение за временна загуба на работоспособност от общо заболяване над 40 дни. Такава клауза няма упомената в договора. Представените от мен 4 броя болнични листа са от три различни заболявания. Първите три болнични листа са първични, като между втория и третия има прекъсване от 4 дни. Причината за това, че болничните са първични е това, че не беше определена веднага диагнозата на заболяването ми. Следва ли по тези причини да ми бъде отказано изплащане на обезщетение за временна загуба на работоспособност.
Люси

Re: застраховка

Мнениеот monteskio. » 12 Окт 2004, 15:17

В даденияя случай е необходимо да се запознаете подробно с общите условия на сключената застраховка. При положение, че няма ограничение за дните н авременната неработоспособност, имате право да подадете Жалба до управление "Застрахователен надзор " към Комисията за финансов надзор, с основание, че застрахователят не Ви изплаща дължимо обезщетение,което той дължи в 15 дневен срок от настъпване на обстоятелството.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот Люси » 12 Окт 2004, 15:49

Много Ви благодаря!
Люси

Мнениеот случаен-N » 12 Окт 2004, 17:11

Страницата на вашата компания е:
http://www.vitosha.bg/Bulgarian/life/PageIns.htm
Прочетете си Общите условия, а също и ТАРИФА А-7 -ИНДИВИДУАЛНА РИСКОВА ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ:
8. При временна загуба на трудоспособност от злополука, професионално и/или общо заболяване над 40 дни, застрахователят изплаща на застрахования 8 (осем) процента от застрахователната сума.

Но все пак си проучете основно въпроса, може пък да ви дължат обезщетение...
случаен-N

Назад към Търговско право