начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

лихва върху кръвнина

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Мнениеот gudio » 26 Юни 2007, 11:54

:twisted: Разбира се, че НЕ ми се занимава :!: Става дума за "бета"-версия на единна информационна система на съдебното изпълнение, по която трябваше още от 01.01.2007 г. да работят всички ДСИ и ЧСИ в България... има още много кусури и не е ясно дали ще тръгне... особено при държавните СИ - някои още май нямат доставени компютри, в момента ги обновяват... В системата се влиза с електронен подпис, така че не можеш да я разгледаш... качена е на един :lol: "сървър", ама май си е обикновено РС, защото работи много бавно и затова не ми се занимава... Иначе в МП са били вече "наточили" нещо като два броя "Апачи- сървъри" :wink: от Бъркли :lol: със специални генератори, дублирани системи за сигурност и ако тръгне работата, всеки СИ, държавен или частен ще води цялото си деловодство и сметки на тях... Сметката може да се направи и "ръчно" - добър лихвен калкулатор е този на "епи-онлайн", сравнявал съм го с този на "Апис" и на "Сиела", не дава разлика, но трябва десетичната запетая да е "точка", а не "запетая". Няма никаква философия в цялата работа, никой не може "скрито и тайно" да ти начисли лихва върху лихва. Като спазваш чл.76 от ЗЗД, при всяко плащане намаляваш първо разноските, ако остане нещо - лихвата. След това си смяташ (върху главницата !) лихвата за деня, следващ разпределеното плащане до деня на следващото такова. С него погасяваш натрупаната лихва, докъдето стигне, ако остане - "подяждаш" и главницата и така. Проблем е с периодичните плащания (издръжки напр.) - там нормалните лихвени калкулатори, вкл. и платените версии не вършат работа, затова си играя да ползвам "бета-версията" на цитираната система... засега според мен тя смята добре. Но не разчитай някой да си играе да ти изчислява измислени от теб сметки... не забравяй, че за такива изчисления по окръжните съдилища се плаща депозит от около 200 лв. за ССЕ :wink:
Аватар
gudio
Активен потребител
 
Мнения: 3128
Регистриран на: 01 Мар 2006, 19:39

Мнениеот evel » 26 Юни 2007, 13:44

Благодаря все пак :lol:
evel
Младши потребител
 
Мнения: 95
Регистриран на: 01 Мар 2006, 19:46

Предишна

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 64 госта


cron