начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

условна присъда

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


условна присъда

Мнениеот lievre » 24 Юни 2007, 12:59

Ако имаш условна присъда можеш ли да напускаш страната временно,докато условната изтече.Или примерно са те осъдили в друга държава,но си българин,можеш ли в такъв случай да се върнеш за няколко дена в България или няма да те пуснат на границата
lievre
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Окт 2006, 22:26

Мнениеот legenora » 24 Юни 2007, 13:30

da.moje.
legenora
Потребител
 
Мнения: 115
Регистриран на: 25 Сеп 2006, 16:33

Мнениеот kursant_amvr » 24 Юни 2007, 15:12

legenora написа:da.moje.


Е да, ама не съвсем. :) :wink:

Нека първо изясним следното нещо: След като Вие сте български гражданин НИКОЙ на българската граница не може да ви спре да се завърнете в родината си. При никакви условия. Да се се завърнете в РБ е Ваше неотнимаемо право и освен ако нямате проблем с ИЗЛИЗАНЕТО от чуждата страна, то влизане в РБ не може да Ви бъде отказано на НИКАКВО основание.

Сега, обаче идва лошата новина. Веднъж влязъл на територията на РБ, във Вашия случай МОЖЕ (но без да е задължително) да не Ви бъде разрешено напускането на страната, както и да не Ви се издаде задграничен паспорт. Справка чл. 76 ЗБДС.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
kursant_amvr
Потребител
 
Мнения: 265
Регистриран на: 31 Авг 2005, 21:03


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 55 госта


cron