начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Продажба на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на ЕТ

Мнениеот bobsi_bmw » 12 Юни 2007, 10:49

Ще в ипомоля за малко помощ...та значи Имам ЕТ и сега с майка ми направих ООД и искам да прехвърля ЕТ в ООД-то ... с договор за прехвърляне на предприятие но някой би ли ми помогнал със заявлението ... мерси предварително
bobsi_bmw
Младши потребител

Мнениеот sparklet_law » 15 Юни 2007, 23:28

Промяна на ЕТ в ООД:
Прехвърля се с дог.предприятието на ЕТ-то / с нот.заверка на подписите/. Продавач е ЕТ-то, купувач ООД-то.Когато се прехвърля ЕТ се прехвърля и фирмата и предприятието, не може поотделно /чл.60 ал.1 ТЗ/.

Промяна на адреса на управление и вп.на нов дружествен договор :
1.Заявление
2.Протокол от Общото събрание
3.Актуален друж.договор
4.Дог.за отдаване под наем на недв.имот относно адреса на управление.
Заявлението е от единия съдружник дог.за наем също, др.документи трябва да са подписани и от двамата.

ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ООД
1. протокол за приемане на друж. договор и избор на управители.
2. друж. договор с елементите по чл.115 ТЗ подписан от съдружниците.
3. нот. заверени декларации за подписите на управителите
4. дог. за възлагане на управлението според чл. 141/2/ и /6/ ТЗ /поотделно и за двамата/.
5. дог. за наем относно адреса на дружеството.
6. вносна бележка за внасяне на капитала.
7. бордера за внесени държавни такси и удостоверение за запазено име на фирмата.
sparklet_law
Младши потребител

Назад към Търговско право