Здравейте,
Ще променяме името на дружеството ни и в тази връзка ще ви помоля да ми помогнете с изясняването на няколко въпроса.
1. Необходимо ли е протоколът от общото събрание да съдържа решение за изменение на учредителния акт (освен решение за промяна на името)?
2. Трябва ли към заявлението да се приложи учредителния акт с новото наименование?
3. Не мога да преценя каква такса да внеса за публикуване в ДВ? Може би 22.50?
4. Кога е най-добре да внеса таксата за препис от решението? Предполагам, че ще бъде 1 страница и се чудя дали да не внеса 1.50 лв заедно с заявлението?
Благодаря предварително за помощта.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Промяна на наименованието на ЕООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Промяна на наименованието на ЕООД
1. Обикновено в протокола се посо4ва, 4е Общото събрание приема нов текст на у4редителен договор.
2. Да, трябва (защото има изменение и винаги трябва да се приложи нов препис).
3. 25 лева такса обнародване.
4. Още при подаване на документите внесете 1.50 за съд. ре6ение.
2. Да, трябва (защото има изменение и винаги трябва да се приложи нов препис).
3. 25 лева такса обнародване.
4. Още при подаване на документите внесете 1.50 за съд. ре6ение.
- 2222
Много благодаря за отговорите. :))
С тези такси съвсем се обърках:))
С тези такси съвсем се обърках:))
- Нина
Таксата за обнародване в ДВ по сметка на НС ли се внася?
Намерих тази на страницата на редакцията на ДВ:
Народно събрание – “Държавен вестник”, БНБ – ЦУ, код 66196611, с/ка N 3000170403, БИН 730201000-1.
Намерих тази на страницата на редакцията на ДВ:
Народно събрание – “Държавен вестник”, БНБ – ЦУ, код 66196611, с/ка N 3000170403, БИН 730201000-1.
- Нина
Освен за препис от решението трябва да внесете и държавна такса за вписване на промяна в обстоятелствата, подлежащи на вписване, а именно - за промяна в наименованието на фирмата.
Сметката на ДВ обикновено я знаят в банката, обслужваща съда. Най-вероятно е тази, която са изписали на страницата на ДВ.
Сметката на ДВ обикновено я знаят в банката, обслужваща съда. Най-вероятно е тази, която са изписали на страницата на ДВ.
- Дария
по т.1 Не е необходимо да се взима изрично решение за промяна на учредителния акт, тъй като се касае за промяна, подлежаща на вписване по силата на чл.119, ал.2 от ТЗ във връзка с чл.115, т.1 от ТЗ. В този случай не се изисква изрично решение за промяна на учредителния акт, респективно не се касае за хипотезана на чл.140, ал.3 от ТЗ, представляваща самостоятелно основание за вписване в регистъра. В противен случай би било необходимо да внесете 2 такси за вписванията на две нови обстоятелства.
по другите точки съм напълно съгласен.
по другите точки съм напълно съгласен.
- s_plamen
- Нов потребител
Да, 20 лв.
За тази такса погледнах Тарифа 1 на съдилищата :))
Много ми харесва този форум. Разгледах го и ми направи впечатление, че човек може да получи помощ. :)
За тази такса погледнах Тарифа 1 на съдилищата :))
Много ми харесва този форум. Разгледах го и ми направи впечатление, че човек може да получи помощ. :)
- Нина
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|