начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Приблизително колко време отнема регистрация на фирма...

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Приблизително колко време отнема регистрация на фирма...

Мнениеот prnedev » 07 Юни 2007, 00:23

Приблизително колко време отнема регистрация на фирма, като капитала е апортна вноска - земя и сгради. Ясно е, че е по-сложна процедурата и че оценителите се назначават от съда.

Интересува ме приблизително колко е технологичното време за цялата тази история?
prnedev
Активен потребител

апорт

Мнениеот legista » 07 Юни 2007, 10:08

prnedev, ако тепърва ще учредявате търговското дружество, само един Господ Бог може да Ви каже. Вероятно знаете, че от 01. 07. влиза в сила новия ред за вписване на дружества. В ТР към ВТОС до сега времето беше около три месеца. Впрочем, Вие не работите ли с местен адвокат?
legista
Младши потребител

Мнениеот adv.hristova » 07 Юни 2007, 10:16

всичко зависи от съда и от съдията на когото е разпределено фирменото дело.имах такава регистрация миналата година и ме забавиха около 40 дни.успех
adv.hristova
Младши потребител

Мнениеот prnedev » 07 Юни 2007, 11:42

Регистрациите и т.н. първоначални работи ще си ги направи адвокат. Не ми е работа да се занимавам с такива неща.
Търсеният ефект в случая е малко широк - накратко по-добре да се продаде предприятие, отколкото да се продаде имот.
И от там ме интересува технологичното време.
Ясно - от 40 дни до 3 месеца. Пък дано с ТР да се позабързат нещата.
prnedev
Активен потребител

Мнениеот iata » 07 Юни 2007, 11:55

zdravej, Nedev

imash vreme za
1. podgotovka na dokumentite
2. ocenkata na imota - obrazuvane na delo, veshti lica, priemane na ocenkata ot sada - na men mi otne 2 sedmici
3. registrqacijata na firmata v sada - 2 - 3 sedmici
4. vpisvane na aporta v SV - zavisi ot SV, no okolo sedmica
iata
Потребител

Назад към Търговско право