начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

данъчни облекчения за дете

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

данъчни облекчения за дете

Мнениеот vero6 » 31 Яну 2007, 12:20

Аз съм майка на дете на година и три месеца.През цялата 2006г съм била в майчинство.При това положение имам ли право да подам молба за приспадане от внесени данъци и осигуровки,които се полагат като облекчение за семейства с деца
vero6
Младши потребител

Мнениеот mam89 » 31 Яну 2007, 12:41

ако имате удържан данък, може да ползвате данъчно облегчение за дете, но мисля, че размера на майчинските е под необлагаемия минимум и вие нямате удържан данък. Това облегчение може да се ползва и от бащата на детето.
mam89
Младши потребител

Мнениеот portokal » 31 Яну 2007, 12:44

Ако не сте получавали доход през 2006 и съответно не дължите данък (удържан или сега за внасяне), няма от какво да се възползвате. Не споменавате за получени други пари освен от майчинството, а при него няма данък. Колежката по-горе е права: и бащата може да се възползва.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот vero6 » 01 Фев 2007, 11:24

благодаря ви!
vero6
Младши потребител

Мнениеот drkalo » 08 Мар 2007, 20:40

И аз имам подобен въпрос. Жена ми беше на работа до края на Април 2006, след което излезе по майчинство. Сега в началото на 2007-ма, трябва ли да й върнат пари от надвнесен данък, при положение, че има право на данъчни облекчения заради майчинството през въпросната 2006-та година? И ако да, то към кого да се обърне или работодателят сам трябва да се е сетил?
Благодаря ви предварително за отделеното време.
drkalo
Нов потребител

Мнениеот prnedev » 08 Мар 2007, 21:05

Отива до работодателя и там счетито ще и издадеде служебна бележка за получени доходи през годината. После подава данъчна декларация (от червените) и приложението за майчинство.
Работодателя ще се "сеща" от тази година...
prnedev
Активен потребител

Мнениеот drkalo » 11 Мар 2007, 21:19

prnedev написа:Отива до работодателя и там счетито ще и издадеде служебна бележка за получени доходи през годината. После подава данъчна декларация (от червените) и приложението за майчинство.
Работодателя ще се "сеща" от тази година...

Благодаря!
drkalo
Нов потребител

Назад към Данъчно право