начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Домоуправителят спря тока ми „своеволно”

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Домоуправителят спря тока ми „своеволно”

Мнениеот insaned » 14 Яну 2007, 21:22

Здравейте,

Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха по един или друг начин при решаването на предния ми проблем.

За съжаление явно при мен те не свършват. В момента имам не един, а два много сериозни (така ги приемам) битови проблеми. Накратко какво ме мъчи в момента:

Наемодател съм в София, жк. „Младост” 1 от близо 2 години. До този момент не съм имам сериозни оплаквания, свикнах с шума и цялата бъркотия около мен, но днес ми се случи нещо, което опъна нервите ми до край. Както обикновен неделен ден, станах към 8 часа, за да започна работа. Работех над проект за английска фирма, който трябваше да предам малко по-рано днес (14ти Януари). Около 19:00 часа внезапно спря токът ми. Погледнах навън, явно този проблем бе само при мен. Понеже от дълго време получавам системен тормоз от съседката под мен, помислих си, че тя има нещо общо с това. Обадих се на наемодателя и го помолих да попита домоуправителя защо е спрян токът на моя апартамент. След около 10 мин. получих обаждане от наемодателя ми, който каза, че причината била в неплатените ми сметки за входа. Слязох при таблото на блока, където се засякохме с домоуправителя и го попитах защо и с какво право е спрян токът ми. Не получих нищо друго освен нападки: „Ти не се съобразяваш с никого!”, „Работиш и слушаш музика по цял ден, дори през нощта” (към това ще се върна по-късно), „Не ти ли писна, за какъв се мислиш!”... Получих и други такива нападки, почувствах се странно имайки в предвид, че ние с него имаме общи съседи, който се „подиграваха” с нас дълго време и си бяхме станали близки покрай тях. След като се успокоихме, побързах да се прибера да довърша проекта си, за да успея да го предам навреме. Е, уви, не успях да го направя! Последният файл, по който работех беше повреден и половината ми труд беше изчезнал. Успях да намеря стара полу-работеща версия, завърших си пакета и го качих. Уви, отново, това не се хареса на фирмата в Англия и в момента съм заплашен да не си получа парите след седмици работа. Оставих компютъра и отидох до апартамента на домоуправителя и поисках копие от протокол, с което на общо събрание е решено, че може да ми бъде спрян токът за период от половин час. Думите му бяха „Такъв протокол и събрание няма...”, при което аз го прекъснах и сега съм тук и пиша това.

Конкретното, което се интересувам в случая е, има ли той право на такива своеволия, след като това не е решено на общо събрание? Попитах и наемодателя си, това не е решавано на предни събрания и той няма такова право според вътрешния правилник. Аз имам ли право на някакво обезщетение, защото аз изгубих месечният си доход, което може да доведе и до неспособността ми да платя месечния си наем, а от там аз съм на улицата. Какви са моите права в случая и към кого трябва да се обърна?

Благодаря предварително на всички, който ще вземат участие в темата. Както казах в началото имам и друг сериозен проблем, който ще публикувам като редакция на тази тема малко по-късно.

Поздрави,
- Станимир
insaned
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 25 Окт 2006, 10:22

Мнениеот dikobraz » 14 Яну 2007, 22:01

ако всичко това е верно, извинявам се но звучи невероятно си е чисто самоуправство. законния път е през прокурор и полиция а другия просто си пуснете тока. това че имате несъбрани сметки не е повод да спрат тока на апт. освен това на общо събрание не може да се реши да се спре тока на някой. това въобще не влиза в пълномощията на ет. собственост. тока знаете кой може да го спре енергоразпределителното дружество. за момента си пускате тока а ако искате утре подавате жалба с/у домоуправителя пред прокурор за самоуправство
dikobraz
Потребител
 
Мнения: 170
Регистриран на: 14 Ное 2005, 20:33

Мнениеот insaned » 14 Яну 2007, 22:12

Забравих да уточня, много съжалявам за което, че беше спрян за 30-тина минути, както той го определи "показно", но това не мисля, че променя нещата. Благодаря за бързия отговор dikobraz, надявам се още някого да успее да се включи в дискусията.
insaned
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 25 Окт 2006, 10:22

Мнениеот dikobraz » 14 Яну 2007, 23:39

въпреки всичко и за 5 минути да е домоуправителя явно е забравил че не е в казарма /по описание а и от местото младост1 ми напомня на такъв/ та той трябва да въдворява ред. не позволявайте последващи случаи. както Вие казахте сте загубили информация а тя е доста по ценна от неплатени сметки.
въпреки всичко ако Ви се занимава подайте жалба до РПУ опишете нещата вземете вх. номер задължително, нека кварталния да му обясни как се спира ток.
dikobraz
Потребител
 
Мнения: 170
Регистриран на: 14 Ное 2005, 20:33


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта


cron