начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Сексуален тормоз

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Сексуален тормоз

Мнениеот 6auma » 18 Дек 2006, 13:11



Моля Ви за помощ и съвети, защото полицията се оказа безсилна, ситуацията е следната: бивш любовник, с който съм приключила отношения преди повече от 3 месеца продължава да ме тормози. Разби ми вратата, удари ме, счупи ми прозореца и не спира телефонния тормоз, обидите и заплахите. Имам подадени две жалби в полицията, който подробно описват нещата, разговарях с един от шефовете на РПУ-то, чух успокоителни слова и обещания че ще ми върнат спокойствието, но резултат-никакъв. Със страх очаквам следващият ход на онзи "болен мозък" Страх ме е и не знам какво да правя. Моля помогнете ми.
6auma
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Дек 2006, 12:54

Мнениеот asteya » 18 Дек 2006, 13:26

Имате възможност да потърсите защита по реда на Закона за защита срещу домашното насилие. Незабавно разговаряйте с вашия районен инспектор и поискайте жалбите ви да бъдат препратени в Районен съд за започване на процедура за издаване на заповед за защита. Може да поискате една и ли повече от тези мерки: Чл.5. (1) Защитата срещу домашното насилие се осъществява чрез:
1. задължаване на извършителя да се въздържа от извършване на домашно насилие;
2. отстраняване на извършителя от съвместно обитаваното жилище за срока, определен от съда;
3. забрана на извършителя да приближава жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих на пострадалото лице при условия и срок, определени от съда;
4. временно определяне местоживеенето на детето при пострадалия родител или при родителя, който не е извършил насилието, при условия и срок, определени от съда, ако това не противоречи на интересите на детето;
5. задължаване на извършителя на насилието да посещава специализирани програми;
6. насочване на пострадалите лица към програми за възстановяване.
(2) Мерките по ал.1, т.2, 3 и 4 се налагат за срок от един месец до една година.
asteya
Младши потребител
 
Мнения: 19
Регистриран на: 20 Окт 2006, 09:53

Мнениеот sledovatel » 18 Дек 2006, 13:39

Здравейте,
За да Ви се даде компетентен съвет, са нужни още малко подробности, но от това което сте написала, аз лично мога да Ви посъветвам следното: Явно Вие сте неомъжена жена, или разведена, тоест без домашна опора. Жалбите до прокуратурата и полицията в този случай, не дават очаквания ефект, тъй като става въпрос за лично - интимен контакт между двама с последващо влошаване на отношенията. Въпросът законово стои по следния начин: Факта че сте живяла с него не изключва престъпленията от общ характер, като например "Хулиганство" по член 325 от НК, "Заканата против личността с убийсто или против имота му" по член 144 от НК, като имате в предвид, че заканата с УБИЙСТВО, се преследва от държавата, а не е по частно -правен ред. Възможно е това лице да осъществи и други престъпни състави, като например "Самоуправство" по член 323 от НК, но всичко това е въпрос на конкретна преценка И КОНКРЕТНО ПРЕСТЪПНО ПОВЕДЕНИЕ от негова страна.
Ако Ви се нанесе побой, си извадете медицинско свидетелство при съдебен лекар /за него се плаща/, но издадения документ се прилага в преписката и той Ви дължи връщането на парите. Не се увличайте да завеждате дела от така наречения "Частен характер", категорично Ви уверявам, че не се постига очаквания правен ефект.
И още нещо: Като си подавате жалбите не ходете в полицията, нямате работа там. Жалбата се подава в Районната прокуратура по Вашето местоживеене. До Районния прокурор. Описвате ясно всичко, неговите пълни установъчни данни, излагате подробно и ясно това което е станало /фактическа обстановка/, като не сте длъжна да давате правна квалификация. Това е работа на компетентните органи. Защо не трябва да подавате жалба в полицията? - Защото полицията няма интерес да ги завежда. Това е така защото се повишава нивото на престъпносттта, образно казано. И без друго натовареността им е голяма. Защо в прокуратурата: Защото прокурора осъществява контрол за бързо и законосъобразно развитие на преписката. И дава конкретни указания за изпълнение. И няма начин молбата Ви да попадне в сектор "ПК" - потънали кораби. Това в кръга на шегата.
Като подавате жалба в прокуратурата поискайте да Ви напишат входящия номер. Докато първата жалба е в ход, ако се наложи да подавате второ оплакване, при самото подаване на последваща жалба давайте първия номер който са Ви дали за присъединяване към нея. С оглед процесуална тежест и яснота на процеса. От законова страна толкова. Дръжте се на положение и му покажете, че всичко е свършило, не отстъпвайте назад. И внимавайте с мъжете които допускате до себе си. Няма по добра мярка от тази. Като подавате жалбите като описвате обстановката акцентирайте на чисто хулиганските му действия, ва заканите против личността /ако има/. Те просто трябва да бъдат ясни. В тях описвайте имената и адреса на свидетели - очевидци с оглед да бъдат взети обяснения от тях. Ако имате медицинско не прилагайте оригинала към преписката а ксерокопия. Оригинала се дава за сверка при поискване.
Ако най накрая Ви писне от всичко и не се оправите, си хванете нов любовник здрав и як, да му понамачка каската и това е... :lol: :lol: :lol: :) :) :)
Последното е шега, но доста ефективна...:):):)
sledovatel
Младши потребител
 
Мнения: 47
Регистриран на: 14 Сеп 2006, 16:09

Сексуален тормоз

Мнениеот 6auma » 22 Дек 2006, 10:42

Искам да дам малко пояснение, защото от отговорите съдя ,че сам спестила важна информация.
Аз съм разведена, а въпросната личност не живее при мен. Женен е и жена му знае за всичко.
От полицията снимаха изкъртената врата и обещаха да отнесат случая към прокуратурата, разговаряли са с него и той и подписал че няма да се доближава до мен. Но не го изпълнява
6auma
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 18 Дек 2006, 12:54


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 75 госта


cron