начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

ИЛ срещу ЕТ сменил собственика си

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот milenbojinov » 26 Юни 2006, 15:25

Образувай си изпълнителното дело срещу двамата както са по изпълнителен лист и започни с принудително изпълнение първо срещу отчуждителя. :lol:
milenbojinov
Младши потребител

nnn

Мнениеот milenbojinov » 26 Юни 2006, 15:25

Образувай си изпълнителното дело срещу двамата както са по изпълнителен лист и започни с принудително изпълнение първо срещу отчуждителя. :lol:
milenbojinov
Младши потребител

Мнениеот tessa » 26 Юни 2006, 23:12

:D Благодаря на nqgol за отговора!
Взимам си бележка относно погрешното ми тълкуване на 6-месечния срок като преклузивен.
А иначе milenbojinov е прав, така, като ги е осъдил съдът, така подавате исковата молба за образуване на изп.дело, те са си осъдени солидарно да заплатят ,,,,
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот nqgol » 01 Юли 2006, 14:56

milenbojinov написа:Образувай си изпълнителното дело срещу двамата както са по изпълнителен лист и започни с принудително изпълнение първо срещу отчуждителя.

Нямаше ме известно време...
Значи според теб мога с една молба и с една такса(20 лв.) да образувам дело и срещу двамата,като поискам изпълнение само срещу отчуждителя,а в последствие,ако не получим пълно удоволетворение да насоча изпълнението и срещу приобретателя?

Дали може така,СИ ще тряба да изпрати покана за доброволно изпълнение и до двамата,сигурно ще ми иска двойна такса,а и вторият все още не е отговорен докато първият не е претърпял изпълнение....
Имам още време,ще отценя съветите ви,особено на някой с практика в тази насока.
nqgol
Потребител

Мнениеот manol » 03 Юли 2006, 09:54

Може и срещу двамата с една такса,щом са солидарни длъжници,но по-добре по отделно.Първо срещу отчуждителя.До като не мине изпълнението към негоняма да изпълняват срещу другия,а ще му изпратят призовка за доброволно изпълнение и той ще има време да отчужди имоти.
manol
Младши потребител

Мнениеот nqgol » 05 Юли 2006, 00:15

става с една такса,но за възбрана трябва да внеса 2х15лв. :x за СИ и за АВ и 50 лв. присъединяване..... и аз какво да му взема на човека?!
nqgol
Потребител

Мнениеот manol » 08 Юли 2006, 15:17

внеси таксата за образуване,присъединяване и възбрана с една квитанция,а таксата(защо 15-беше 10) за АВ с друга.Така ще спестиш2 лв. :lol:
manol
Младши потребител

Предишна

Назад към Търговско право