начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Doznateli

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Doznateli

Мнениеот solei4e » 06 Авг 2004, 20:22

Samo sofiiskia e svesten universitet, vsi4ki drugi Vi e iiad, 4e ne ste uspeli da vlezetev nego
solei4e
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 26 Юли 2004, 19:41

Re: Doznateli

Мнениеот наблюдател » 06 Авг 2004, 21:18

По мое скромно мнение има хора,които и пет пъти да завършат СУ все ще е тая.
И там като навсякъде който не е влезнал,той не е завършил.Е има и изключения,но те потвърждават правилото.
А и преподавателитае от СУ ходят та преподават и в други ЮФ.Не вярвам да преподават по-лошо отколкото в София.А те държат на реномето си.Макар,че бръмчат като летящи холандци от единия край на БГ до другия за да ръсят знания в жадните за наука студентски глави.
наблюдател
 

Re: Doznateli

Мнениеот shveda » 06 Авг 2004, 22:11

Прав сте, преподавателите са едни и същи, програмите са еднакви, литературата, която се чете също................ Някой преподаватели дори споделяха, че имат интерес да бъдат по-взискателни към студентите в частните ВУЗ-ове, а в СУ да ги "пускат" по-лесно, защото не им заплащали да се занимават с тях допълнително.
shveda
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 04 Юли 2004, 18:44

Re: Doznateli

Мнениеот shveda » 06 Авг 2004, 22:12

Не ви ли омръзна това или избивате комплекси?! ..................
shveda
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 04 Юли 2004, 18:44

Re: Doznateli

Мнениеот наблюдател » 06 Авг 2004, 22:47

Аз лично се гордея с факултета в който съм завършил и с преподавателите,които съм имал щастие да ми преподават.И се радвам,че не е частен ВУЗ където таксата е водещ елемент.Но всичко си е до индивидуални способности.Например на някой му е трудно да влезе във желания Университет,защото в 21 век,векът на Интернет е анахронично и не му е присърце а всеки да се обсъжда мъката на Моканина в разказа"Бялата лястовица" ,а и на прага на висшите заведения да стои по една баба Илийца със сопа в ръка.Обаче влезне ли веднъж човек,вече може да развие способностите си,ако ги има.
То това не са комплекси,ами стремеж да се изпъкне пред другите.Видите ли,някой завършил суперпрестижния факултет в града Х,а другите ряпа да ядадт.Ако тези неща се изтъкват от участниците в дискусията по по-културен начин,даже е нормално да има едно такова съперничество между завършилите различни правни факултети.
наблюдател
 

Re: Doznateli

Мнениеот shveda » 06 Авг 2004, 23:00

Това не е съперничество и ние не сме в Америка. Защо не си съперничим показвайки знания и идеи, ами по този безсмислен начин? Или ако няма какво,............ то знаете ли къде съм завършил?! С риск да се повторя ще кажа, че всичко е много индивидуално и докъде ще стигне човек си зависи едниствено от него.
shveda
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 04 Юли 2004, 18:44

Re: Doznateli

Мнениеот vanichka » 13 Авг 2004, 19:26

hi!napulno sam saglasna s mnoenieto,4e i na nai-tapite hora ako si platqt im se otvarqt para6utite za kadeto i da bilo!
az sam ot pln i iskam da razbera kakvi sa usloviqta za kandidatstvane vav varnenskiq universitet po turizam;kakvi vazmojnosti ima za izu4avane(paralelki)i s kakvo se kandidatstva!ako moje6 da mi pomogne6 s ne6to mi pi6i!
blagodarq za vnimanieto!!!
vanichka
 

Re: Doznateli

Мнениеот наблюдател » 14 Авг 2004, 19:45

Съперничеството е полезно когато е на базата на идеи и знания.И всичко зависи от способностите на човека.Защото както казват стари шофьори ,че книжка кола не кара,така и тук ако си взел диплома дори и с отличен, не означава още доказани способности.А и правото се развива динамично и ако не се стремиш да бъдеш в крак с всички изменения и нови моменти в нормативната база,то тогава дипломата ти може да служи само да се хвалиш с нея пред бабичките на село.
А те да разправят на опашката в магазина : нашто момче станало "правист".
На въпроса на колежката ,зададен по-горе за съжаление не мога да отговоря.Но Варненския университет сигурно има страница в Интернет и там си пише.
Но да се върнем на темата за дознателите.
наблюдател
 

Re: Doznateli

Мнениеот miss pravo » 15 Авг 2004, 20:34

abe, kolegi, Pityr Pan ne beshe li ozaglavil temata " doznateli..."????, a ne" V koi universitet ste se diplomirali kato pravisti?"
miss pravo
 

Re: Doznateli

Мнениеот наблюдател » 15 Авг 2004, 23:22

Явно на участниците не им е позната материята и затова бързо си изчерпаха мненията.Но не всеки може да зане всичко.Само хора,които са вътре в нещата знаят,че дознателската мъка няма край.Особено ако приемат поправките и им прехвърлят 99% от делата .Ще има пак великото предаване на дела от следователи към дознатели.
наблюдател
 

Мнениеот gavril » 14 Юни 2006, 00:22

ЗАЩО ДА НИ ДРЕМЕ ЗА ДОЗНАТЕЛИТЕ ДА НЕ СМЕ ГИ КАРАЛИ ДА СТАВАТ ТАКИВА, АКО СА ГРАМОТНИ ЮРИСТИ ЩЕ ВОДЯТ ДЕЛА И ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО ДА СЛУГУВАТ НА ШАПКАРИТЕ ....
gavril
Младши потребител
 
Мнения: 72
Регистриран на: 01 Май 2006, 18:12

Мнениеот bori_m » 14 Юни 2006, 11:13

Нищо не казвам за частните университети, но за СУ мисля, че лежита на стара слава. Не може студенти от този университет да не знаят, че всички дела могат да бъдат намерени в съд. деловодства напр. (беше ми зададен такъв въпрос)
bori_m
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 02 Мар 2006, 17:39

Мнениеот policai » 14 Юни 2006, 21:35

gavril написа:ЗАЩО ДА НИ ДРЕМЕ ЗА ДОЗНАТЕЛИТЕ ДА НЕ СМЕ ГИ КАРАЛИ ДА СТАВАТ ТАКИВА, АКО СА ГРАМОТНИ ЮРИСТИ ЩЕ ВОДЯТ ДЕЛА И ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ КОЛКОТО ДА СЛУГУВАТ НА ШАПКАРИТЕ ....


Гавиле, Гавриле...., да не ти се налага на теб или близките ти да се случи неприятност или недай Боже по-лошо.
Но се случва ежедневно на десетки хора. Защо ли първо звънят на шапкарите от 166, а след това чакат дознателите, а не адвокатите....., Гавриле, братко, много мъка има по този свят, а най-лесно е да даваш квалификации на тази или онази институция......
Въпреки всичко бъди жив и здрав!
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител
 
Мнения: 250
Регистриран на: 06 Фев 2006, 22:17

Мнениеот sten_li » 14 Юни 2006, 22:01

просто ви се чудя на акъла.... вие "изключителните юристи", завършили СУ нямате ли си работа, която да вършите... какъв е смисълът от подобни спорове?????много жалко за форума:((((
sten_li
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Юни 2006, 21:51

Мнениеот gavril » 16 Юни 2006, 10:56

вярно званят на 166, но така са възпитани-общество.
ако всеки гражданин си има личен адвокат няма да има нужда от 166, адвоката ще се занимава с техните проблеми.


лек ти ден и успешно дознание
gavril
Младши потребител
 
Мнения: 72
Регистриран на: 01 Май 2006, 18:12

brym

Мнениеот chitta » 16 Юни 2006, 13:42

ludi ludi hora:) :lol:
chitta
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 28 Мар 2006, 15:05

brym

Мнениеот chitta » 16 Юни 2006, 13:43

ludi ludi hora:) :lol:
chitta
Младши потребител
 
Мнения: 28
Регистриран на: 28 Мар 2006, 15:05

Мнениеот policai » 16 Юни 2006, 20:46

gavril написа:вярно званят на 166, но така са възпитани-общество.
ако всеки гражданин си има личен адвокат няма да има нужда от 166, адвоката ще се занимава с техните проблеми.


В този форум аз съм съветвал хора в конкретни случаи да се обърнат към адвокат. Нещо повече, на мен самия ми се наложи да ползвам адвокат- неотдавна - специалист в правна област, в която съм лайк. Няма лошо - напротив, така човек защитава нормалните си права в едно гражданско общество.

Но да се твърди, че наличието на "личен адвокат" /аз не разбирам този термин/ би направило безпредметно съществуването на полицията ми се струва, извинявай, но най-меко казано смехотворно - мързи ме да дам пример, защото не е нужно. :D
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител
 
Мнения: 250
Регистриран на: 06 Фев 2006, 22:17

Мнениеот marian » 17 Юни 2006, 17:34

Скъпи ми Гавриле.
Не знам доколко си запознат с работата на дознателите, но повярвай ми аз имам определени наблюдения върху нея. Вярно е, че там отиват не най-добре подготвените юристи, но това също е начин да се набере опит и не просто опит, а много добър опит в областта на наказателното право и процес.
Ако Вие сте адвокат и нямате стаж, след една две години ще изоставате от тези неподготвени дознатели със светлинни години, макар че сега можете да печелите доста добре.
Ако Вие се радвате на две или три дела седмично (дай боже), те получават по 3 дела на ден. И представи си, на тях им се налага да работят в градивен план. Това е доста по-тежка и непрекъсната задача от кусурджийската инцидентна работа на адвокатите и на "господарите на досъдебното производство".
Що се отнася до дознателите, които нямат юридическо образование - съжалявам ги. Измежду тях има истински специалисти, които макар и без образование, знаят прекрасно закона и практиката. Жалко, че скоро ще се наложи да си търсят друга работа, но дано "вождовете" не допуснат подобна грешка и да се лишат от стойностни люде.
Още веднъж искам да попитам - нормално ли е прокурорите да са два пъти повече от дознателите?
marian
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 15 Юни 2006, 10:58

Мнениеот gavril » 24 Юни 2006, 00:53

Абе колеги,които тепърва смятате да се явявате на конкурси за дознатели в МВР,не разбрахте ли,че тези конкурси са абсолютна пародия.Ако искате да си загубите времето- кандидатствайте !
На мен ми губиха времето година и осем месеца. Явих се на всичките им възможни глупави тестове-Тест за интелигентност( понеже не се разбира един юрист доколко е интелигентен ,та трябва в МВР да го преценяват),Физически тест,всевъзможни медицински прегледи-все едно,че избират космонавти за луната,юридически изпит...той пък за какво беше тоя изпит като психолога преценява кой става и кой не става...,тест по ЗЗКИ,хиляда интервюта с офицерите,на които те гледат все едно си криминален престъпник кандидатстващ незнайно защо за тази система....тук вече може да се разсъждава...Хилят се на факти от биографията,въртиш се като пумпал само и само да ги убедиш
че смисъла на живота ти е да работиш в МВР.Накрая някакъв тъпчо ти се излигавя на психотеста и те пита пееш ли,готвиш ли и други подобни глупости,които за мен не са критерии за това дали мога да правя оглед на труп или не.Предпочитат деца на полицаи и военни-
"наши хора" така да се каже.Съжалявам,че се подложих на цялото това унижение и загубих толкова време да си намеря нормална работа,
за която не е важно чичото на лелята на братовчеда на стринка ти, дали е бил някога в затвора за кражба на кокошка или не.Намразила съм ги до дъното на душата за всичко ,което ми причиниха тези....полицаи и смятам да си го изкарам на дознателите когато му дойде времето- упражнявайки адвокатска професия.
Ще ги разигравам както си искам.Да им е честито на МВР-то !



Е ТОВА Е ЕДНО МНЕНИЕ ЗА ДОЗНАТЕЛИТЕ.
gavril
Младши потребител
 
Мнения: 72
Регистриран на: 01 Май 2006, 18:12

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 69 госта


cron