начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Проверка на медицинско

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Проверка на медицинско

Мнениеот pavlina » 18 Апр 2006, 16:32

Здравейте, днес трябваше да има наказателно дело, което е по наша жалба със съпруга ми. Делото е за заплаха за убийство срещу съпруга ми (защото само за това има достатъчно доказателства), но всъщност това не е единственият грях на обвиняемия срещу нас. Делото е по обвинение от Прокуратура. Гражданският иск на съпругът ми беше приет. Моят не - защото леката телесна повреда се преследва по частен път. Нашата цел в това дело е да докажем, на себе си и на обвиняемия, че в стази страна има справедливост.
В нощта на престъплението, за което е подведен под наказателна отговорност обвиняемият бях намушкана от него с нож, но без свидетели (За щастие се предпазих с ръка и се разминах само с намушкване в ръката - лека телесна повреда). От тогава до сега обвиняемият най-нагло ми се подхилква когато ме срещне и ми обяснявя, че като свършело делото щяла съм да видя какво ще стане. На днешното заседание, със съпруга ми се надявахме да докажем, че обвиняемият не веднъж е лъгал и, че показанията му, дадени в Полиция, относно произхода на раната на ръката ми нямат почти нищо общо с действителността. Поне от морална гледна точка да се изясни, че този човек е престъпник. Нямаме адвокат (говорих с един такъв, а на втори вече не исках да обяснявям всичко отново - конфликтите ни с обвиняемия и семейството му бяха с продължителност повече от две години). Въпреки това решихме да се борим. Та днес се надявахме на морално възмездие като докажем истинността на нашите показания и неистинността в неговите показания. Всички служебни лица бяха по местата си. Ние и една от свидетелките също. Синът на обвиняемия беше призован за свидетел, но не дойде без каквото и да е обяснение за съда. Обвиняемият беше пратил по адвокатката си документи, че днес е постъпил в болница с нещо като фрактура на коляното.

Тази сутринта след блъскане на партерната врата на къщата аз погледнах през прозореза от дома ни и видях как в 07:30 часа обвиняемият (той ми е съсед), заедно с още двама членове от семейството си, без да му помагат отиде до таксито и се качи в него. Вървеше без проблем.

Делото беше за 9:00 часа. По това време адвокатката му вече имаше две снимки и мненията на двама доктори, за приемането на обвиняемият в болница. Как става това? Как го вмествате във времето Вие? Всичко това за час и половина. Не е за първи път (но в друго гражданско дело с нас) обвиняемият да се измъкне с болничен. Бих искала да проверя този болничен. Как да направя това? Ход на делото не беше даден. Не намерихме момент, в хода на срещата ни пред съда, в който да помолим съда да провери болничният. Ще има закрито заседание на съда. Моля, обяснете ми подробно как да проверим боничния и как да не пропуснем бъдещото си участие в делото. Евентуално в бъдещото заседание на съда. Всичко, което искам аз е да докажа, че съм права и, че този ... не може да си прави каквото си иска безнаказано....
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот kontrol » 19 Апр 2006, 21:53

документално престъпление ли имате?
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49

Мнениеот pavlina » 20 Апр 2006, 08:19

Здравейте, благодаря Ви, че се заинтересувахте! Този човек постоянно лъже Полиция, съд и в жалби до Прокуратура. Искаме да го разобличим.
Едва днес съда ще ни предостави бележките, които обвиняемият е представил за своето отсъствие. Той е пенсионер и болничен най-вероятно няма да има. Причина за нашето възмущение е, че адвокатката му каза, че е в болница с фрактура и за това отложиха делото. Обвинаемият всъщност си е в тях и аз и съседите го виждаме как се размотава, а адвокатката му каза в деня на заседанието, че е имал желание да дойде и не е могъл га дойде защото са го приели в болница. От болниците в града ни казаха, че и в понеделник дори не е имало идея този човек да бъде приеман в болница.
Така, че или е документно престъпление, за което се съмнявам, или и отишъл в ренгена, направил се е, че го боли крака, направили са му снимка, той е донесъл снимката на адвокатката, тя ги размахваше пред съда и така са предизвикаха отлагане на делото. Сина му също не се яви като свидетел. И за това още няма представени извинителни бележки.
Надявам се да коментираме защото много отдавна се мъчим да уловим лъжите на този човек и неговите наследници, които възпитава в същия дух.
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот mishi_83 » 20 Апр 2006, 09:45

Здравейте, госпожо!
Изключително се радвам на Вашата борбеност и Ви подкрепям в стремежа си да докажете истината и в частност своята правота. Все пак правосъдие съществува и се надявам Вашият случай да бъде разрешен много скоро.
Пиша Ви относно израза "Сина му също не се яви като свидетел. И за това още няма представени извинителни бележки",а именно погледнете следната разпоредба от Накзателно-процесуалния кодекс:
Лица, които могат да откажат да свидетелствуват

Чл. 94. Съпругът, възходящите, низходящите, братята и сестрите на обвиняемия могат да откажат да свидетелствуват.

т.е. въобще не можете да разчитате на показанията на този свидетел,а и той самият е в законовото си право да се откаже да свидетелства против обвиняемия (в случая неговия баща), като не е необходимо да предоставя "извинителни бележки" за това.

Колкото до порочната практика с медицинските удостоверения, то тя битува отдавна в съда и също ще Ви бъде трудно да докажете, че документът не отразява реалното състояние на обвиняемия. Но все пак опитайте - до колкото прочетох имате данни (сведения), че този човек не е постъпвал в болница.

Искрено Ви желая успех!
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София

Мнениеот pavlina » 20 Апр 2006, 10:25

Благодаря Ви, за моралната подкрепа! За да намалее престъпността всеки пострадал трябва да намира сили да се бори! Ако го оставим и сега този човек ще продължава все така както е карал до сега - макар и с чисто съдебно минало. Няколко пъти вече на този човек му се разминава. Не искам и този път да е така.
По делото има показания на повече от трима свидетели, които не са ми роднини. Двама от тях са полицаите от патрулката, които дойдоха вечерта на престъплението. Единия от тях в деня на делото беше позабравил какво е станало, но по писменните му сведения от Полиция е ясно какво е било. Така, че на съдиите трябва вече да им е ясно, че заплаха за убийство е имало. По тази причина мисля, показанията на сина му не са ни нужни.
Искам да попитам и още нещо. Все още няма определена дата за следващото заседание. Нали трябва да изпратят призовка на съпруга ми, т.к. неговият иск беше приет за разглеждане.
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот mishi_83 » 20 Апр 2006, 11:28

Да, госпожо - съдът е длъжен да призовава страните за всяко съдебно заседание, като посочва в призовка процесуалните действия, които следва да бъдат извършени.

Другото, което смятам, че ще Ви е от полза е това, че присъствието на подсъдимия по дела с обвинение за престъпление, за което се предвижда наказание до 5 години (както е в процесния случай, където обвинението е по чл. 144 НК и визираното за този състав наказание е лишаване от свобода до 6 месеца или глоба от 100 до 300 лв.) не е задължително, освен ако това би създало сериозни затруднения относно разкриване на обективната истина!

И още нещо.. В един от Вашите отговори прочетох, че обвиняемият е с чисто съдебно минало. Тогава, ако се докаже, че подсъдимият е виновен изходът на делото е предрешен с прилагане на института на чл. 78а НК - освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. Последният се прилага задължително от съда, без да има право на преценка, ако са налице кумулативно следните 3 изисквания:
1.за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или друго по-леко наказание ако е умишлено ( във Вашия случай се предвижда до 6 месеца лишаване от свобода);
2.деецът не е осъждан за престъпление от общ характер (т.е. такова, което се преследва от прокуратурата) и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този член;
3.причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.
При наличието на тези три предпоставки съдът налага глоба на подсъдимия в размер от 500 до 1000 лв. и същият не се счита за осъждан! Остава само да предявите гражданския си иск за причинените Ви неимуществени вреди, размерът на които съдът определя по справедливост (съгл. чл 52 Закона за задълженията и договорите).

Целта на чл.78а НК е ограничаване, респективно смекчаване на наказателната репресия спрямо лица, които не се открояват с висока степен на обществена опасност и вършат леко наказуеми престъпления за пръв път.

По тази причина търсената от Вас справедливост ще се изрази в налагането на глоба на подсъдимия в посочения по-горе размер и заплащане (парично обезщетение) на причинените Ви от престъплението вреди.
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София

Мнениеот pavlina » 20 Апр 2006, 12:02

Да, за съжалиение и адвокатът, при когото ходих ми каза в общи линии, че няма смисъл да се борим щом няма свидетели на удара с ножа. (Той е добър и мъдър човек и ми го каза с мъка в очите).

Пропуснах да Ви пиша, че обвиняемият работи като пазач и това май има значение. Ако докажем, че до нощта на престъплението обвиняемият е носил нож, а след това вече не и ако покажем, че показанията му в Полиция са неверни и ако се опитаме да докажем, че ме е наръгал с нож това ще промени ли нещо (това беше 2004г.)?
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот mishi_83 » 20 Апр 2006, 12:26

Бихте ли описали подробно фактическата обстановка (време и място на извършване; присъствалите лица и т.н....всичко, дори и най-дребните детайли), при която са се разиграли тези събития. Ако Ви притеснява да я изложите тук и имате желание да Ви отговоря, тo тогава ми изпратете е-mail на адрес:mishi_83@abv.bg
Ще се радвам ако мога да Ви помогна със съвет!

Другото, което е - нямате ли медицинско за порезната рана от ножа?
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София

Мнениеот pavlina » 20 Апр 2006, 14:43

Благодаря Ви. Притеснена или не Ви пиша от тук защото не знам дали ще се разчете кирилицата в електронната поща.

Имам естествено медицинско, но там не пише прорезна рана, а само, че може да е получена по начен съобщен от пострадалата. Обвиняемият РС казва, че съм посегнала да го ударя и съм се набола на ключовете му. Няма да коментирам тук раната си, но от нея е видно, че е от нож макар, че вече минаха повече от година и половина от тогава. Освен това от раната е видно, че неговите показания не са верни.

Това се случи на 04.07.2004г. Около 20 часа със семейството ми бяхме в двора на къщата ни, когато се върна обвиняемият "РС". Видя в пощенската кутия призовка за себе си. Каза ни нещо за призовката, не му отговорихме и той се качи от тях. Излезе на терасата им и започна да гледа само в нас. Малко се притеснихме, но не му обръщахме внимание. Тогава живеехме в приземния етаж на къщата ни, и ремонтирахме нашия първи етаж. Бяхме си направили само банята и тоалетната на етажа. Обвиняемият живее на втори етаж. Други етажи къщата няма. Към 22.30 се качихме в банята за да си измием зъбите и да се приготвим за лягане. Аз и дъщеря ми бятме в банята. Съпругът ми си чакаше рада отвън. На вратата се почука и чух съседа ми (обвиняем) да се кара на съпругът ми да не вдигаме шум. Цялото семейство на съседите ми в предните месеци често хлопаха на вратата ни под различни предтекстове и то винаги с някакви претенции и забележки, които бяхя неоснователни. Просто присъствието ни ги дразни. Та този ден изобщо не бяхме вдигали шум. Това лесно се доказва, защото обвинаемият твърди, че синът му в момента е спял. Като чух разправията, т.к. не е беше първи път излязох от банята и казах на "РС", че искам да затворя вратата и да не ни притеснява повече. Тогава видях как той извади от зад зад десния си хълбук нож, стъпи една крачка напред и с движение направо напред (палеца му беше отгоре) понечи да го забие около диафрагмата ми. Отдръпнах се назад, като се предпазих с ръката си и ножът му се заби в ръката ми. В това време от банята излезе и дъщеря ми. Избутах я в кухнятя дя не гледа отворих прозореца и извикахме с нея от там за помощ. Оставих я там и се върнах да видя какво става. Съпругът ми беше извил ръката на обвиняемия, и го избута извън дома ни, след което затвори вратата. Ножът на обвиняемият беше в извитата ръка и с него видях как той се мъчеше на намушка и ръката на съпруга ми. Както изглежда от медицинските на обвиняемия, той е паднал по стъпалата и се е ударил, но не сме го удряли ние. И мисля, че и това може да се докаже от вида на раните, че неговите показания по случая не са верни. А и обвиняемият е казал на полицаите от патрулката, че е паднал въпреки, че после в разпитите си е сменил показанията. От виковете за помощ и като знаят, че тези съседи често ни създават проблеми на помощ се притече един съсед "ДА" (странно, но този съсед по-късно почина далеч от града ни, в деня когато трябваше да даде показания, а е млад). От прозореца му казах да се пази защото РС има нож. Но както изглежда този съсед не е видял РС с ножа. На вън бяха излезли и други съседи от другите къщи, но никой не казва да е видял РС с ножа. Видели са само как сина му "ПР" излиза малко преди патрулката да дойде и малко преди да излезем ние. (Ние мислим, че е излязъл да изхвърли ножа и помолихме полицаите да го потърсят, но те ни казаха, че нямат право. По-късно ПР каза, че е ходил в районното да вика Полиция и наистина е ходил и там, но това не му пречи да е изхвърлил ножа). Дойде патрулката извикаха и бърза помощ.
Трудно накараха РС да излезе въобще. Като излезе беше облян в кръв от частта на бритона, над очите. И двамата бяхме за шиене, но той не искаше да го карат в болницата, защото каза, че "си познавал организма". Навън пред полицаите - двама, лекарят от линейката, шофьорът на линейката, вече починалият ни съсед ДА (от който имаме писменни показания в полиция - лека му пръст) и мисля, че имаше и още съседи, но някои излизаха други се прибираха и не знам кой точно още беше в този момент, обвиняемият РС се обърна към съпругът ми и му каза (без аз или съпругът ми да сме го предизвикали, а само докато чуваше разговора ни с полицаите), че няма дя намерят ножа, но с този нож ще му извие врата като на яре и ще го пререже. После ни закараха в болницата. Многокретно там докато чакахме, пред полицаите питах РС и сина му добре де поне опиши какъв беше шума заради, който слезе на вратата ни. РС мълчеше. После разбрахме, че е дал неясни показания, които на места си противоречат, но може в разпит да се докаже, че не са верни.
Малко по-леки инциденти имаше и преди това. Проблемите започнаха да стихват едва, когато няколко месеца по-късно се намеси прокуратура. Заплахите на 4 очи и рушенето в общите и нашите части на къщата продължиха чак до тази година. Страхувам се, че ще продължат, ако съдът и прокуратура оставят този човек на мира. Наистина е разумно да продадем, но изобщо не искаме, защото свикнахме с другите съседи. Дъщеря ми си има приятели там, т.е. ако тези съседи се оправят всичко останало е много добре. А ние не сме им давали повод да ни мразят освен, че в позиция на отбрана и от страх от поведението им писах няколко жалби до Прокуратура. Мога още много да Ви пиша, но за другите случаи мисля, че съвсем нищо не може да се направи. Старая се тези проблеми да не обсебват живота ни макар, че е много трудно да ги забравим, при положение, че всеки ден виждам раната на ръката си. Все една и съща, V образна с тънки, ясни лъчи, без никакво разкъсване.
Толкова стига за днес - не ми е приятно много да се сещам макар, че искам да го разоблича и този път смятам да направя всичко, което и по силите ми.
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот mishi_83 » 20 Апр 2006, 15:53

Уважаема, госпожо.. явно поради недоглеждане от моя страна (за което се извинявам) чак сега разбирам, че заканата е била с убийство, което неминуемо (с оглед на съществуващите предходни противоречия със съседа Ви) биха могли да предизвикат основателен страх за Вашият съпруг. Объркването ми беше провокирано и от факта, че не знаех кога точно е извършено престъплението, за да мога да Ви насоча към приложимия закон, тъй като в последните няколко години Наказателният кодекс бе подлаган на многократни изменения. Както и да е.. приемете отново моите извинения.

Ситуацията се променя поради следните причини - за закана с убийство НК предвижда наказание до 3 години лишаване от свобода или пробация. От своя страна се нарушава едно от изискванията за приложение на чл. 78а НК (т.е. в съотв. състав да се предвижда наказание до 2 години за умишлено престъпление), поради което последният е неприложим и подсъдимият трябва да бъде осъден.

Но... от 29.04.2006г. влиза изменение на НК във въпросния чл. 78а НК като при новото изискване наказанието става до 3 години т.е. извършеното от обвиняемия отново попада под обхвата на този институт и той ще бъде приложен спрямо него като по-благоприятен закон по силата на чл. 2, ал. 2 НК: "Ако до влизане на присъдата в сила последват различни закони, прилага се законът, който е най-благоприятен за дееца". Може би това е причината защитата на подсъдимия да бави процеса, за да може съдът да приложи новата разпоредба и да го освободи от наказателна отговорност като му наложи глоба.

От последните Ви поянения разбирам и още нещо - "..Съпругът ми беше извил ръката на обвиняемия, и го избута извън дома ни, след което затвори вратата.."Т.е. този човек е нахлул противозаконно със сила във Вашия дом,а това също е престъпление по НК:
Чл. 170. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе в чуждо жилище, като употреби за това сила, заплашване, хитрост, ловкост, злоупотреба с власт или специални технически средства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация до шест месеца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Ако деянието по предходната алинея е извършено нощем или от въоръжено лице, или от две или повече лица, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години.

Непонятно ми е защо прокуратурата не е повдигнала обвинение и по този състав?!?! Дори и да не успеете да докажете, че е бил въоръжен (в случая с нож), то той е проникнал насилствено през нощта.

Надявам се всичко да приключи благополучно за Вас и близките Ви!Ще се радвам ако ни държите в течение за изхода на делото. Още веднъж - УСПЕХ!!!
mishi_83
Потребител
 
Мнения: 738
Регистриран на: 03 Мар 2005, 13:27
Местоположение: София

Мнениеот pavlina » 25 Апр 2006, 15:41

Здравейте,
Благодаря Ви за помощта, не сте ме обидили с нищо и не е нужно да се извинявате!
Няма повдигнато обвинение за влизане с взлом нощем у дома вероятно защото не мога да го докажа, обвиняемият беше максимум на метър от прага ни, за да ме достигне и да ме намуши, но това го видяхме само аз и съпругът ми. По-лесно ще е да докажем, че неговите показания не са верни, че той много често лъже и че раната ми не е от ключ, а от нож.
Още няма насрочена дата за следващото заседание на съда. Няма и представен болничен, който да оправдае отсъствието на обвиняемият от последното заседание. В съда са представени само бележки от медицински преглед. Вероятно правилно сте усетили причината за отсъствието на обвиняемия, а има и друга една от свидетелките ни след около месец ще замине да работи извън града и вероятно както се е случило в предното дело ще помоли съда да не я ангажират и той ще и разреши. Трябва да покажем на съда, че обвиняемият не е искал да дойде на заседанието на съда и за това не е дошъл. Въпросът ми е: няма ли срок, в който обвиняемият да е длъжен да представи болничен? Това, че е работещ като охрана пенсионер променя ли по някакъв начин нещата с болничния? В хода на делото искам да покажа, че пози човек лъже много често и така заобикаля закона.
Ето какво се е случило в деня, в който трябваше да има заседание. Заседанието беше насрочено за 9.00 часа. В 7.30 обвиняемият е опишъл с такси в спешна помощ. (Аз го видях преди това, че дори не куца, а и да не го бях видяла всеки може да се запита - къде пък се е ударил неочаквано точно по това време) Според думите на лекаря, който го е преглеждал обвиняемият е казал, че много го боли крак. Имал е някакво малко подуване на коляното. Лекарят го е насочил към ренген. От снимките се е видяло, че няма счупване, т.е. снимките са били нормални. В 8.30 обвиняемият е напуснал болницата и спешно отделение. Съпругата му е донесла снимките на адвокатката в съда. Около 10.00 влязохме в залата. Адвокатката им показа снимките в съда и каза, че обвиняемият е с фрактура и е настанен в болница, т.е. излъга или е била излъгана. Съдията отложи делото, но не насрочи дата с аргумента, че болестта на обвиняемият може да е и 4 месеца. Ние казахме, че се съмняваме в достоверността на фактите, изказани от адвокатката и толкова срещата ни в съда приключи.
Всъщност обвиняемият както казах за последно е напуснал болницата и спешна помощ в 8.30, същият ден и е можел спокойно да дойде на делото, но не го е направил, а адвокатката му каза, че много е искал да дойде, но не е могъл поради здравословното си състояния (питам се дали адвокатите се чувстват поне малко виновни за неразкритите престъпления в съда, дали тази адвокатка си е вярвала, когато е обеждавала съда, че обвиняемият е болен?!).
Както Ви писах пред съда, изказахме съмнения отностно болестта на обвиняемия. Мисля, че по тази причина след делото съпругата на обвиняемия се е върнала при лекаря и го е помолила за болничен, казала му е, че обвиняемият е бил строител (лъжа защото той не е строител, а е пазач) и не е можел да работи с този крак, после му е споменала, че заради прегледите обвинаемият не е могъл да се яви като свидетел (отново лъжа) по делото. Лекарят точно се е бил върнал от погребение на свой колега и е дал направление (на жената на обвинаемият) за личния лекар, та личният му лекар да напише болничен за два дни. (За това лекарят каза, че безкрайно съжалява, че се е поддал - аз нямам думи.) Лъжа след лъжа. Още няма представен болничен от личния лекар и не го знам кой е. Надявам се поне той да си е свършил както трябва работата и да не е издал болничен. В следващите два дни обвиняемият дори е цепил дърва около нас с "болният си крак". Какъв е реда за да обедим съда, че обвиняемият е можел да дойде, но умишлено не е дошъл и къкви ще са последиците за обвиняемия от това?
Пропуснах да Ви пиша, че по подобно дело през март тази година на обвиняемия е било ноложено административно наказание - глоба в размер на 500 лв. за съучастничество. Най-вероятно още не са изплатени.
Всичко най-добро!
Павлина
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот pavlina » 27 Апр 2006, 11:26

Здравейте, много ще се радвам ако продължим да коментираме. Приемам критика ако нещо в поведението ми не Ви е харесало. Ако понасяте латиницата може да ми пишете на адрес pavlina_kj@abv.bg
Поискахме от спешна помощ писмен документ, с който се удостоверява часът на пристигане на пациента и часът на напускане на пациента. Би било полезно за съда да види със собствените си очи, че обвиняемият е можел да дойде. За съжаление този документ ни беше отказан под предтекст, че могат да го искат само прокурорът и съдът. Така си останахме с устните признания на доктора и оскъдните бележки, които обвиняемият е представил в съда.
Обвиняемият от последното заседание до сега не ни е създавал проблеми. Остава ни да видим как ще се държи занапред.
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот deltacorp » 27 Апр 2006, 13:37

Госпожо, казусът Ви е наистина интересен и ще се радвам да ви помогна, тъй като неведнъж съм се сблъсквал с порочното правосъдие. Бях адвокат по едно от най-шумните дела. Ще се радвам ако се свържем и ако успея да ви помогна . Според мен трябва да изискате и съдебно-медицинска експертиза. В разпита на вещото лице нека то да обясни дали е възможно тези рани да бъдат предизвикани от одраскване с ключове. Защото прорезните рани предизвикани от нож, са по-специфични. Имах подобен казус, но ще коментираме чрез писма ако Ви е удобно. Пишете ми на : adv_evgeni_atanasov@abv.bg. Надявам се да Ви бъда полезен!
deltacorp
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 11 Апр 2006, 13:12

Мнениеот deltacorp » 27 Апр 2006, 14:11

Госпожо, в съдебно заседание Вие след като сте конституирани като граждански ищци може да ангажирате и представяте доказателства касаещи предмета на делото. А тези които не можете да представите може да поискате от съда да събере или да Ви снабди с удостоверение с което да се снабдите с нужните Ви доказателства, документация. Така че в следващото съдебно заседание може да изискате от съда да се снабди и да приложи по делото медицинската документация касаеща престоя му в болницата и извършените прегледи. А колкото до квалификацията на престъплението дадена в обвинителния акт, аз лично мисля че може да се приеме и като опит за убийство. Щом е държал нож, това значи че имаме вече едно готово решение за извършване на престъпление, съществува подготовка, съществува и предумисъл. Още повече че ударът е бил насочен към определена част от тялото. Ако не се бяхте предпазили, краят можеше да бъде фатален. Ако не сте достатъчно силни аз бих Ви препоръчал да уведомите и медиите.
deltacorp
Нов потребител
 
Мнения: 7
Регистриран на: 11 Апр 2006, 13:12

Мнениеот pavlina » 27 Апр 2006, 15:31

Здравейте, както може би сте разбрали вече Ви писах по електронната поща. Това, което искам да напиша тук е

НЕ Е ЛИ НУЖНО МАГИСТРАТИТЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ ДЕЛАТА СЕ ОТЛАГАТ ПО МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ. ДАЛИ ТОЗИ ПРОЦЕНТ НЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ЛОГИКАТА? НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ЗА ЗАСИЛЯТ ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ ОТСЪСТВИЕ. НАПРИМЕР ДА СЕ ИЗИСКВА МНЕНИЕТО НА ПОВЕЧЕ (НАПРИМЕР ТРИМА) ЛЕКАРИ.

Надявам се да не Ви звуча смешно, но аз не съм юрист, а само пострадал, който се опитва да живее нормално след инцидента.

Приятен ден!
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот kontrol » 29 Апр 2006, 17:08

pavlina написа:Здравейте, както може би сте разбрали вече Ви писах по електронната поща. Това, което искам да напиша тук е

НЕ Е ЛИ НУЖНО МАГИСТРАТИТЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ КАКЪВ ПРОЦЕНТ ОТ ДЕЛАТА СЕ ОТЛАГАТ ПО МЕДИЦИНСКИ ПРИЧИНИ. ДАЛИ ТОЗИ ПРОЦЕНТ НЕ ПРОТИВОРЕЧИ НА ЛОГИКАТА? НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ЗА ЗАСИЛЯТ ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ ДОКУМЕНТИТЕ, КОИТО ПОЗВОЛЯВАТ ОТСЪСТВИЕ. НАПРИМЕР ДА СЕ ИЗИСКВА МНЕНИЕТО НА ПОВЕЧЕ (НАПРИМЕР ТРИМА) ЛЕКАРИ.

Надявам се да не Ви звуча смешно, но аз не съм юрист, а само пострадал, който се опитва да живее нормално след инцидента.

Приятен ден!
Има такова предложение от Съюза на Съдиите, доколкото знам.
kontrol
Активен потребител
 
Мнения: 1109
Регистриран на: 05 Сеп 2005, 15:49

Мнениеот pavlina » 02 Май 2006, 10:17

Благодая!
Това ме кара да се чувствам щастлива. Остава само това предложение да бъде прието и прилагано на практика.
Всичко добро!
Павлина
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот pavlina » 02 Май 2006, 16:16

Извинете ме, не знам дали е съществено, но по-горе неправилно съм използвала термина "с взлом". За да бъда съвсем точна - съпругът ми отвори вратата, а обвиняемият влезе вътре без наше разрешение за да ме достигне и да ме удари с ножа.
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот pavlina » 09 Май 2006, 14:57

Здравейте, делото е насрочено чак за 29.09. Да се надяваме, че няма да имаме нови проблеми до тогава.
Ще Ви пиша, когато има развитие по въпроса.
Приятна работа!
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Мнениеот pavlina » 30 Май 2006, 11:36

Здравейте! За съжалиение има развитие по делото. Сем. Р. системно се опитват да ни предизвикват. (Нас и наши гости). Прилагам Ви последната си жалба до Прокуратура. За сега просто моето сем. не реагира и чакаме да дойде следващото заседание на съда за да накажат най после поне обвиняемият от сем. Р. Днес една от прокурорките ми каза, че блокирането на патрон не било престъпление. Моля, ви пишете ми вашето мнение. Дали в жалбите отдолу откривате извършено престъпление спрямо семейството ми. Ако няма такова и ако приемем, че закона е на границата между доброто и лошото. Значи ли според вас това, че за да не се товари психически семейството ми, когато ми блокират патрон, трябва и аз да блокирам техния без да ме видят. Това ли е да не си престъпник според българските стандарти :( ?! Омръзва ми вече да ми казват, че съм прекалено добра с тях. Как трябва да реагирам според Вас?!

До Районна
Прокуратура
гр. ....

Ж А Л Б А
от .....мен

срещу
........синът на обвиняемия
и
.... обвиняемия

Моля, тази жалба да се даде на прокурори, запознати с вече многото проблеми на нашия адрес!

Г-н Прокурор, извинете ме, че пак Ви пиша жалба, но не намирам предизвикателното и нагло поведение на сем. Р... за непрестъпни. Като се има в предвид, че със семейството ми подхождаме с небивало търпение и пак не се справяме, мисля, че трябва да ни помогнете.
Преди около месец, докато бях на работа, пред наш приятел, на име Т..., който е гостувал на съпруга ми, сем. Р... блъскали от горния етаж и после изпратили у нас Полиция под предтекст, че им вдигаме шум. Дори не е било във времето за отдих. За мен това е опит да подразнят и предизикат мъжете. Не намирам друга логика в действията им.

На 14.05.2006г. отново безпричинно ( тук са имената на синът на обвиняемият и на обвиняемият) ни изпратиха Полиция под предтекст, че вдигаме шум в часовете за почивка. Точно бяхме седнали да се храним. Полицаят ме извика и аз се отзовах. Сем. Р... дори не си направиха труда да видят полицаите. Може действията на сем. Р... усеви да ви изглеждат нищожни закачки, но аз мисля, че така те изострят отношенията ни. Нека поне писмено обяснят защо го правят?!

В нощта на 14.05. и 15.05, по време на среднощните разходки на (синът на обвиняемият ПР) беше счупена още една пръчка от металната ни врата. Уведомихме само районния полицай. Не викахме криминална Полиция защото предния път, когато ги извикахме и стъпките на ПP бяха върху снега, под счупената врата, с нищо не го наказахте.

На 22.05.2006г. сменяхме вратите на етажа. ПP продължи със заплахите за убийство. Този път те бяха отправени към колегата на съпруга ми, на име Ж и той беше напръскан със спрей от ПP.

На 26 срещу 27.05. си легнахме. Преди това не сме вдигали никакъв шум повече от обикновен разговор. Към 24.00 на вратата ни се почука и дойдоха Полицаи. Събудиха всички у нас, не можаха да ми обяснят защо дойдоха, но поне като видяха, че събудиха и дъщеря ми си отидоха. Горе никой не им отвори.

На сутринта на 28.05. още една пръчка беше счупена от металната ни врата към двора, според мен от П или Р.

До колкото познавам сем. Р., те се опитват да предизвикат конфликт и да ни тормозят, за да станем като тях и така тяхното поведение ще е нормално и делото срещу (обвиняемият РР) би минало по-леко.

Разчитам на мъдростта Ви за да ни осигурите живот без постоянното натрапване на членове на сем. Р! Не желая въобще живота ни да има общи точки с техния. Ако ПP търси място за изява да не го търси при нас. Не е нормално да ни държи сметка за неща на които имаме право.

Във връзка с горе изложеното моля, следващото заседание по дело ... да бъде изместено за по-ранна дата и щетите по металната ни врата да бъдат възстановени.

29.05.2006г. С уважение:

Това за съжаление не е края. На 30.05. отново ходих в прокуратура и към тази жалба прикачих нова, в която написах на прокуратура, че патрона ни е блокиран. Написах според мен кое е извършителя и какви според мен ще са бъдещите му действия и ги помолих да им съдействам за да го заловим. За съжаление прокурорката ми отговори, че това не е престъпление. Какво престъпление било това. Ами нека всички започнем да си блокираме патроните тогава щом като това е нормално поведение :?

Ще се радвам ако получа мъдри и трезви съвети и мнения.

Приятен ден:
Павлина
pavlina
Младши потребител
 
Мнения: 78
Регистриран на: 28 Фев 2003, 10:23

Следваща

Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 36 госта


cron