начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Агенция за недвижими имоти - работа без защита

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот svethristova » 09 Мар 2006, 23:54

Имам посреднически договор за наемане на магазин с магазин "Штъркел", подписан от управителя на магазина в Пловдив. След като собственикът на фирмата одобри показан от мен магазин за наемане, фирмата сама намери собственика и подписа договор с него на смешна стойност.
За сведение магазинът е 400 кв.м и наемът офериран от собственика беше 3500 лева. Фирмата твърди, че е подписан договор за 700 лева и ми заплати комисионна 350 лева. Това е с 1400 лева по-малко от реалната комисионна. .
1/Фирма"Штъркел" ли да дам под съд или управителя с когото имам договор?
2/Как да се защитя от подобно прескачане на Агенцията за недвижими имоти?
svethristova
Нов потребител

iana_blagoeva@abv.bg

Мнениеот iana_blagoeva » 13 Мар 2006, 12:21

Правоотношенията между Агенцията и клиентите и се уреждат с договор. Вие би трябвало да имате такъв договор изготвен от вашия юрисконсулт или адвокат. Не си пишете сами договорите, както вие от Агенциите ги наричате "посреднически". Ако желаете се свържете с мен да ви изпратя един договор, в който отношенията с клиентите ви да са уредени задоволително и за двете страни. Ако имате договор с клиент - то би трябвало да уредите въпроса с него по Чл.79. (1) Ако длъжникът не изпълни точно задължението си, кредиторът има право да иска изпълнението заедно с обезщетение за забавата или да иска обезщетение за неизпълнение.
iana_blagoeva
Младши потребител

Мнениеот sisbalk » 13 Мар 2006, 14:29

Много ще съм благодарна ако ми изпратите и на мен един договор имаме такъв изготвен от много млад адвокат и малко се притеснявам дали няма пропуски.В случай ,че желаете пощата ми е:sisbalk@abv.bg
sisbalk
Младши потребител

Благодаря за предложението за посреднически договор

Мнениеот svethristova » 16 Мар 2006, 01:11

ПРОБЛЕМА НЕ Е В ДОГОВОРА, А В ХОРАТА
Последна промяна svethristova на 19 Мар 2006, 17:54, променена общо 1 път
svethristova
Нов потребител

С какво една агенция заслужава своята комисионна ли?

Мнениеот svethristova » 16 Мар 2006, 01:21

Събират се ежедневно и ежечасно оферти. Събират се клиенти. Когато се появи случай в който търсенето и предлагането си съответстват се уреждат огледи.
За телефония и реклама се влагат много пари. Случайте на подходящо търсене и предлагане не са много.
Комисионната, която всички агенции в цяла България вземат е определен процент. Всяка игра се играе по правилата. Аз правя точно това.
Считам , че съм направила най-важното за един клиент- намерила съм му магазин 400 кв.м. с перфектни параметри. Това е неговото място за бизнес с години напред. Значи клиентът може да плаща 3500 лева наем, а не може еднократно да си изпълни задълженията по посредническия договор? Така ли ще изпълнява и договора за наем?Предполагам....
Вие като пазарувате плащате ли си, защото аз винаги ги правя.
Ако един договор не ви устройва подписвае ли го? - аз-никога.

Да добавя само - ако клиентът, който не е от Пловдив трябва да отседне в хотел и да търси подходящ имот, това би му струвало доста повече- преспиване, храна, транспорт и телефония.
svethristova
Нов потребител

Мнениеот iana_blagoeva » 16 Мар 2006, 12:26

Писах Ви на електронната поща. Изпратих Ви договора.
iana_blagoeva
Младши потребител

Re: iana_blagoeva@abv.bg

Мнениеот svethristova » 19 Мар 2006, 17:46

[quote="iana_blagoeva"]Правоотношенията между Агенцията и клиентите и се уреждат с договор. Вие би трябвало да имате такъв договор изготвен от вашия юрисконсулт или адвокат. Не си пишете сами договорите, както вие от Агенциите ги наричате "посреднически". ======
Агенцията извършва ПОСРЕДНИЧЕСКА ДЕЙНОСТ, нали?
Имам сключен договор за посредничество с клиента, естествено.
Изготвен от адвокат, естествено.
Дори да наречем договора за възлагане или за каквото и да е, всичко на което двете страни са се пописали по взаимно съгласи е договор, нали - със съответните клаузи. :lol:
svethristova
Нов потребител

Мнениеот svethristova » 19 Мар 2006, 17:51

iana_blagoeva написа:Писах Ви на електронната поща. Изпратих Ви договора.

Предложихте ми някакъв договор, без да ме попитате предварително искам ли да го купя и да ме уведомите колко струва.
А после ми изпратихте банковата си сметка.
Моля, не ми пишете повече.
Нито този договор беше свързан с темата, нито си струваше парите.
АЗ РАБОТЯ С ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ АДВОКАТИ И СИ ИМАМ КОЙ ДА МИ ПИШЕ ДОГОВОРИТЕ.
svethristova
Нов потребител

Мнениеот iana_blagoeva » 20 Мар 2006, 12:43

Като имате кой да Ви пише договорите - защо питате? Явно нямате никакви юридически познания. Не питайте във форуми, ако искате работата Ви да върви и да имате сериозно отношение към нея - наемете си адвокат веднъж за винаги. Как може да питате такива неща? Явно Вие въобще не знаете дори с кого подписвате договорите си. "1/Фирма"Штъркел" ли да дам под съд или управителя с когото имам договор?
2/Как да се защитя от подобно прескачане на Агенцията за недвижими имоти?" - тези въпроси говорят за Вас, че Вие въобще не знаете какво питате. Ей така - "видях форум за юристи и да се включа". Желая Ви много клиенти и спорна работа, но когато не разбирате от юридическата материя - оставете я за специалистите. Най-доброжелателно Ви съветвам да си наемете юрисконсулт или адвокат, за да нямате такива проблеми за вбъдеще. Не желая да Ви обиждам, а само да помогна. Приятна и спорна работа.
iana_blagoeva
Младши потребител

Мнениеот dddb » 20 Мар 2006, 13:09

Очевидно не сте и чували думата поверителност и изнасяте толкова подробности по един конкретен казус. Внимавайте, защото може да се окажете в ролята на ответник.
dddb
Нов потребител

гост

Мнениеот titylina » 20 Мар 2006, 17:30

никаква не я вършат тия фирми, закарат те на един оглед и то с твоя автомобил и ако харесаш апартамента, който го има в още 10 агенции и дори и в свободни обяви и ти вземат по 1500 лева....е...
titylina
Младши потребител

Мнениеот milana » 20 Мар 2006, 17:53

до svethristova: наскоро образувах дело на ваша колежка по - същия повод / гледа се по - специален ред / ако желаете подробности пишете ми на milana@lex.bg
milana
Нов потребител

Назад към Търговско право