начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Има ли такава практика за призовки по телефона?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли такава практика за призовки по телефона?

Мнениеот abvto » 09 Фев 2006, 14:06

Здравейте,
става въпрос, че вчера някакъв се е обадил на приятелката ми и й е казал, че се обажда от "Полицейското управление в Пловдив" и я пита дали "може да й прати призовка във връзка с едно дело да свидетелства" , но нито се идентифицира с име или с длъжност, нито при поискване във връзка със какво става въпрос, не дава никаква информация. Много странно!? Милата така се е изплашила , че и аз не знам какво да правя. А не върви да се обадя на 166 за да ги питам.
Ако някой може да каже дали има такава практика и всякаква полезна информация ще ви бъда много благодарен! Или просто е някаква шега на някой и...т!
Благодаря ви предварително!

Само да добавя, че обаждането е по GSM, а и номера от който се обадиха е на B-connect
Последна промяна abvto на 09 Фев 2006, 15:07, променена общо 1 път
abvto
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Авг 2005, 13:26

Мнениеот Гост » 09 Фев 2006, 14:29

Съгласно чл.41 ал.4 ГПК , съответно чл.158 ал.8 НПК в бързи случаи призоваването може да се извърши по телефона , телекса , факса или с телеграма.Призоваването по телефона и факса се удостоверява писмено от длъжностното лице , което го е извършило , призоваването с телеграма-с известие за доставянето й, а по телекса-с писмено потвърждаване за получено съобщение
Гост
 

Мнениеот б » 09 Фев 2006, 15:03

възможно е някой да се пошегувал, но е възможно и да от съответното РПУ да са проверили дали действително живее на този адрес, за да връчат призовката.
б
 

Мнениеот гост » 09 Фев 2006, 16:52

този, който и се обадил, не е ли казал за какво дело, № или дата на призоваване, или най малкото да отиде до съда при призовкарите и да вземе призовка, е за нея, но първо трябва да не е открита на адреса си или както казаха другите ако е по-бързото производство, иначе би трябвало да се представи, и те едвали биха се обадили по ГСМ, по-скоро използват служебен стационарен телефон
гост
 

Благодаря на вси4ки мнения

Мнениеот abvto » 09 Фев 2006, 17:55

Благодаря на всички
Ще пробваме идеите , които ми дадохте
abvto
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Авг 2005, 13:26

Благодаря на вси4ки мнения

Мнениеот abvto » 09 Фев 2006, 17:55

Благодаря на всички
Ще пробваме идеите , които ми дадохте
abvto
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 30 Авг 2005, 13:26

Мнениеот Гост » 10 Фев 2006, 22:58

Абе по - добре недей да се пробваш.
Гост
 

Мнениеот Гост » 11 Фев 2006, 11:18

Действително е често срещана практика призоваването от личен телефон, защото управленията имат лимит за обаждане на мобилни :lol: . В случая, най вероятно просто са проверили адреса за да не се хабят напразно.
Гост
 

Мнениеот дикобраз » 12 Фев 2006, 13:42

специално полицията имат оферти и от мтел и глобул за по евтини абонаментни програми но не съм чул да им раздават и б-конект. последния такъв случай беше със известния Деси от гр. Искър който се обаждал на жени представял се за полицай и им е нареждал да му заредят телефона с ваучери. така че нещо е несериозно. а и мисля че МВР е цифровизирано и би трябвало да се изпише цифров стационарен номер и съответно да го има в разпечатките
а иначе колегата по горе е прав за ГПК.
а и това че не се е представил ....
дикобраз
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 60 госта


cron