начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Отново КАТ!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отново КАТ!!!

Мнениеот Гост » 31 Яну 2006, 18:55

Участник в ПТП, така наречения автоконтрольор (служител на КАТ към РПУ на чиято територия е събитието). Случи се в 00:00 часа, единственият свидетел е охранител в магазин на ъгъла на кръстовището (и не бе записан като такъв в протокол за ПТП и АКТа, вместо това свидетел се писа вторият служител на КАТ).
Следва изненадата ми след като автоконтрольора поиска "картончето" за гражданска отговорност ( при рутинната проверка на документите) . Тъй като предоставих целия пакет с нужните документи, недоумявах ЗАЩО ми искат това "картонче" след като за 2005-та година е достатъчно да управлявам със стикер на предното стъкло и с полицата от застрахователя, която служителят на КАТ държеше в ръцете си ("картончето" е задължително от 01.01.2006). Като че този документ нищо не означава...подведен от случителя,който настояваше да представя въпросното "КАРТОНЧЕ". Хванах едно такси и обърнах в къщи и на работното си място във фирмата в която работя...навсякъде където бих могъл да "ЗАБРАВЯ" документ (интересно как при положение че държа документите на автомобила в пакет). Върнах се обратно и ми бе написан ВТОРИ АКТ, че не съм носил документи в себе си ...хубаво отидох на следващия ден при застрахователя, издадоха ми дубликат на полицата която служителя на КАТ не уважи. Тъй като трябва да предоставя документ за сключена застраховка пред КАТ, по думите на служителя им трябвало да ида на "бариерата на КАТ".
Вие чували ли сте за такова гише с номер "бариерата на КАТ" ? Както и да е, след като питах 10-на служители го намерих...и нов удар! Служителката на гишето от което трябваше да си взема протокола за ПТП не призна дубликата издаден от застрахователя и посегна към оригинала! За нея това бил документа- същия който служителя при проверка не уважи !?!?! Отказах да и дам оригинала по описаната причина. Все пак се споразумяхме и представих едно ксерокопие и на двете едновременно. Написах възражения и за двата АКТа. Поради обстоятелства които не бяха дооценени от служителите на КАТ които не са свидетели и просто имат две твърдения. Моето подкрепено от свидетел който те не вписаха ...
Възраженията ми не бяха уважени, поради което търся адвокат който би се заел с въпросния случай. Нито ми е за глобата, нито за точките. Просто съм прав пред себе си , свидетел който би дошъл в съда...за да потвърди за "претупването" ...на 2 на 3 ..трябва им виновен ..."заплюват" си един ..хубавото че има и каско...че колата му е технически безупречна няма значение, че другият участник в ПТП кара с "скапани" гуми и се върти като пумпал на кръстовището въпреки че нанася удара, че същият този другият кара кола като "руска баня" без никаква видимост през замръзналите стъкла...качва се и кара, че това човече твърди че е минал на зелено, а ако направим възстановка на ПТП ще се окаже че няма как да знае какво има зад него тъй като аз навлизам в кръстовището веднага след сигналната уредба, а неговата е далеч назад...и твърди че е навлязъл на зелено ...предпазливо колкото да превключи уредбата и аз да продължа навлизането в кръстовището ...и ПТП..
Няма да коментирам че не ми връчиха наказателно постановление за втория АКТ а на компютъра им се виждаше ясно "онези 10 лева за документи"!!!!
Просто нямам думи...моля за вашите...съвет или насока...може би ще препоръчате колега който би приел да поеме работата с моя проблем.
Ако бях виновен, бих им дал парите ... да си купят цветя с тях ...
Не ми пука за постановлението им ТЪРСЯ СПРАВЕДЛИВОСТ!
ЗА СЕБЕ СИ!
Нали по закон гражданите и държавата са равноправни ?
Къде са ми правата ?
Или си играем на руската рулетка ?
Гост
 

Ден първи

Мнениеот P.S. » 31 Яну 2006, 19:14

Пропуснах да отбележа,че днес е първият ден от връчването на наказателното постановление и очаквам някой юрист да се отзове. Спестете си коментарите, ако смятате да ме критикувате за това как съм представил този казус.
Има ясни нарушения на процедурите до достигане на момента с връченото постановление (не зная какво следва да се прави за втората глоба за която нямам постановление?????).
Разполагам и с копия на протокол и АКТовете. Има предостатъчно свидетели при издирването на картончето. Въпросният невписан свидетел, който не бе взет под внимание също ще се отзове.
Предпочитам да си платя за правна помощ.
НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ ЗА НАРУШЕНИЕ КОЕТО НЕ СЪМ ИЗВЪРШИЛ!!
Още повече всеизвестно е как се поддържат един друг "служителите на закона".
P.S.
 

Мнениеот Гост » 01 Фев 2006, 09:57

Ако си от София ще ти дам номера на една адвокатка
Гост
 

ще съм благодарен

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 12:34

ще съм благодарен за контакт с въпросната адвокатка, възможно най-скоро
тъй като ми се налага да пътувам извън страната. предварително благодаря.
до сега не ми се е налагало да ползвам услугите на юрист и е трудно да направя правилен избор. знам че има разделение ...има значение какъв вид право практикува (съжалявам ако се изразявам неточно)
Гост
 


Назад към Наказателно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 85 госта


cron