начало

Емилия Русинова става временен шеф на СГП, Даниела Попова поема апелативната прокуратура Емилия Русинова става временен шеф на СГП, Даниела Попова поема апелативната прокуратура

Заверен препис на скица

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заверен препис на скица

Мнениеот legaladviser » 08 Яну 2015, 17:17

Здравейте,

Тръгнах да вписвам анекс към договор за наем и видях, че към документите, които следва да се представят, е необходимо да се представи оригинал или заверен препис на скица. Та въпросът ми е от къде мога да се сдобия с този заверен препис на скица?

Предварително благодаря!
legaladviser
Младши потребител

Re: Заверен препис на скица

Мнениеот possitiv3 » 08 Яну 2015, 22:59

От нотариус например ? ....
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител

Мнениеот legaladviser » 09 Яну 2015, 12:35

Точно това ми е питането - от нотариус или от съответната община?
legaladviser
Младши потребител

Мнениеот Melly » 09 Яну 2015, 15:39

Нотариусите имат достъп до АГКК и с последните изменения на закона правомощието да издават скици на имоти срещу електронния им подпис.
Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот n_ikito » 09 Яну 2015, 15:55

Нещо не ми се вързва? За вписване /в АВ/ на договор за наем, скица е задължително необходима, ако имота попада в територия с одобрена КК. Тогава не ми е ясно какво животно се явява завереният препис.

п.п. Къде видяхте че се изисква?
п.п.п. Макар и силно раздумкан тъпана, май все още нотаритата не могат да издават скици...пък и така го 'измислиха', че няма да става веднага :evil:
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот legaladviser » 10 Фев 2015, 11:26

n_ikito написа:Нещо не ми се вързва? За вписване /в АВ/ на договор за наем, скица е задължително необходима, ако имота попада в територия с одобрена КК. Тогава не ми е ясно какво животно се явява завереният препис.

п.п. Къде видяхте че се изисква?
п.п.п. Макар и силно раздумкан тъпана, май все още нотаритата не могат да издават скици...пък и така го 'измислиха', че няма да става веднага :evil:

Във фоайето на АВ- гр. София, леко в дясно има списък на необходимите документи и там изрично е посочено, че се изисква оригинал на скица или заверено препис от същата.
legaladviser
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 10 Фев 2015, 11:58

Имотът, предмет на договора, попада ли в територия с одобрена кадастрална карта? Ако 'ДА', следва да се представи скица от АГКК в оригинал или заверена от АГКК /ако е издадена преди 6м/. Ако 'НЕ', скица не трябва.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот tochotocho » 24 Фев 2015, 13:09

В АГКК боравят със СКИЦА е СХЕМА. Скицата е по-общото т.е сградата с терена, СХЕМАТА е индивид. обект- апартамент. За София град и София окръг това става на Павлово. Преценете какво ви трябва- схема или скица. Все пак се плаща около 15-30 лв. Ако имота не е нанесен в кадастъра, пак от там съответното удостоверение1
tochotocho
Потребител

Назад към Общи дискусии