начало

Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си Проф. Пенчо Пенев събра десетки именити юристи със записките от работилницата на живота си

Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,тн)?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,тн)?

Мнениеот bladezone » 09 Май 2013, 15:50

Споделете, колеги, кой съдебен състав в кой съд се бави най-много при постановяване на решение?
bladezone
Нов потребител

Re: Кой според вас е най-бавния съдебен състав (в СРС, СГС,т

Мнениеот devva » 09 Май 2013, 15:52

На мен по-бавен от 30 състав на СРС, ГК не ми се е падал.
devva
Потребител

Мнениеот bladezone » 09 Май 2013, 17:19

От 38-ми СРС, над 3 месеца чакам решение. По думите на призовкаря - подхождам доста "оптимистично".:)
bladezone
Нов потребител

Мнениеот devva » 09 Май 2013, 17:28

Спокойно, аз едно на 30-ти го чакам от повече, а деловодителката ми сподели, че в момента излизат решенията от приключени преди година дела :lol:
devva
Потребител

Мнениеот chadel » 09 Май 2013, 18:21

По-скоро въпросът да беше формулиран кой е най-бързият състав, щото те всичките са бавни... Интересното е обаче, че когато ищец или заявител е банка, някак си, тенденцията при всички състави е процесуалните действия да се извършват значително по-бързо в сравнение с останалите дела... Сигурно има защо.. :wink:
chadel
Потребител

Мнениеот bladezone » 10 Май 2013, 14:23

Да, съгласен съм - 38ми се произнася в срок само по установителните искове на Мтел, Топлофикция София, ЧЕЗ и тук-там някоя банчица. :)
Друг "рекорд" - 49-ти състав, насрочване на 1-во заседание - девет месеца.
bladezone
Нов потребител

Мнениеот Melly » 10 Май 2013, 15:24

Ами... щом ще правим такава статистика, то в челните редици може и да се вмести 42-ри състав СРС - дали защото там ответник е Банка. Що ли се питам, като сама си отговарям - май да.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 11 Май 2013, 15:26

От как един ръководител на съд в столицата ми обясняваше, че отнема 10 дни време, за да достигне входирана молба до разпределения състав ( пълзи :D по стъпалата два етажа) вече се отказвам да мисля как работите в столицата.

Не е много по темата ( по нея след време, когато ми влезе в сила едно СР) , но има отношение към забавата: доклад от проверката на приложението на изискването за определяне на съдебния състав на случаен принцип
http://www.bili-bg.org/cdir/bili-bg.org ... l_2013.pdf
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 13 Май 2013, 14:35

bladezone написа:Споделете, колеги, кой съдебен състав в кой съд се бави най-много при постановяване на решение?

ВСС, поради мързел, така ли е решил вече да провежда атестациите? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Или Инспектората към него е решил да прави проучване от типа "таен клиент"? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Общи дискусии