начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

grub stoej?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

grub stoej?

Мнениеот x3na » 22 Яну 2004, 17:27

imame sgrada koiato niama grub storej no ot admin .organi se opitvat da ni iskarat 4e imame savur6en grub stroej i ne iskat da ni isdadat produljenie na rasre6itelnoto za stroej .niakoi moje li da me naso4i kam kakuv organ da se oburna sa pomo6t
x3na

Re: grub stoej?

Мнениеот 333 » 22 Яну 2004, 17:40

Обърнете се към съответната за вашия район РДНСК
333

Мнениеот gega » 22 Яну 2004, 23:52

Та да им набие канчетата на тия от общината, защото само те по смисъла на чл. 181 ЗУТ могат да установяват дали сградата е в стадий груб строеж или не!
gega

Мнениеот x3na » 24 Яну 2004, 13:18

blagodaria vi za suveta
x3na

Мнениеот x3na » 24 Яну 2004, 13:23

problema mi e oba4e 4e edno ot lizata koito 4lenuvat v komisiata e priako sainteresovano ot tozi stoej i ako se okaje 4e niama grub stroej toi gubi pravata si .sega se opitvat s akt ot raionnoto kmetstvo da dokajat 4e ima grub stroej a az imam dokument ot rdnsk 4e niama kam kogo tribva da se oburna v tozi slu4ai?
x3na

Мнениеот яш » 24 Яну 2004, 21:38

Нищо не разбрах от твоя казус.Какъв ти е интереса от това,че не е завършен грубия строеж.Ако строежа е твоя собственост,ти също губиш правата по старото строително разрешение,както и пича в комисията.
Ако общината ти е направила отказ да заверят старото строително разрешение или да издадат ново такова, този отказ можеш да обжарваш пред РДНСК, а при последващо потвърждение и пред съда.При всички случаи,ако има някой другар, който е вътре в комисията/сигурно имаш предвид Експертния съвет към общината/ не се надявай да не минеш без обжалване пред РДНСК.
яш

Мнениеот x3na » 26 Яну 2004, 13:46

stroeja e stroen ot stroitelna piramida. istekli sa 5 godini ot pravoto na stroej i sled isti4aneto im e postroen pokriv za da se zapaziat pravata na kupuva4ite v sgradata koito sa platili mijavi pari i zaradi tiah ne e dostroeno.imam protokol ot rdnsk 4e niama grub stroej sudebno re6enie ot suda s koto e osuden stroitelia i sa otpadnali pravata na kupuva4ite,no edinia ot kupuva4ite e v tezi komisii i kato iskam produljenie na rasre6itelnoto za storej toi prinujdava komiziata da mi pi6e niakakuv protokol 4e sgradata mi ima grub stoej i mi davat ob6to rasre6itelno za vsi4ki zaedno s kupuva4ite a ne na mene i ostanalite sobstvenizi.tova e kazusa ,ako mojete molia daite mi suvet
x3na

Мнениеот яш » 27 Яну 2004, 15:55

Все още не ми е докрай ясно,каква е тази комисия,която ти дава това разрешение.Ако имаш предвид Експертния съвет към общината,то неговото решение не е крайно и то трябва да се потвърди от кмета на общината с издаване на строително разрешение,което е административен акт.Именно пред последния може да направиш възражението си,като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представиш и съдебното решение и писмото от РДНСК.Ако въпреки това кметът издаде строително разрешение,което не те удолевотворява,ще можеш да го обжалваш пред РДНСК в 14 дневен срок.Дано поне те да ти помогнат,като го отменят.При всички случаи те съветвам да се обърнеш към добър адвокат.Не се стискай -интересът ти е голям.Успех!
яш

Мнениеот x3na » 31 Яну 2004, 12:51

blagodaria ti savetite ti naistina sa zenni,za sega 6te opitam sama ako ne stane 6te tursia advokat
x3na

Назад към Строителство и регулация