начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Наказателно постановление без заверка

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наказателно постановление без заверка

Мнениеот julchence » 08 Ное 2013, 10:50

Здравейте, колеги. Моя казус е следния: Края на м. Юли т.г., ми беше съставен АУАН за шофиране без винетка на междуградски път Ахтопол-Варвара. Август месец ми е излязло Наказателно постановление от РУП Царево, което пристига съответно чак началото на м. Октомври в Хасково. На 11 октомври то ми беше връчено, като не ми беше върнато Разрешително за временно движение на автомобила /този талон, който служи на колите с транзитни номера/, което дори в АУАН-а е описано като иззето. Няма го нито в РУП Царево, нито в КАТ Хасково. Всъщност няма и как да го има, тъй като ориентираните актосъставители ми го върнаха по грешка с всички останали документи още след съставянето на Акта. На 15-ти Октомври, по пощенски път, пуснах 2 жалби - една чрез РУП Царево до Районен съд - Царево и една директно до РС Царево /Наказателното ми постановление е пълно с грешки - Номера на Акта е сбъркан като основание на НП, Мястото на нарушението е гр. Ахтопол(безумие, при положение, че Акта е за винетка), сбъркан е номера на автомобила и пр./. Въпросът ми е следния: Как да си заверя Наказателното и къде, без да се налага да се разхождам до Царево? Нерентабилно е, а съм сигурна, че при евентуална проверка ще има грандиозен проблем. Къде трябва да отида, за да отразят факта, че обжалвам върху самото НП?
julchence
Нов потребител

Re: Наказателно постановление без заверка

Мнениеот rts » 08 Ное 2013, 15:05

Нали сте подали необходимата жалба и имате копие от нея с воходящ номер ? За какво Ви е "заверка" на НП ? Освен това, пишете, че разрешителното Ви си е у Вас - какъв Ви е проблемът ?
rts
Активен потребител

Re: Наказателно постановление без заверка

Мнениеот julchence » 08 Ное 2013, 16:21

Нямам копие с входящ номер. Мога ли да искам такова и по какъв ред? Отново казвам, че жалбите са пуснати по пощенски път. Синият ми талон е в КАТ, разрешителното е за автомобила, който беше с транзитни номера.
julchence
Нов потребител

Назад към Административно право