начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Глоба за превишена скорост, след знак В26

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Глоба за превишена скорост, след знак В26

Мнениеот whitew » 22 Май 2010, 17:48

Днес на Околовръстен път , между бул. България и бул. Бъкстон,ме глобиха за превишена скорост. Карах със 79 км/ч(така показваше радара на КАТ) при знак В26 с огранишение 80. От КАТ твърдяха, че ограничението е 50 км тъй като след знака е имало кръстовище а това отменя знака. Според мен Кръстовището не е кръстовище а е Естакада, нищо не се пресича и си караш направо.
На момента нищо не Възразих в Акта но имам право в 3 дневен срок, има ли смисъл ?
whitew
Нов потребител

Re: Глоба за превишена скорост, след знак В26

Мнениеот whitew » 22 Май 2010, 18:01

ако не друго поне някой във форума ще знае че там дебнат КАТ и си хващат рибки...
whitew
Нов потребител

Мнениеот Melly » 22 Май 2010, 18:32

Дай и аз да обеля още една добра дума днес "в ползу роду".
Внимание, на Цариградско шосе след Полиграфията, малко преди знака "зона с видеонаблюдение са заболи знак "ограничение на скоростта 60 км/ч. Най-накрая умниците са "вденали", че преминаването от 80 към 50 км./ч трябва да се извърши плавно. :D

Не съм сигурна обаче, дали този ми постинг няма да бъде затрит от Голямата метла, щото днес е дежурен в моя квартал. Така че, четете бързо и се информирайте, за да не ви фотографират изневиделица.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Май 2010, 18:47

Melly написа:Дай и аз да обеля още една добра дума днес "в ползу роду".
Внимание, на Цариградско шосе след Полиграфията, малко преди знака "зона с видеонаблюдение са заболи знак "ограничение на скоростта 60 км/ч. Най-накрая умниците са "вденали", че преминаването от 80 към 50 км./ч трябва да се извърши плавно. :D

Не съм сигурна обаче, дали този ми постинг няма да бъде затрит от Голямата метла, щото днес е дежурен в моя квартал. Така че, четете бързо и се информирайте, за да не ви фотографират изневиделица.

Така е добре. :)

Към питащия- на ваше място бих депозирала жалба в срока по 44, не само по адм. ред( защото няма да ви я вземат предвид), но и пред съда- след НП.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vetre » 22 Май 2010, 20:45

ами не го знам точно това място ,но :
"Кръстовище" е място, където два или повече пътя се пресичат, разделят се или се събират на едно ниво.
вие отговорете дали мястото отговаря или не на това определение.
vetre
Потребител

Мнениеот prattler » 22 Май 2010, 21:52

За сега имаш само акт, а не глоба. Ако имаш основателни претенции опиши във възраженията точно какви са те, определи точното място, дори и това, че няма кръстовище и т.н. На ден в наказателно на КАТ - Сф. един полицай решава над 200 преписки, акта. Представи си как се четат 200 страници, по една за акт. Може и някой да прочете възраженията ти. Глобата е 100 лв. и 3 к.т. След като излезе НП всеми решение за обжалване и т.н.
prattler
Нов потребител

Мнениеот A.Pato » 25 Май 2010, 13:55

Под термина "естакада" имате предвид "пътен възел" ли?
A.Pato
Потребител

Назад към Административно право