начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

обжалване на наказателно постановление на кмет на район

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обжалване на наказателно постановление на кмет на район

Мнениеот countessbathory » 12 Яну 2010, 13:45

Здравейте, може ли някой да ми помогне да се обоснова грамотно в жалбата, която ще пиша до кмета на района в който живеем.
Става въпрос за следното:
Живеем с мъжа ми и детето от 3 години на общинско жилище и нямаме проблеми за каквото и да било с общината и съседите. През ноември имахме много тежки лични взаимоотношения, които не желая да дискутирам тук.
Случката е, че една вечер повиках полиция- 1път, заради мъжа ми, който беше пиян и неадекватен- резултат е, че понеже си беше забравил якето с документите в един съсед, а беше късно и не можеше да звъни, полицаите се нервираха, че няма лична карта го прибраха и казаха, че ще ни глобят. Получихме акт, в който пише, че нарушава общ. ред като говори на висок глас след 22 ч. с което не изпълнява съставеното му полицейско разпореждане. Акта е от МВР, за нарушение чл. 55 т ЗМВР за 100 лв. Не сме обжалвали. На другия ден съм писала обяснения пред следователи, в които основното е че нещата ако продължават ще прибегна до развод.
Вчера получихме още едно наказателно постановление, този път от кмета на района, който пише че като разгледал акта, който е основателен, защото нее е обжалван ли защо не знам, ни налага и той наказателно постановление за нарушаване наредбата за общ. ред на СО- 500лв. Да се внесат до 2 седмици или ще бъде събрана принудително сумата, не мога да намеря пари- това са много пари!- и ще обжалвам. А и два пъти за едно и също нещо е глобата.
Какво да направя горе- долу знам, но правна обосновка има ли някъде за обжалването.
Оф, не ми стигат другите проблеми, ами и това, моля помогнете ми.
countessbathory
Младши потребител

Re: обжалване на наказателно постановление на кмет на район

Мнениеот ivankavrakov » 23 Яну 2010, 20:17

Уважаема госпожо,
С акта, който са издали от МВР, все още не вие наложено наказание. Този акт е изпратен на кмета по силата на наредбата за опазване на общестевия ред /не познвам наредбата на Столична община и не мога да цитирам конкретни текстове/. След като вие бил връчен акта сте можела да подадете възражение. Но и без него наказващия орган - кмета, ще издаде наказателно постановление, което можете да обжалвате в посочения в него срок. Глобата Ви е наложена не с акта за установяване на административно нарушение, а с издаденото въз основа на него наказателно постановление.
ivankavrakov
Потребител

Re: обжалване на наказателно постановление на кмет на район

Мнениеот countessbathory » 08 Апр 2010, 10:11

ivancavracov не сте ме разбрали, объркано съм го написала ,освен акта имам и две НП- от МВР и от кмета. Както и да е скоро ще има дело и ще пиша за резултата!
countessbathory
Младши потребител

Назад към Административно право