начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Обжалване на две наказателни постановления

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на две наказателни постановления

Мнениеот dima_kostova » 05 Дек 2010, 18:14

Здравейте.
Преди два месеца не подадох в срок справка декларация по ЗДДС и съответните регистри. Получих покана за съставяне на акт и подаване на съответната декларация. Отидох и подадох декларацията, в едно с което ми бе съставен и актът. Написах обяснение до директора на НАП, че поради технически причини се съм успяла да я подам в срок и че моля да не би бъде наложена санкция.
Вчера получих по пощата с обратна разписка ДВЕ наказателни постановления. Едното за неподадена декларация по чл. 125 от ЗДДС и едно за неподадени регистри по чл. 124 от ЗДДС. И двете с по 500 лв имуществена санкция. Т.е 1000 лв общо.
От 2007 ма година не извършвам дейност с фирмата ми ЕТ и всеки месец подавам нулева СД и регистри. Имам задължения към НАП за неплатено ДДС от преди много години, което ми пречи да я дерегистрирам. Работя по трудов договор с 1/4 запор върху заплатата ми и нямам никаква възможност да погасявам задълженията си поне на този етап. За мен е по-важно да бъде нахранено детето ми, което гледам сама, отколкото да плащам задълженията ми наследени от бившия ми съпруг към държавата.
Ще бъда много благодарна, ако ми дадете съвет - имам ли шанс да обжалвам наказателните постановления, и ако имам с каква сума за адвокатски хонорар трябва да разполагам.
Предполагам срокът ми за обжалване е 7 дни от деня на подписване на обратната разписка за получените НП. Т.е имам още пет дни.
Благодаря ви предварително.
dima_kostova
Нов потребител

Назад към Административно право