Искаме да регистрираме фирма трима човека, като смятахме капитала да бъде примерно 5010 лв и да е разпределен в 501дяла по 10лева и съответно всеки един от тримата да има 167 дяла по 10лв.
Или капитала да е 5100лв и да е 51 дяла по 100лв съответно всеки от нас да има 17 дяла по 100лв.
Ваш колега ми каза, че не може да сме трима при равно участие. Защото процентното съотношение не излизало така всеки щял да има 33,333333333% от капитала.Четох ТЗ и там пише само, че "сумата от дяловете трябва да бъде равна на капитала, а стойността на всеки дял трябва да бъде кратна на 10." Аз ли не мога да разбера нещата, наистина ли е невъзможно това?
- Дата и час: 06 Яну 2025, 04:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спешно, защо ми казват, че не може ООД при равно участие
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
А каза ли Ви защо не може? В смисъл, къде пък в закона е забранено това? Всъщност кому пречи равното участие, изразено с десетична периодична дроб? Може би на някой човек с ограничен умствен багаж (това го промених, щото ме цензурираха )?!? Спазите ли изискванията за стойност на дяловете и капитал от поне 5000 лева, не виждам какъв е проблемът? Ами я да си представим, че първо участието не е точно 1/3 за всеки, а единият има, да речем, 40 %, а другите двама - по 30 % от капитала. И какво - ще откажат вписване на сделка с дялове, при която капиталът се дели точно на 3?
Айде бе!
Айде бе!
- ykovachev
- Активен потребител
А щом според ТЗ дори един дял може да се притежава съвместно, аз и при точно 5 хиляди не виждам какъв е проблемът.
Мнения всякакви. Чувала съм например мнение, че не може единият съдружник да изплати целия си дял, а другият - само част. Трябвало да са по равно изплатени или неизплатени.
Мнения всякакви. Чувала съм например мнение, че не може единият съдружник да изплати целия си дял, а другият - само част. Трябвало да са по равно изплатени или неизплатени.
-
portokal - Старши потребител
Re: Спешно, защо ми казват, че не може ООД при равно участие
...
Последна промяна p_n_n на 15 Юни 2008, 00:01, променена общо 1 път
- p_n_n
- Потребител
Аз лично съм регистрирала фирма с трима съдружници, капитал 5 000 лв., а процентното съотношение беше 33%, 33%, 34%
- brianna
- Младши потребител
Тъй де, няма значение какво е съотношението. Можете да имате съдружник и с процент от капитала примерно 0,666666666666667 (със закръгление)
- ykovachev
- Активен потребител
Изобщо не е никакъв проблем.
Аз лично съм регистрирал ООД с капитал от 5100 лв., разделен на 51 дяла всеки от по 100 лева. И тримата съдружника претежаваха по 17 дяла. Така че който ти е дал този съвет явно няма никакъв опит.
Аз лично съм регистрирал ООД с капитал от 5100 лв., разделен на 51 дяла всеки от по 100 лева. И тримата съдружника претежаваха по 17 дяла. Така че който ти е дал този съвет явно няма никакъв опит.
- tapashoncho
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|