начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

пререгистрация от оод на еоод

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пререгистрация от оод на еоод

Мнениеот bene66 » 02 Юни 2007, 09:21

Здравейте,
Интересува ме какви документи са нужни за пререгистрация на фирма от оод в еоод?
Благодаря ви!
bene66
Нов потребител

Мнениеот zoom » 02 Юни 2007, 11:57

Свържете се с адвокат. Процедурата е с продажба на дружествени дялове обикновено.
Сам няма да се справите.
zoom
Потребител

Мнениеот bene66 » 02 Юни 2007, 12:13

Понеже прочетох, че от 1.07.2007 ще има пререгистрация на фирмите се чудя дали не може тогава направо да се направи това нещо и колко ще струва такава услуга?
bene66
Нов потребител

Мнениеот zoom » 02 Юни 2007, 12:26

Според мен няма да могат да въведат търговския регистър от първи юли, те вече го отложиха веднъж. Нямат база. Ако успеят ще е пълен хаос, доколкото познавам системата. Иначе се очаква да стане малко по-евтино, но и това не ми звучи правдоподобно.
Ако не бързате, изчакайте. Ако сте решили да го направите преди първи юли. Правите договор за покупко - продажба на дружествени дялове с нотариална заверка на подписите и т.н., стига другия съдружник да е съгласен. С адвокатския хонорар и нотариалните и държавни такси плюс БУЛСТАТ не би трябвало да ви излезе повече от 500 лв.
zoom
Потребител

Мнениеот bene66 » 03 Юни 2007, 10:47

Е как може само заради промяна от ООД на ЕООД да се прави пълна пререгистрация? Други промени освен това, че един от съдружник си продава дела на другия няма да има никакви. И ми се вижда доста 500 лв за това нещо... :?
bene66
Нов потребител

Назад към Търговско право