начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

проблем със запис на заповед

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

проблем със запис на заповед

Мнениеот naska711 » 12 Апр 2007, 16:45

Колеги , благодаря Ви предварително!
Проблемът е следния: Имам приятелка подписала запис на заповед , и то защото клиент не си е платил дължимата сума. Фирмата дава запис на заповед на нея да подпише , т.е. че тя дължи парите на фирмата. Но на записната заповед не е упомената датата на предявяване, няма подпис от собственика на фирмата. В същото време фирмата води дело с клиента , той обаче казва че е бил пиян и не помни нищо , платил си е и сега срещу него вече няма дело. Как може приятелката ми да излезе от цялата ситуация и към какъв адвокат да се обърне?
naska711
Нов потребител

Мнениеот Stirlitz » 12 Апр 2007, 20:09

Здравейте, naska711

моят съвет е приятелката Ви да се обърне към адвокат, който има опит с ценни книги. Що се отняся до изложеното от Вас, малко ми е объркващо - не схващам много добре ситуацията, но само ще Ви кажа следното - изглежда че приятелката Ви е издателят на записа на заповед (така ми се струва от написаното) в такъв случай не е необходим подпис от представителя на фирмата (каквато и да е ролята на тази фирма в казуса), а щом не е посочен падеж - записът е платим при предявяване.

Успех!
Stirlitz
Младши потребител

Назад към Търговско право