начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Моля Ви за съвет!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви за съвет!

Мнениеот slavivanov » 13 Мар 2007, 18:48

Имам регистрирана фирма на ЕТ.
Желая да я прехвърля на сина си, поради здравословни причини.
Бихте ли ми казали колко ще струва прехвърлянето, ведно с адвокатския хонорар?
Предварително Ви благодаря!
slavivanov
Нов потребител

Мнениеот aifa » 14 Мар 2007, 19:49

200 лева е една разумна цена :D
aifa
Нов потребител

Мнениеот zena_koleva » 14 Мар 2007, 21:21

Евентуално може да е малко по-скъпо, ако ЕТ-то има ДМА-та.Уточнете!
zena_koleva
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 15 Мар 2007, 14:43

На мен също не ми е приятно на всеки 3 теми във форума да чета как Лютия обяснява "това е цитирам форум за юристи, а не за безплатни консултации" /цитирам по памет/.
Люти , много добре знаеш, че има хора, които не знаят разликата между юрист и юридическо лице.Те влизат във форума за съвет, много често се регистрират само, за да попитат нещо.
Не ти ли минава през ума, че не знаят точно какво да направят.
Все пак ние си вадим хляба от хорското незнание.
georgi07
Потребител

Мнениеот moni_d » 15 Мар 2007, 14:50

Бих искала да подкрепя колегите по-горе, че с това само можем да си помогнем-всички помежду си, защото ние насочваме питащите, но не можем да им решим проблема, те така или иначе следва да се обранат към адвокат, нотариус, прокурор и т.н. и по този начин помагаме на колегите. А смятам, че от това няма да пострада и авторитета ни, а напротив-само печелим доверие, което е доста крехко през последните години.
moni_d
Потребител

Мнениеот Jakov » 15 Мар 2007, 21:18

lyutiyat, споделям твоето мнение и ще си позволя да предложа на всички юристи на "изпуснати" такива въпросчета в този раздел на форума да не се отговаря. Възможност и място за задаване на въпроси от това естество има и всякаква такава грешка смятам за неслучайна.
Jakov
Младши потребител

Мнениеот hebigatsu » 16 Мар 2007, 14:03

Аз пък защо си мисля, че е по-добре модераторите да си вършат работата навреме, като преместват своевременно подобни теми по предназначение, вместо ние да ги пълним оф-фове под формата на указания къде трябва да се задават въпросите. :wink: :lol:
обективната истина е тази,........ която може да се докаже в съдебната зала :) :) :)
hebigatsu
Активен потребител

Мнениеот renic » 16 Мар 2007, 15:00

Колега lyutiyat, крайно време е да спрете да си губите времето с разни форуми и с несъобразителни и некомпетентни юристи и простосмъртни граждани и да си спретнете едно клубче за такива като вас, та да си изкарвате пълноценно времето обсъждайки сложни казуси. Може да ви е малко самотно но пък ще е доста елитарно.
renic
Младши потребител

Мнениеот plankov » 18 Мар 2007, 14:30

Ето аз не съм юрист, ама съвета ми е да не си прехвърля ЕТ-то на сина му, или на който и да е, ами да му извади едно пълномощно и оня да се разправя с фирмата пред 3 лица. Що ли? Шото за хора с инвалидост над 50% има 50% отстъпка в подоходния данък. А тоя кожодерски подоходен данък е много шибан, наистина.
plankov
Младши потребител

Мнениеот plankov » 18 Мар 2007, 15:34

да не съм юрист, ама разбирам от данъци ))) Иначе съм съгласен с теб, всяка жаба да си знае гьола.
plankov
Младши потребител

Назад към Търговско право