начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Застрахователното право-мит или реалност?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Застрахователното право-мит или реалност?

Мнениеот hristova_rossi » 05 Дек 2006, 10:35

Колеги искам да ви попитам-според вас редно ли е след като си купил кола на лизинг и не ти решаваш към кой да се застраховаш,фирмите застрахователи да те преследват постоянно?Аз имам такъв проблем от 2 месеца.Те не спират да пращат писма при положение че е сменен застрахователя ми!За какво застраховане говорим и къде ми е правото?

А и между другото,се опитвам да си направя здравна застраховка от 1 година -оказа се че само се рекламира,а всъщност я няма.....
hristova_rossi
Младши потребител

Мнениеот tod » 05 Дек 2006, 11:00

Въпросът ще стане по-ясен, ако кажете за какво Ви преследват.
tod
Младши потребител

re:

Мнениеот hristova_rossi » 05 Дек 2006, 12:48

Имам кола на лизинг.Но според договора,фирмата от която купих колата се оправя с документацията по нея.Сиреч,аз си карам колата и не се занимавам със застраховки-граждански и т.н.Но понеже тази фирма е решила да смени застрахователя,стария застраховател ме преследва с писма и суми за плащане,които не са дължими.Тяхната позиция е ,че аз не мога да имам 2 договора към различни застрахователи,за едно и също нещо,и трябва да отида лично да прекратя договора с тях.Аз смятам ,че след като тези неща не се движат от мен-лично,те би трябвало да контактуват с фирмата от която сам закупила колата си.Така ли е по-принцип или греша?
п.с.А за здравните застраховки-просто такива в действителност няма,има само реклама....Съществуват застраховки "живот",които за мене не представляват интерес.
hristova_rossi
Младши потребител

Мнениеот tod » 05 Дек 2006, 15:39

Ако по полицата застраховано лице е лизингодателят и той я е сключвал, няма какво да искат от Вас.
tod
Младши потребител

.

Мнениеот hristova_rossi » 05 Дек 2006, 15:44

Аз им казах същото.Но дефакто сега трябва да отида и да си прекратя договора лично.А между другото се чудя,той дали няма да има давност до края на годината?
hristova_rossi
Младши потребител

Мнениеот tod » 05 Дек 2006, 15:46

За застраховка "Гражданска отговорност" ли говорим?
tod
Младши потребител

.

Мнениеот hristova_rossi » 05 Дек 2006, 15:57

Да!
hristova_rossi
Младши потребител

.

Мнениеот hristova_rossi » 05 Дек 2006, 16:14

Значи току-що разговарях със служител от ДЗИ ,и се оказа че това "преследване" е "пунта мара"...Човекът след като го изтормозих да му звъня 4 пъти,ми обясни,че писмата които получавам нямат юрид.значение,и когато мога да отида за да се "откажа"и ми пожела"да съм жива и здрава"!Благодаря все пак за всичко!Разбрах че сте компетентен в застрахователното право!Дано и аз успея да си покрия критерия на изпита!
hristova_rossi
Младши потребител

Мнениеот tod » 05 Дек 2006, 16:38

Щон не Вие сте сключвала полицата, застрахователят да се оправя с лизингодателя относно прекратяването й.
tod
Младши потребител

.

Мнениеот hristova_rossi » 05 Дек 2006, 17:20

Blagodarq!leka vecher!
hristova_rossi
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 06 Дек 2006, 16:16

Не си купувайте кола на лизинг. имам доста познати които яко страдат от лизингодателя. мъките ви сега започват!!!!!
Имайте предвид, че за новата година ще забравят да ви изпратят талона и стикера за гражданската, а вие не можете да карате без нея, ще се разправяте с неприятни чиновници и т.н., редовно ще ви създават проблеми. Просто никой не може даже и срещу пари да ме накара да си купя кола на лизинг след видяното вече с мой приятел. Нямам време и нерви да оставя някой друг да ми движи нещата, защото вълкът си върши работа сам!
pitasht
Активен потребител

Застрахователна консултация

Мнениеот juristche » 06 Дек 2006, 16:25

Ако имате проблем от застрахователно естество, ако не Ви е ясно как да защитите правата си по застрахователната полица или пък застрахователят Ви отказва изплащане на застрахователно обезщетение, моля, не се стеснявайте да пишете на juristche@lex.bg.
:wink:
juristche
Младши потребител

Re: Застрахователна консултация

Мнениеот hristova_rossi » 06 Дек 2006, 17:19

"juristche"]Ако имате проблем от застрахователно естество, ако не Ви е ясно как да защитите правата си по застрахователната полица или пък застрахователят Ви отказва изплащане на застрахователно обезщетение, моля, не се стеснявайте да пишете на juristche@lex.bg.

Може да се възползвам от услугите ви,но все пак дано не ми се налага....:)Колкото до "колите на лизинг-е кой не иска да кара нова кола,нали:)А когато е съчетано и с добър избор-е поне аз нямах финансовата възможност да им дам парите кеш!Дано вие имате:)
hristova_rossi
Младши потребител

Назад към Търговско право