начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Преобразуване на ЕООД в ООД-нови собственици

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преобразуване на ЕООД в ООД-нови собственици

Мнениеот marianita » 26 Май 2006, 16:24

Моля за вашата помощ,
Студент по право съм и за съжаление съм на мнение, че образованието ми няма никаква практическа насоченост. Трябва да се направи преобразуване на търговско дружество- от ЕООД- ООД като ЕСК продава дяловете си на две физически лица, и двамата ще са Управители и ще могат да управляват и представляват заедни и поотделно ООД. Моля , кажете ми къде стават ве4е вписванията- вОкръжен съд или Агенция по вписванията, ако не звучи прекалено- може ли накратко да ми обясните стъпките. За договора за покупко- продажба на дялове знам, но как трябва да изглежда нямам представа. кой заявява промененото обстоятелство- стария или новите собственици, купува ли се наново име? Също така регисрацията само в НАП и БУЛСТАТ ли е?
Предварително ви благодаря за отделеното време.
marianita
Младши потребител

Мнениеот n_rangelova » 26 Май 2006, 17:19

Всъщност в описания случай не се касае за "преобразуване" по см. на ТЗ, по-скоро с факта на приемането на нови съдружници и прехвърлянето на дяловете, следва да се констатира, че дружеството продължава дейността си като ООД.

Към момента все още настъпилите промени ще следва да се заявят за вписване в ТР от новия управител/и в съответния окръжен съд.

Стъпките: молби за приемане на нови съдружници, решение за приемане, договори за прехвърляне на дружествени дялове, ОС на съдружниците.

Запазва се ново име (Представя се Протокол и се заплаща такса в половин размер).

Промяната се отразява в Регистър Булстат (издават се две нови карти - за всеки управител). Прилага се втори екземпляр от съдебното решение за НАП.
n_rangelova
Нов потребител

Мнениеот marianita » 26 Май 2006, 18:38

Moga li da pomolia za nasoki otnosno Dogowora za pokupko- prodavba na Drujestven dial,
marianita
Младши потребител

Мнениеот pagane » 27 Май 2006, 09:17

а какжо стажа с банковата сметка на старата фирма, имам предвид тази в която се внася капитала, сменя титуляра си, закрива се или?
pagane
Нов потребител

Назад към Търговско право