начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

деликатна ситуация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

деликатна ситуация

Мнениеот pipeli » 28 Фев 2006, 21:03

Здравейте. Имаме семейна ферма /собственост на моето семейство/. Решили сме да се занимаваме със животновъдство аз съм омъжена а брат ми не идеята ни е за да е всичко черно на бяло да регистрираме ООД за целта в ООД-то да фигурират брат ми и съпругът ми като собственици аз се притеснявам да фигурирам тъй като имам задължения към НОИ тъй като имам ЕТ.Другият проблем е че родителите ми и брат ми се притесняват че ако аз и съпругът ми в един момент изпаднем в конфликт и стане нещо аз реално няма да фигурирам никаде та въпросът ми е как да постъпя в този случай без съпругът ми да се почувства засегнат а аз да съм застрахована и хем вълкът да е сит хем агнето цяло.
pipeli
Младши потребител

Мнениеот pipeli » 01 Мар 2006, 13:56

Никой ли не знае как да постъпя? Имам нужда от съвет.
pipeli
Младши потребител

Мнениеот neznaiko » 01 Мар 2006, 15:28

според мен въпроса Ви не е правен, а е житейски. Незнам защо вашите родители са толкова мними по отношение на брака Ви. Може и да имат основание за това може и да няма такова основание. Ако толкова много държат съпруга Ви да е далеч от семейния бизнес - нека Ви платят задълженията към НОИ (които имате като едноличен търговец). Така Вие ще се осмелите сама да бъдете съдружничка в ООД на брат Ви, а вашия съпруг няма да е съдружник. Ще постигнете желания от Вас резултат "И вълкът ще е сит и агнето ще е цяло". Нещо повече ще Ви бъдат изплатени и задълженията към НОИ при това не от самата Вас, а от вашите родители. Та ще имате възвожност да дадете и Вие нещо на света, а именно принос в развитието на сентецията която във вашия вариант ще звучи по следния начин "С един куршум и вълкът сит и агнето цяло":)
Това е в житейски план.
А иначе ако ме питате като юрист-Аз лично се се сещам за причина поради която Вие да не можете да сте си съдружник в ООД. Някак си несериозно ми се вижда да използвате съпруга си като подставено лице. мися, че той(съпругат Ви) едва ли е някаква бутафорна персона, но дори и да е така едва ли му е приятно тъста и тъщата да го гледат като крадец който "излъга нашто момиче, взе й парите и я заряза"
Просто се поставене на мястото на съпруга си-едва ли ролята на агне -пък било то и цяло - много ще му допадне.
Късмет
neznaiko
Потребител

Мнениеот neznaiko » 01 Мар 2006, 15:29

според мен въпроса Ви не е правен, а е житейски. Незнам защо вашите родители са толкова мними по отношение на брака Ви. Може и да имат основание за това може и да няма такова основание. Ако толкова много държат съпруга Ви да е далеч от семейния бизнес - нека Ви платят задълженията към НОИ (които имате като едноличен търговец). Така Вие ще се осмелите сама да бъдете съдружничка в ООД на брат Ви, а вашия съпруг няма да е съдружник. Ще постигнете желания от Вас резултат "И вълкът ще е сит и агнето ще е цяло". Нещо повече ще Ви бъдат изплатени и задълженията към НОИ при това не от самата Вас, а от вашите родители. Та ще имате възвожност да дадете и Вие нещо на света, а именно принос в развитието на сентецията която във вашия вариант ще звучи по следния начин "С един куршум и вълкът сит и агнето цяло":)
Това е в житейски план.
А иначе ако ме питате като юрист-Аз лично не се сещам за причина поради която Вие да не можете да сте си съдружник в ООД. Някак си несериозно ми се вижда да използвате съпруга си като подставено лице. мися, че той(съпругат Ви) едва ли е някаква бутафорна персона, но дори и да е така едва ли му е приятно тъста и тъщата да го гледат като крадец който "излъга нашто момиче, взе й парите и я заряза"
Просто се поставене на мястото на съпруга си-едва ли ролята на агне -пък било то и цяло - много ще му допадне.
Късмет
neznaiko
Потребител

Мнениеот benzi » 01 Мар 2006, 16:11

benzi
Младши потребител

Мнениеот pipeli » 02 Мар 2006, 16:05

Здравейте.Вярно, че проблема е повече житейски но като нямаме брачен договор който да урежда финансовите отношения между съпрузи е нормално да търсим някаква форма на защита, особенно когато има и основателни причини за недоверие . Далеч съм от мисълта в момента да обсъждам семейнея си живот защото в случая става въпрос за бизнес и е нормално да искам да съм застрахована. В случая не става въпрос кой да ми плати задълженията. Въпросът ми беше да участвам ли и аз в ООД-то като съдружник например аз и съпругът ми с по 25% а брат ми с 50% в този случай ако един ден стане нещо с брака ми той ще има право само на тези 25% нали така или се лъжа.
pipeli
Младши потребител

Мнениеот maradonata » 02 Мар 2006, 16:59

Уважаема госпожо,

Предлагам Ви следната схема:

за Вас - 0%

за съпруга Ви - 0%

за брат Ви - 0 %

за мен - 100 %

ако мъжът Ви или брат Ви, или дядото и бабата имат претенции им кажете, че така се прави бизнес и сте го чели в книгата "Пътят на Тойота".
maradonata
Младши потребител

Мнениеот pipeli » 02 Мар 2006, 17:52

Уважаеми МАРАДОНА от мненията ви пуснати във форума разбрах че сте юрист и Ви благодаря за " компетентността" с която сте подходили към моя проблем
pipeli
Младши потребител

Назад към Търговско право