- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
2 въпроса от ТЗ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: 2 въпроса от ТЗ
Представете си - във въпросното АД, в чийто устав пише налични поименни обикновени акции, няма нито книга на акционери, нито издадени акции, да не говорим за временни удостоверения.Сега какво да правя, как да джиросваме като няма акции?
- Анди
много ясно си го представям.
тогава правите книга на акциоберите , правите временни удостоверения и джиросвате. спомням си, че преди години печатах на принтер времненни удостоверения като побъркан.
иначе няма как да прехвърлите акции.
може да пробвате да влеете АД в другото дружество и така да си спестите тези главоболя , но самото вливане не е никак приятна процедура /поне аз не съм правил/
тогава правите книга на акциоберите , правите временни удостоверения и джиросвате. спомням си, че преди години печатах на принтер времненни удостоверения като побъркан.
иначе няма как да прехвърлите акции.
може да пробвате да влеете АД в другото дружество и така да си спестите тези главоболя , но самото вливане не е никак приятна процедура /поне аз не съм правил/
- s_ogled_na_gornoto
- Младши потребител
Що приказвате на човека глупости? Как ще стане тоя номер с ЕТ-то и ЕООД-то... я се позамислете малко!
- наследство
Няма проблем "ЕТ " да се влее,купи дори и собственика на двете фирми да
е един и същ човек.При прехвърлянето на " ЕТ " трявба да се представи баланс,
но 90 % от нотариусите не го искат,фирменно отделение на ОС още повече.
Окръжните съдии са мързеливи,за тях най важно е в подадените документи
за промяна да има ПРОЕКТО - РЕШЕНИЕ , и после всички др. документи.
Прехвърлил съм около 20 ЕТ , като отначало бях много внимателен относно
документацията, някой решения са ги бавили по един месец , а някой излизат
за два дена.При тези прехвърляния не съм видял нито един път съдия да напише
свое решение , т.е. да не хареса моят проект,като накрая умишлено не представях
всички необходими документи /чл. 20 ДПК/ и др. за да видя дали изобщо ще се
усетят , но уви.Когото няма материална заинтересовоност на тях не им се
работи.
е един и същ човек.При прехвърлянето на " ЕТ " трявба да се представи баланс,
но 90 % от нотариусите не го искат,фирменно отделение на ОС още повече.
Окръжните съдии са мързеливи,за тях най важно е в подадените документи
за промяна да има ПРОЕКТО - РЕШЕНИЕ , и после всички др. документи.
Прехвърлил съм около 20 ЕТ , като отначало бях много внимателен относно
документацията, някой решения са ги бавили по един месец , а някой излизат
за два дена.При тези прехвърляния не съм видял нито един път съдия да напише
свое решение , т.е. да не хареса моят проект,като накрая умишлено не представях
всички необходими документи /чл. 20 ДПК/ и др. за да видя дали изобщо ще се
усетят , но уви.Когото няма материална заинтересовоност на тях не им се
работи.
- пепи - Шумен
ако искате ЕТ-то да продължи да работи-няма да го заличавате след прехвърлянето.Но ако не искате ЕТ-то да съществува за в бъдеще ще го заличите.Въпросът е дали искате да се отървете по най-лесния начин/т.е. с по-малко пари/ регистрирайте си ЕООД и прехвърлете само активите от ЕТ-то,защото ако решите да го прехвърляте като предприятие ще трябва да го продадете по балансова стойност,което разбирате,че ще Ви струва повече от гледна точка на нотариалните такси.
- anonimen
32 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|