- Дата и час: 12 Дек 2024, 17:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какви документи са необходими за откриване на Агенция за нед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Какви документи са необходими за откриване на Агенция за нед
Здравейте на всички,
Имам един малък въпрос към Вас : Какви са необходимите документи за откриване на агенция за недвижими имоти , към кой трябва да се обърна и колко ще ми струва регистрацията пък и всичко останало?
Благодаря Ви преварително
Имам един малък въпрос към Вас : Какви са необходимите документи за откриване на агенция за недвижими имоти , към кой трябва да се обърна и колко ще ми струва регистрацията пък и всичко останало?
Благодаря Ви преварително
- Кимбо
Re: Какви документи са необходими за откриване на Агенция за
1.Trqbva da ima6 registrirana firma na tvoe ime ili na tozi koito 6te q upravlqva !
2.Registraciq po BULSTAT
3.Registraciq Dan.nomer
4.Ofis
5.neposredstveno predi zapo4vaneto na deinostta se podava patentna deklaraciq
tova e v ob6ti liniiКимбо wrote:
2.Registraciq po BULSTAT
3.Registraciq Dan.nomer
4.Ofis
5.neposredstveno predi zapo4vaneto na deinostta se podava patentna deklaraciq
tova e v ob6ti liniiКимбо wrote:
- nsv
- Младши потребител
За намаляване на патента си избери и втора дейност, например копирни услуги.
- гений 75
Не е достатъчно само да я избереш,а и двете дейности да ги упражняваш с личен труд.
- счетоводител
+ регистрация в РУСО
+ касов апарат
+ счетоводство или счетоводител...
Препоръчвам Ви ЕООД, като организационна форма.
http://www.consult-bg.com
+ касов апарат
+ счетоводство или счетоводител...
Препоръчвам Ви ЕООД, като организационна форма.
- Гери
Re: до Гери
Какво е прддимството на ЕООД ?
Твои колеги ме съветват да запиша и втора дейност за по-малък патентен данък. Каква евентуално може да е тази втора дейност ?
Мерси в аванс!!!
Твои колеги ме съветват да запиша и втора дейност за по-малък патентен данък. Каква евентуално може да е тази втора дейност ?
Мерси в аванс!!!
- Banditko
Какво е прддимството на ЕООД ?
Мерси в аванс!!!
Мерси в аванс!!!
- сссссссссссссс
Tq trqbva da popada v edna grupa po tablicata v patentnata deklaraciq koqto se podava neposredstveno predi zapo4vane da se uprajnqva deinostta.(Vij razdel vtori v tablicata) Nai-dobre e ma6inipisni uslugi ili ne6to podobno moje i kseroks uslugi da sa.
A do kolkoto kakva da e formata na drujestvoto EOOD , OOD ili ET ve4e nqma nikakva razlika po otno6enie na patent ili dr vid oblagane . Vaprosa e ve4e samo v otgovornostta , pri OOD ili EOOD otgovornosta se svejda samo da razmera na kapitala na drujestvoto ili negovata sobstvenost , dokato pri ET e palna otgovornostta , t.e. sobstvenika (upravitelq) u4astvuva s cqloto si imu6testvo .VAPROS NA PRECENKA ot Va6a strana !
A do kolkoto kakva da e formata na drujestvoto EOOD , OOD ili ET ve4e nqma nikakva razlika po otno6enie na patent ili dr vid oblagane . Vaprosa e ve4e samo v otgovornostta , pri OOD ili EOOD otgovornosta se svejda samo da razmera na kapitala na drujestvoto ili negovata sobstvenost , dokato pri ET e palna otgovornostta , t.e. sobstvenika (upravitelq) u4astvuva s cqloto si imu6testvo .VAPROS NA PRECENKA ot Va6a strana !
- nsv
- Младши потребител
за да намалите патента първата дейност трябва да Ви е с по-нисък патентен данък, а втората да е сделки с недвижими имоти и така ще плащате само 50% от данъка за тази дейност.
Предимството на ЕООД е ограничената отговорност на едноличният собственика на капитала до сумата от 5000 лв.(в общият случай), т.к при ЕТ имаме не нов правен субект, а разширяване на правоспособността на физическото лице и ЕТ отговаря за задълженията си включително и с личното си имущество. Лошото е, че ЕООД излиза малко по-скъпичко, но пък ви дава повече спокойствие...
Предимството на ЕООД е ограничената отговорност на едноличният собственика на капитала до сумата от 5000 лв.(в общият случай), т.к при ЕТ имаме не нов правен субект, а разширяване на правоспособността на физическото лице и ЕТ отговаря за задълженията си включително и с личното си имущество. Лошото е, че ЕООД излиза малко по-скъпичко, но пък ви дава повече спокойствие...
- Гери
Колегите Ви ориентираха правилно. Още един факт, обаче, т.к. съм обслужвала агенции за недвижими имоти, преди да стана държавен служител. Всички големи и утвърдени агенции са регистрирани по ДДС и не плащат патент.
- boba
Колежка ,нека първо започне да работи таюи нова агенция за недвижими имоти и то ще си проличи . Ако е въпрос на заплащане на патент , аз самият притежавам агенция за недвижими имоти и ми е по-изгодно да го заплатя тъй като в групата в която попада моето населено място ,размерът на патентния данък за въпросната дейност е едва 400 лв. ако се заплати до 30.01. размерът се намалява още . Така че незнам кое е по рационално в случая !
- nsv
- Младши потребител
kam kogo trqbava da se obarna za da mi bade izdaden licen -agenciq za nedvijimi imoto
Blagodarq vi
Blagodarq vi
- DIMITAR KOVACHEV
Към Националното сдружение за недвижими имоти. Но, лицензията не е официален документ, а само екстра. Правиха се постъпки за държавно лицензиране и регулиране на този вид дейност, но на държавата (специално МРРБ) не й се занимава и отговаря, че агенциите са си само търговци и дружества по ТЗ.
- boba
Kolejkata Boba e prava , stiga vi da si podadete patentnata deklaraciq i da si pla6ta6 drugite danaci. Tova e !
- nsv
- Младши потребител
Моля за информация, относно необходимите документи за откриване на Агенция за недвижими имоти.
Предварително благодаря!
Предварително благодаря!
- Даниела Николова
Кимбо,ти Кимбо от махлата ли си около френската гимназия ?Ако е така поздрави от Дънбето.
- danbe
Ve4e ne moje da se polza tazi vrati4ka - patenta se dylji na ob]o osnovanie, nezavisimo ot izvyr6vane na druga dejnost!
V tozi red na misli, moje da se izpolzva slednata vyzmojnost:
Registrira se ET n apensioner. V tozi slu4aj patenta e 60 %, kato v sy6oto vreme ne se dyljat socialni osigurovki.
MONTESKIO
V tozi red na misli, moje da se izpolzva slednata vyzmojnost:
Registrira se ET n apensioner. V tozi slu4aj patenta e 60 %, kato v sy6oto vreme ne se dyljat socialni osigurovki.
MONTESKIO
- monteskio.
Няма такива, регистрирате едноличен търговец или какъвто вид искате дружество, като вписвате в предмета му на дейност посредничество при сделки с недвижими имоти.
- boba
Аз рядко давам съвети, но сега искам да се включа. Ако смятате, че дейността ви ще потръгне и може да се регистрирате по ДДС, по добре регистрирайте ЕООД. Разликата идва от данъчните закони, които при положение, че не успеете да скриете доход и работите с ЕТ, ще бъдете задължен по ЗОДФЛ (ЕТ е физическо лице) , едно ЕООД се облага по ЗКПО. Казано по-просто, за голяма фирма ЕООД е единствената удачна форма, а ЕТ е добре като за начало, но в момента, в който започнете да печелите повече и се регистрирате по ДДС става ужасен препъникамък. Тогава започват прехвърляния на предприятия и други акробатики, които са много чисти от правна гледна точка, но администрацията ги прави почти невъзможни в някои случаи.
- ZOOM_
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|