- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
registracia OOD
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: registracia OOD
това е лошото.......ползват ги и се радват как са спестили пари за адвокат - пък после....помагай големи проблеми......е ако си ЕТ - можеш и сам - ако си оправен
- адвокат
Напълно съм съгласна, че "хората трябва да се научат да си търсят адвокат", защото знам, че нещата не са тъй лесни, както вече споменах. Не ползвам тези сламки, защото не съм адвокат и няма смисъл да се актуализирам и да задълбавам в материала. И опит също нямам. Извадката цели да покаже принципно как стоят нещата и какво представлява процедурата в най-общи линии. И тъй като човекът вече е решил да се оправя сам, мисля че само лично би могъл да се обеди в обратното. Или да не се обеди...:-)
- ентусиастка
Първо се пише Убеди подчертавам У
Второ скъпа моя ти тотално объркваш човека в желанието си да помогнеш
СТОЙНОСТТА НА ТАКСИТЕ, КОИТО СОЧИШ Е ОТ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА - ОТМЕНИХА ГИ И СЕГА СА СТАРИТЕ - ТАКА ЧЕ ДРУГ ПЪТ КАТО НЕ СИ КОМПЕТЕНТНА (КАКТО САМА КАЗВАШ) ПОНЕ НЕ ПРЕЧИ (ВЪПРЕКИ ДОБРОТО ТИ ЖЕЛАНИЕ)
Второ скъпа моя ти тотално объркваш човека в желанието си да помогнеш
СТОЙНОСТТА НА ТАКСИТЕ, КОИТО СОЧИШ Е ОТ ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА - ОТМЕНИХА ГИ И СЕГА СА СТАРИТЕ - ТАКА ЧЕ ДРУГ ПЪТ КАТО НЕ СИ КОМПЕТЕНТНА (КАКТО САМА КАЗВАШ) ПОНЕ НЕ ПРЕЧИ (ВЪПРЕКИ ДОБРОТО ТИ ЖЕЛАНИЕ)
- адвокат
Не ви ли е срам? Супер компетентност, няма що!!! Кой от вас големи правни корифеи даде поне някакъв отговор на човека. Само знаете да мърморите -това било така, онова не било. Ако сте такива и в работата си - не случайно имате време да висите по форумите (хахаха). Алчността така се е загнездила в сърцата Ви, за вас няма нищо друго освен бога на парите. Срам ме е от вас, срам ме е че съм юрист като ви чета бисерите. Мммнноого голямата правна сложност регистриране на ООД, аууу направо да се изпотиш. Само дето студентите в 1 курс регистрират ООД! Господин "адвоката" нагледал съм се на прилежно оформени документи от такива като тебе, странно как напомнят на Търговския закон. Брееей, какво съвпадение. А от предмета на дейност дето го пишете по два листа, деловодителките само ви се радват и ви споменават (познай как). Чудите се как да направите тази елементарна работа по завъртяна, за да изглежда че сте си заслужили хонорара. Да ама не сте! Попълвате 5 бланки и после пращате стажантите да висят по опашки. Трябва да осъзнаеш нещо елементарно - форумите са за това, да си помагаме един на друг.Кой както може. Ако ти си имал такова намерение щеше да отвориш Тарифа 1 и да "paste"-неш сбъркания пасаж (ако разбира се знаеш как става). Такива като тебе се наричат flooder-и. Само запълват форума с ненужни опити за мисъл. Тук не е място да си търсиш клиенти, това е място за помощ. Ако не можеш да я дадеш ..... ти си знаеш. А сега ми хрумва и още нещо, може би човекът търси информация, за да разбере дали някой прословут "специалист" по регистрациите си върши добре работата. Дано да си вземете някаква поука от цялата тая работа.
- >Алчен
Таксите в случая са най-малкия проблем. Даже бих казала, че не са проблем. Това че питащият не знае точния размер не му пречи да оформи вярно нужните документи. От там нататък е най-лесно да провери как стоят нещата с парите. сигурна съм, че не разчита само на моя коментар (макар че няма друг смислен).
- ентусиастка
Ще си позволя само един кратък коментар към г-н Алчен - това е място за взаимопомощ, а не за безплатна консултация
- Милена.П
доста странни неща казваш "Алчен" - доста несериозни!
прочети отговорът на милена.П и пробвай да го запомниш! :)))))))))
ГЕРОЙ! ХЕ-ХЕ!
прочети отговорът на милена.П и пробвай да го запомниш! :)))))))))
ГЕРОЙ! ХЕ-ХЕ!
- адвокат
за алчния
Приятелю или приятелко "АЛЧЕН" не се засягай от думите ми........форума наистина е за взаимопомощ (така си и пише). Радвам се за хора, които са си намерили добра работа и са готови да консултират всеки - дай боже всекиму, но има и други.....
- пак онзи лошия
И какво по-точно разбираш под взаимопомощ и какво под безплатна консултация? Нещо малко ми се бъркат понятията явно.Абе и на мене ми се иска да печеля от въздуха, но мисля че не е правилно. Ставам смешен в очите на околните. Може би за подтема на този форум трябва да напишем - "Не питайте, защото безплатни консултации не даваме" или още по-добре "ВЗАИМОПОМОЩ - 20 лв."! Форумът не е място за търсене на клиенти! Ако сте опряли дотук - зле. Като не искаш - не отговаряш, никой няма да ти се разсърди. Няма полза от дребни заяждания за правописа на някого. Още по-малко за Тарифа1.Както ги виждам нещата "ентусиастка" е отворила Сиела-процедури и е paste-нала процедурата за регистрация на ООД - но за съжаление не й е актуална Сиелата. И това беше повод за големи трагедии. Хора - това е формална процедура, това не изчерпва темата, но поне става за отправна точка.
====================================================================
>Алчен
">" - знак за по-малко - учи се по математика
====================================================================
>Алчен
">" - знак за по-малко - учи се по математика
- >Алчен
Алчен, има доза истина в казаното от теб, но ми се струва че си на заплата, братко.
В регистрацията на едно ООДняма нищо сложно, разбира се, но като е така да си го регистрират. Щом си юрист значи и ти си късал гащи 11-12 години в училище и още 5 в Университета. Е, това нещо трябва да се заплаща. Нищо лошо няма да си търси човека клиенти във форумите. Кой как може така да се оправя. Свободната практика е вълча работа.
Съгласен съм, че тук трябва да си помагаме. Ние помежду си. Юристите. Не на някакви льохмани дето не са и се чюдят как да спестят някой лев. ООДто е елементарно, дори прекалено. Да си памагаме при истински казуси, които имаме от практиките си. Да даваме сламки на сульо и пульо, както се казва в един български филм: "Чшшшш, алоооо, кибиците, ако обичате, маааалко настрани...".
Да не говорим, че има "колеги", които регистрират ООД за 20 лева!?!?! Е това самизерниците, неуважаваши нито себе си, нито друтите, нито Закона (в случаю Наредбата)
В регистрацията на едно ООДняма нищо сложно, разбира се, но като е така да си го регистрират. Щом си юрист значи и ти си късал гащи 11-12 години в училище и още 5 в Университета. Е, това нещо трябва да се заплаща. Нищо лошо няма да си търси човека клиенти във форумите. Кой как може така да се оправя. Свободната практика е вълча работа.
Съгласен съм, че тук трябва да си помагаме. Ние помежду си. Юристите. Не на някакви льохмани дето не са и се чюдят как да спестят някой лев. ООДто е елементарно, дори прекалено. Да си памагаме при истински казуси, които имаме от практиките си. Да даваме сламки на сульо и пульо, както се казва в един български филм: "Чшшшш, алоооо, кибиците, ако обичате, маааалко настрани...".
Да не говорим, че има "колеги", които регистрират ООД за 20 лева!?!?! Е това самизерниците, неуважаваши нито себе си, нито друтите, нито Закона (в случаю Наредбата)
- таралан Кольо
Стана вече глупаво да продължаваме темата - поне аз спирам!
По отношение на ентусиастка - съжалявам ако съм те засегнал!
а по отношение на алчен - бъди жив и здрав........
По отношение на ентусиастка - съжалявам ако съм те засегнал!
а по отношение на алчен - бъди жив и здрав........
- адвокат
Алчен, има доза истина в казаното от теб, но ми се струва че си на заплата, братко.
Да не говорим, че има "колеги", които регистрират ООД за 20 лева!?!?! Е това самизерниците, неуважаваши нито себе си, нито друтите, нито Закона (в случая Наредбата)
Да не говорим, че има "колеги", които регистрират ООД за 20 лева!?!?! Е това самизерниците, неуважаваши нито себе си, нито друтите, нито Закона (в случая Наредбата)
- таралан Кольо
И аз спирам :-)
Това което каза "таралан Кольо" много ми хареса!!! Приветствам те и съм напълно съгласен с теб. Не е хубаво да има мизерни адвокати, но такъв е живота за съжаление. Имам и още доста неща да кажа (особено за Наредбата и хората), но ще спра до тук, да не превръщаме форума на Искрено и Лично.
Това което каза "таралан Кольо" много ми хареса!!! Приветствам те и съм напълно съгласен с теб. Не е хубаво да има мизерни адвокати, но такъв е живота за съжаление. Имам и още доста неща да кажа (особено за Наредбата и хората), но ще спра до тук, да не превръщаме форума на Искрено и Лично.
- >Алчен
Прочетете http://www.sliven.government.bg/biznes/ ... ad_reg.htm
адвокатите са за по сложни казуси
регистрация може да направи всеки човек, който чете и разсъждава.
адвокатите са за по сложни казуси
регистрация може да направи всеки човек, който чете и разсъждава.
- Васка
http://www.sliven.government.bg/biznes/ ... ad_reg.htm
Nikolaev написа:
> Molia da mi dadete informacia otnosno registracia na OOD -
> neobhodimi dokumenti / slamki na tezi dokumenti / i vsi4ki
> drugi iziskvania.
>
> Blagodaria predvaritelno.
Nikolaev написа:
> Molia da mi dadete informacia otnosno registracia na OOD -
> neobhodimi dokumenti / slamki na tezi dokumenti / i vsi4ki