- Дата и час: 04 Дек 2024, 07:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Управител-несъдружник и договор за управление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Управител-несъдружник и договор за управление
Задължително ли е със заявлението за вписване на управител -несъдружник да се приложи договор за управление? Избора на управител е отразен в протокола от ОС.
- Нов управител
Re: Управител-несъдружник и договор за управление
Zadalzitelno e....Inache-bez dvizenie...))))
- frantic
Не. Прилага се съгласие на управителя и образец от подписа му /нот. заверен/ и декларация за обстоятелствата по чл. 142 ТЗ. Договорът касае вътрешните отношения между дружеството и управителя-несъдружник.
- babyface
Благодаря за мненията. Както обикновено те са напълно противоположни. Чудя се дали има един юридически въпрос с един единствен еднозначен отговор.
Аз също мисля, че не е задължително.Поне в ТЗ никъде не виждам основание за това. наистина уреден е договора между дружеството и управителя, но систематическото място на тази уредба не е при предпоставките за вписване.
Аз също мисля, че не е задължително.Поне в ТЗ никъде не виждам основание за това. наистина уреден е договора между дружеството и управителя, но систематическото място на тази уредба не е при предпоставките за вписване.
- Нов управител
Не мненията - съдебната практика е противоречива. При нас съдиите искат и приложен договор за управление - иначе резолюция: "без движение". Това го правят даже и за ЕООД, където управителят и собственика са едно и също лице. (т.е. да представи договор за управление сключен със самия себе си).
За всеки случай - приложи го - сигурно няма да ти обездвижат делото поради "престараване":))). Ще ти струва само 20-30 ст. за ксерокс.
А основанието да го искат - въпреки, че не го пише в ТЗ, предполагам, че съдиите ще трябва да се убедят, че са изпълнени всички законови предпоставки за назначаване на управител. А чл. 141 ал.6 ТЗ с който се казва, че отношенията между дружеството и управителя се уреждат посредством договор за управление е сравнително нов - едва от 2003 г.
За всеки случай - приложи го - сигурно няма да ти обездвижат делото поради "престараване":))). Ще ти струва само 20-30 ст. за ксерокс.
А основанието да го искат - въпреки, че не го пише в ТЗ, предполагам, че съдиите ще трябва да се убедят, че са изпълнени всички законови предпоставки за назначаване на управител. А чл. 141 ал.6 ТЗ с който се казва, че отношенията между дружеството и управителя се уреждат посредством договор за управление е сравнително нов - едва от 2003 г.
- лунатик
Ами да. Аз четох няколко пъти уредбата за управление на ООД, но договорът за управление въобще не е там, където са уредени обстоятелствата, подлежащи на вписване. Или законотворците не внимават, докато мъдруват законите, или съдиите дремят, когато ги прилагат. Това е моето мнение. А иначе от много хартия глава не боли, нали трябва бумащина да има.
- babyface
В повечето ОС - а където съм подавал документи искат договора, защото изрично е споменат в ТЗ след промените. Имал съм случай дори при ЕООД да ми го искат?!
- SLU4
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|