начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

въпрос за ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

въпрос за ЕТ

Мнениеот Бамби » 22 Окт 2004, 14:47

Здравейте
В момента съм в майчинство. Преди седмица разбрах, че с 2 думи работното ми място не се пази.
Въпрос №1
Искам да регистрирам ЕТ, но да си оставя и възможност евентуално да се върна на работа ако не успея с фирмата която искам да регистрирам.Как може да стане това?
И въпрос №2.
Ако ЕТ на което години наред са пускани нулеви декларации и не са внасяни осигуровки започне работа, трябва ли да се внесат осигуровките за предходните години(здравни и пенсионни)?
Бамби

Re: въпрос за ЕТ

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 14:53

няма проблем да регистрирате ЕТ и да се върнете на работа

ЕТ което с години е подавало О дан. декларации няма да дължи осигуровки само, ако е декларирало в НОИ ,че няма да извършва дейност ,ако не го е направило дължи осигуровки
донна2

Мнениеот Бамби » 22 Окт 2004, 14:59

Благодаря
А може ли да регистрирам ЕТ без да научи работодателят ми?
Какво ще стане с майчинството и осигуровките ми?
Бамби

Мнениеот донна2 » 22 Окт 2004, 15:01

може ,няма проблем ,ще си получаваш майчинство
донна2

Мнениеот гала » 22 Окт 2004, 15:22

Дори и да се осигуряваш по трудов договор , трябва допълнително да се осигуряваш и като ЕТ .
гала

Мнениеот VVVVVVV » 22 Окт 2004, 16:39

Само за държавните служители е забранено да имат ЕТ
VVVVVVV

Мнениеот АБВ » 22 Окт 2004, 18:26

Не знаеш какъв таралеж си слагаш в гащите. ЕТ-то е действие изваждане. Друго е някой да те осигурява, без да се бъркаш ти. Факта, че задаваш тези
въпроси предполага, че няма да минеш без счетоводител, а добрите от тях са
кожодери /не мога да ги съдя-същото е и в нашата гилдия/. Успех
АБВ

Благодаря на всички

Мнениеот Бамби » 22 Окт 2004, 21:11

Понякога човек няма кой знае какъв избор особено с бебенце :)
Стискайте палци да потръне
Благодаря
Бамби

Re: Благодаря на всички

Мнениеот Anastassia Terzieva » 23 Окт 2004, 05:16

uspeh!!!
Anastassia Terzieva

Назад към Търговско право