начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

общи условия

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

общи условия

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 14:33

Здравейте, колеги! Сблъсках се с един въпрос, над който досега не се бях замисляла. Някой знае ли дали при наличието на подписани и приети общи условия е необходимо сключването на индивидуален договор и може ли без такъв договор?
valq

Re: общи условия

Мнениеот barbara » 21 Окт 2004, 14:40

Na praktika - da. Primer za tova sa zastrahovatelnite polizi, koito sa dogovora mezdu stranite i se pridruzavat ot OU, koito detajlizirat sdelkata. Mogat da se diskutirat i podpishat ot stranite i spezialni uslovija s po-izgodni klauzi.
barbara

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 14:45

Благодаря ти, това го знам. Но когато насрещната страна изрично ги е подписала, могат ли те да бъдат единствения договор между страните?
valq

Мнениеот Mилена.П » 21 Окт 2004, 15:17

Мисля, че да - например при химическото чистене - не подписваш допълнителен договор, но ако в последствие имате някакав спор го решавате по общите условия. На мой приятел платиха обезщетение защото му направиха сакото на петна, без да имеа никакъв подписан договор - само въз основа на общите условия.
Mилена.П

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 16:17

А това няма ли да ме постави в неизгодна позиция в съда?
valq

Мнениеот Mилена.П » 21 Окт 2004, 16:20

Зависи от общите условия, но по всяка вероятност ще те постави. Ако смяташ, че другата страна ще се съгласи, подпиши допълнителен договор (макар, че при примера с химическото честене, както можеш да се досетиш това никога не би могло да стане)
Mилена.П

Мнениеот valq » 21 Окт 2004, 16:24

Мерси
valq

Назад към Търговско право