начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

размер на таксата за вписване в търговския регистър

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

размер на таксата за вписване в търговския регистър

Мнениеот valentina_val » 08 Юли 2007, 20:18

Трябва да подам заявление в съда за вписване на нов съдружник и съответно за промяна в размера на капитала на ООД. Какви такси трябва да внеса за вписване в търговския регистър и на кого трябва да се платят?

Сега по сметка на СГС ли се внасят или по сметка на Агенцията по вписванията?

Извинявам се, ако темата не е за тук
valentina_val
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Юли 2007, 21:04

Погледнете си Тарифа №1...

Всеки юрист я знае.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот valentina_val » 08 Юли 2007, 22:12

Аз не съм юрист и четох Тарифа 1, както и ТАРИФА за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията.
От Тарифа 1 не разбрах за случая каква точно е таксата и ако се прилага Тарифата на Агенцията по вписванията....предполагам таксата е 60 лв.
След като Законът за Търговския регистър ще влезе в сила от 01.01.2008 предполагам и сега трябва да внасяме по сметките на съда, а не по сметките на Агенцията по вписванията.

Крайният ми извод е 60лв по сметка на съда. Моля Ви потвърдете или ме пратете да чета още:))...а и да ми кажете какво точно да чета:)))
valentina_val
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 08 Юли 2007, 22:56

Отидете в съда - там ще ви кажат точно колко е сумата и по чия сметка да се приведе.

Успех!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: размер на таксата за вписване в търговския регистър

Мнениеот tatkobarba » 09 Юли 2007, 07:01

valentina_val написа:Трябва да подам заявление в съда за вписване на нов съдружник и съответно за промяна в размера на капитала на ООД. Какви такси трябва да внеса за вписване в търговския регистър и на кого трябва да се платят?

Сега по сметка на СГС ли се внасят или по сметка на Агенцията по вписванията?

Извинявам се, ако темата не е за тук

Точка 20 от Тарифа № 1:
- буква и - други обстоятелства, подлежащи на вписване за първи път - 20 лв;
- буква к - промени в регистъра - търговски дружества за изменение на капитал - 50 лв.

ОБщо 70 лв. по сметката на съответния ОС с прецизно посочване на основанието за плащане на съответната ДТ и това е :)
tatkobarba
Потребител

Мнениеот ianeva » 09 Юли 2007, 11:56

Здравейте!
Таксите Ви бяха описани много точно от tatkobarba. Имам леко допълнение - да не забравите и някой лев за обнародване на промените в ДВ. Също за препис от решението - от 1.50 лв /за първа страница/ и нататък /по лев за всяка следваща/.
Успех!
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот barri » 09 Юли 2007, 12:14

21.50 лв за промяна на обстоятелство и 30 лв за обнародване в ДВ
barri
Потребител

Мнениеот valentina_val » 09 Юли 2007, 12:24

Много Ви благодаря за отговорите.
Питах в съда и ми казаха 51,50 лв по сметка на съда за вписването и преписа, както и за ДВ - 30 лв
ЛЕК И УСПЕШЕН ДЕН НА ВСИЧКИ!
valentina_val
Нов потребител

Мнениеот Pongo76 » 09 Юли 2007, 12:24

Такса по сметка на СГС:
20 лв. промяна на обстоятелства;
50 лв. промяна на капитал;
1.50 лв. препис от решение.

Сумарно 71.50 лв.

По сметка на НС - Държавен вестник
30 лв. за обнародване.

Разбира се, можете да пробвате да внесете само 50 за промяна на капитала и да се надявате съдията да не обърне внимание.

Не ви съветвам да не внасяте такса и да чакате съдът да я посочи, защото вероятно резолюцията ще бъде "ДТ?" :)
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
Pongo76
Младши потребител

Мнениеот valentina_val » 09 Юли 2007, 12:29

предполагам, че ще е по-добре да ги внеса с две отделни платежни /50-те и 20-те лева/ да не стане грешка :lol:
може и да не ми отговаряте :P ....просто сте супер
valentina_val
Нов потребител

Мнениеот Pongo76 » 09 Юли 2007, 13:02

Внесете си ги с едно нареждане, като пишете "50 лв - промяна на капитал" и "20 лв. промени", "1.50 препис от решение по ф.д. No...., ако ги внесете с две нареждания, ще платите две банкови комисионни, а няма на тези гадове да им пълним гушите, нали? :P
Dark side of the force is a pathway to many abilities some would consider unnatural...
Pongo76
Младши потребител

Назад към Търговско право