- Дата и час: 06 Яну 2025, 04:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно действията по Запис на заповед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос относно действията по Запис на заповед
Здравейте. Имам следният въпрос. Имам записна заповед без протест подписана от лице на което съм дал сума ( 2300 лв. ). Датата на падежа на записната заповед е минала отдавна, а пари не съм взел. Интересува ме какви са действията след истичане на датата на падежа. Благодаря ви предварително. Мерси.
- nikibol
- Младши потребител
lakov написа:вземи си изпълнителен лист от Районния съд и тичай при съдебен изпълнител...
За да взема изпълнителният лист от Районния съд трябва ли да се подават някакви молби по образец и ако има такива от къде се взимат и със какво съдържание са . Благодаря ви предварително.
- nikibol
- Младши потребител
Ами според мен трябва да се обърнете към адвокат.
Не мисля,че можете да се справите сам.
Вашият въпрос е малко от рода"имам плат,как да си ушия панталон".Който не може да си шие сам ходи при шивач.Така,че се обърнете към адвокат,който да ви задвижи молбата до РС за издаване на изпълнителен лист.
Успех!
Не мисля,че можете да се справите сам.
Вашият въпрос е малко от рода"имам плат,как да си ушия панталон".Който не може да си шие сам ходи при шивач.Така,че се обърнете към адвокат,който да ви задвижи молбата до РС за издаване на изпълнителен лист.
Успех!
- valdes
- Младши потребител
според мен заповедта не е предявена поне по това, което сте казали-тогава Ви остава да водите дело срещу подписалия заповедта, като я ползвате като разписка.
Сажалявам, но е трябвало навреме да се консултирате с адвокат-сега ще внесете 4 % държавна такса върху сумата, а няма да може да ползвате лекия ред веднага да ви се издаде изпълнителен лист.
Следващият път вложете някой и друг лев за консултация с юрист, за да спестите ядове.
Предявяването става пред нотариус и се отбелязва на самия документ. Може да бъде предявен до 3 работни дни от датата на Заповедта.
Сажалявам, но е трябвало навреме да се консултирате с адвокат-сега ще внесете 4 % държавна такса върху сумата, а няма да може да ползвате лекия ред веднага да ви се издаде изпълнителен лист.
Следващият път вложете някой и друг лев за консултация с юрист, за да спестите ядове.
Предявяването става пред нотариус и се отбелязва на самия документ. Може да бъде предявен до 3 работни дни от датата на Заповедта.
- pitasht
- Активен потребител
няма нужда от предявяване
Колега pitasht, преди да давате консултации, се консултирайте с практиката на ВКС. Според Тълкувателно решение 1/2005 г. по д. 1/2004 г. на ОСТК когато падежът на запис на заповед е на точно определена дата, няма нужда от предявяване.
Наскоро един съдия от Пазарджишки районен съд ми остави без движение молба за издаване на изпълнителен лист въз основа на непредявен запис на заповед с резолюция "в 7-дневен срок да се представят доказателства за предявяване". Последва нова молба от моя страна, в която посочих горното решение и след като съдията го прочете, ми издаде изпълнителен лист за сумата от 7000 лв и разноски.
Така, че няма нужда от предявяване. напред към съда! Молба, 2% такса и готово!
Наскоро един съдия от Пазарджишки районен съд ми остави без движение молба за издаване на изпълнителен лист въз основа на непредявен запис на заповед с резолюция "в 7-дневен срок да се представят доказателства за предявяване". Последва нова молба от моя страна, в която посочих горното решение и след като съдията го прочете, ми издаде изпълнителен лист за сумата от 7000 лв и разноски.
Така, че няма нужда от предявяване. напред към съда! Молба, 2% такса и готово!
- a_kostadinov
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|