- Дата и час: 06 Яну 2025, 04:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЕООД-ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
ЕООД-ООД
здравейте,
Ще преобразувам ЕООД, чрез продажба на част от дяловете на едноличният собственик на капитала на др. физически лица и на едно ООД което е рег. в чужбина.
страхувам се да не пропусна някои от необходимите док. за пред съда.,та ако някой може да помогне с необходимите документи ще бъда благодарен.
И въпросът ми е и :Трябва ли да се запазва и плаща ново име при положение ,че то си остава като на ЕООД, но то фактически след промяната то вече ще е ООД?
Ще преобразувам ЕООД, чрез продажба на част от дяловете на едноличният собственик на капитала на др. физически лица и на едно ООД което е рег. в чужбина.
страхувам се да не пропусна някои от необходимите док. за пред съда.,та ако някой може да помогне с необходимите документи ще бъда благодарен.
И въпросът ми е и :Трябва ли да се запазва и плаща ново име при положение ,че то си остава като на ЕООД, но то фактически след промяната то вече ще е ООД?
- vasko4
- Младши потребител
Здравейте!
Започвам с последния въпрос. Ново име не трябва да запазвате - правната форма /вида на дружеството/ не се променя. Що се отнася до необходимите документи - напишете какво смятате да приложите и после да допълваме - иначе са много, не ми се пише просто.
Успех!
Започвам с последния въпрос. Ново име не трябва да запазвате - правната форма /вида на дружеството/ не се променя. Що се отнася до необходимите документи - напишете какво смятате да приложите и после да допълваме - иначе са много, не ми се пише просто.
Успех!
-
ianeva - Потребител
мисля че документите са:
на съществуващото ЕООД
-решение за продажба на дяловете
-договор(нот. заверени подписи)
на новото ООД
- Спесимен на управителите + декларации
-договор за възлагане на управлението
-протокол на общото събрание с промените
-дружествен договор с промените
на съществуващото ООД което ще вземе участие
-решение на общото субрание
-копие от договора
и на края заявление до съда !
на съществуващото ЕООД
-решение за продажба на дяловете
-договор(нот. заверени подписи)
на новото ООД
- Спесимен на управителите + декларации
-договор за възлагане на управлението
-протокол на общото събрание с промените
-дружествен договор с промените
на съществуващото ООД което ще вземе участие
-решение на общото субрание
-копие от договора
и на края заявление до съда !
- vasko4
- Младши потребител
Мисля че са 35 лева за ново картонче булстат.Имаше и 30 лева за обнародване и 22.50 за вписване на промени.Би трябвало да са само това.
- milenaaa
- Потребител
Колега, задължително се дзапазва ново име - 50 лв.
Трябва Ви още молба от тези, които ще бъдат приемане за съдружници, в която молба да се пише, че желяат да встъпят в членствено правоотношение с дружеството и че приемат условията на дружествения му договор.
Трябва Ви още молба от тези, които ще бъдат приемане за съдружници, в която молба да се пише, че желяат да встъпят в членствено правоотношение с дружеството и че приемат условията на дружествения му договор.
- pravna_kantora
- Нов потребител
Така. Поне в моята практика, в случаи като тези, никога не съм запазвала ново име. Практикувам основно в Бургас. Иначе за молбата съм съгласна - пропуснах го вчера.
-
ianeva - Потребител
Всичко друго си е така, а трябва щом ООД нов съдружник е от чужбина и извлечението от тамощния Търговски регистър за актуално състояние . И без да се запазва име!!!
- Jurgen
- Младши потребител
Май най-добре vasko4 да си каже къде ще ги внася тия промени, че да съберем малко разнородна практика, а пък и да му дадем най-точен съвет. До тук
- в Бургас /мое мнение/ - няма лев за Информационно...
- в Стара Загора и Пловдив - има лев
Jurgen не го разбрах къде практикува, че да видим там има ли...
Искам само да питам: на какво основание са тези 50 лева, при положение, че името остава същото, вида на дружеството не се променя и т.н.
Поздрави на всички!
- в Бургас /мое мнение/ - няма лев за Информационно...
- в Стара Загора и Пловдив - има лев
Jurgen не го разбрах къде практикува, че да видим там има ли...
Искам само да питам: на какво основание са тези 50 лева, при положение, че името остава същото, вида на дружеството не се променя и т.н.
Поздрави на всички!
-
ianeva - Потребител
В Благоевград също не се запазва име! Разбира се ако няма друга промяна освен промяна в броя на участващите в дружеството. Ако се добави примерно цифричка - се запазва!
- andronika
- Потребител
ми благодаря за проявения интерес към моята тема!!
става въпрос за СГС.
там е регистрирано ЕООД-то и там ще се прави всичко.
става въпрос за СГС.
там е регистрирано ЕООД-то и там ще се прави всичко.
- vasko4
- Младши потребител
Ми моля!
Ако имате възможност и време, пишете, взеха ли или не взеха /знаете кои/ ония 50 лв за името.
Успех с вписването на промените!
Ако имате възможност и време, пишете, взеха ли или не взеха /знаете кои/ ония 50 лв за името.
Успех с вписването на промените!
-
ianeva - Потребител
сега ми възникна и следният въпрос:
за каква сума да направя договора за продажба??
може ли да продам дяловете например за 10 лв. всичките,
които по договор са 50 дяла всеки на стойност 100 лв.??
за каква сума да направя договора за продажба??
може ли да продам дяловете например за 10 лв. всичките,
които по договор са 50 дяла всеки на стойност 100 лв.??
- vasko4
- Младши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|