начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Продажба на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на ЕТ

Мнениеот bobsi_bmw » 12 Юни 2007, 10:49

Ще в ипомоля за малко помощ...та значи Имам ЕТ и сега с майка ми направих ООД и искам да прехвърля ЕТ в ООД-то ... с договор за прехвърляне на предприятие но някой би ли ми помогнал със заявлението ... мерси предварително
bobsi_bmw
Младши потребител

Мнениеот sparklet_law » 15 Юни 2007, 23:28

Промяна на ЕТ в ООД:
Прехвърля се с дог.предприятието на ЕТ-то / с нот.заверка на подписите/. Продавач е ЕТ-то, купувач ООД-то.Когато се прехвърля ЕТ се прехвърля и фирмата и предприятието, не може поотделно /чл.60 ал.1 ТЗ/.

Промяна на адреса на управление и вп.на нов дружествен договор :
1.Заявление
2.Протокол от Общото събрание
3.Актуален друж.договор
4.Дог.за отдаване под наем на недв.имот относно адреса на управление.
Заявлението е от единия съдружник дог.за наем също, др.документи трябва да са подписани и от двамата.

ДОКУМЕНТИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ООД
1. протокол за приемане на друж. договор и избор на управители.
2. друж. договор с елементите по чл.115 ТЗ подписан от съдружниците.
3. нот. заверени декларации за подписите на управителите
4. дог. за възлагане на управлението според чл. 141/2/ и /6/ ТЗ /поотделно и за двамата/.
5. дог. за наем относно адреса на дружеството.
6. вносна бележка за внасяне на капитала.
7. бордера за внесени държавни такси и удостоверение за запазено име на фирмата.
sparklet_law
Младши потребител

Назад към Търговско право