начало

Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург Отнемането на коли от пияните и дрогираните шофьори стигна и до съда в Люксембург

Можете ли да помогнете със съвет?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Можете ли да помогнете със съвет?

Мнениеот baky6 » 08 Яну 2007, 21:08

Можете ли да помогнете със съвет? - брокер съм на недвижими имоти. В края на миналата година след изповядване сделка пред нотариус продавачите отказаха да изплатят полагаемата ми се комисиона. Искам да попитам възможно ли е да я търся по някакъв начин, обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??
Благодаря ви предварително!
baky6
Нов потребител

Re: Можете ли да помогнете със съвет?

Мнениеот krem_karamel » 09 Яну 2007, 10:08

baky6 написа:Можете ли да помогнете със съвет? - брокер съм на недвижими имоти. В края на миналата година след изповядване сделка пред нотариус продавачите отказаха да изплатят полагаемата ми се комисиона. Искам да попитам възможно ли е да я търся по някакъв начин, обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??
Благодаря ви предварително!

Не съм ви колега, но поне доколкото знам, брокерите със зъби и нокти защитават претенцията си да им се плати при подписване на предварителния договор и не оставят нещата за след изповядването на сделката

или

оставят някаква малка сума за накрая.

Имаше нещо нестандартно, което ви накара да промените това ?

Имате ли писмен договор, с който се задължават за определена сума ?
krem_karamel
Потребител

Мнениеот iata » 09 Яну 2007, 16:07

Kakva vrazka ima tuk
"обезсилва ли изповядването на сделката съдържанието в предварителния договор??" ? Pravata si ot stranata po prodazhbata imate na osnovanie vashite otnoshenija s neja, a ne na osnovanie prodazhbata.
iata
Потребител

Мнениеот avrora » 09 Яну 2007, 16:17

Не посочвате от какво черпите правата си. Имате ли сключен договор с продавачите? От какво е обусловено плащането на комисионната? Изповядването на сделката пред нотариус?
avrora
Младши потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 11 Яну 2007, 13:33

Обикновено брокерите вписват своите правоотношения със страните по сделката в самия предварителен договор като трета страна.
Въпрос към брокера: Предварителният договор заверихте ли го пред нотариус? Не че е особено съществено, но би било по-добре. При всички случаи, ако предположението ми е вярно, че в предварителния договор е уговорена комисионната, самият договор може да служи за основание за иск.
Оттук нататък- слушай Лютия- наеми си адвокат!
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Търговско право