начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Договор за управление на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за управление на ООД

Мнениеот ехо » 02 Фев 2006, 02:50

Има ли някъде из Интернет такова нещо?? Всичко което намерих беше за управление на ЕООД. Задължителен ли е този договор при регистрация на ООД???
ехо

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 10:44

Отношенията между дружеството и управителя се уреждат с договор за управление, като управителя може и да не е съдружник.
Никой

Мнениеот exo » 02 Фев 2006, 11:19

Това е ясно , въпросът ми е дали някъде из нета има формуляр , защото досега намерих само за ЕООД а ми трябва за ООД
exo

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 11:32

в апис и сиела ги има разработени. не са връх, но са добро начало.
и не, не ти трябват за регистрацията.
трябват ти за след като излезе съд. решение.
Гост

Мнениеот Гост » 02 Фев 2006, 14:32

Аз искам да попитам - при положение, че управлението се осъществява от съдружниците, нужно ли е да се сключва формално договор и те да получават изрично и статут на управител с този договор?
Гост

Мнениеот Никой » 02 Фев 2006, 14:39

Да защото с договора се уреждат правомощията във връзка с управлението и прадставителството на всеки от управителите.
Никой

задължително е необходим договор за управление

Мнениеот pepka_m » 29 Мар 2006, 11:20

Anonymous написа:в апис и сиела ги има разработени. не са връх, но са добро начало.
и не, не ти трябват за регистрацията.
трябват ти за след като излезе съд. решение.

Задължително е необходим! Искат го към документите, приложени към заявлението за регистрация. Преди месец регистрирах сама ООД, по принуда, иначе е по-лесно да си платиш на адвокат. Имам два такъв договор, ако искаш пиши на pepka_m@yahoo.com и ще ти го пратя.
pepka_m
Младши потребител

Мнениеот bobsi_bmw » 30 Мар 2006, 11:54

Точно така е искат го ...аз единствено за ЕООД не бях сигорен дали го искат ама го подадох и него пак дали ще ми ги върнат незнам ...
bobsi_bmw
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 30 Мар 2006, 12:00

Не би трябвало да го изискват! Той и съдържанието му не са обстоятелство, подлежащо на вписване в регистъра! В съда, където аз съм регистрирала, никога не са ми го искали!
alexa2
Потребител

Мнениеот kiarra » 30 Мар 2006, 12:06

очевидно практиката на различните окръжни съдилише се различава и по този въпрос. в пловдивския положително не го искат. и да можеш да ползваш формулярите в аписа.
kiarra
Младши потребител

Мнениеот bobsi_bmw » 30 Мар 2006, 16:37

Ако съм чул 20 отговора 50/50 са да искат го и съответно не го искат ...няма ли някои от фирмено отделение тук да каже
bobsi_bmw
Младши потребител

Назад към Търговско право