начало

Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК Без вина наказан чрез съсобственост с държавата – ефект от разнородната практика по чл. 343б, ал. 5 НК

забрана за напускане на страната

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: забрана за напускане на страната

Мнениеот inspectora » 01 Сеп 2008, 18:30

pepone2005 написа:Здравейте.
Бихте ли ми казали възможно ли е да имам издадена забрана за напускане на странта без аз да бъда уведомен по някакъв начин за това?(от 27 години живея на настоящия си адрес и никога не съм го сменял,а на адреса винаги има човек)
Предватително благодаря за отговорите :)

Е колко пъти де .... ставате нахален вече .... (поне да си бяхте сменили ник-а) ...

Тема: Забрана за напускане на страната
pepone2005
Отговори: 7
Видяна: 352
Мнение Форум: Семейни казуси Пуснато на: 30 Авг 2008 06:42 pm Заглавие: Забрана за напускане на страната
Здравейте.Много бих искал да ви попитам следното:
Да речем,че имам някакви неплатени данъци от 3 години.Могат ли да ми наложат забрана за излизане от страната без мое знание и ще мога ли да изляза на ...

Не разбрахте ли, че тук не уважаваме такива "андрешковци" (колега Лют, ако позволите да използвам Ваши изразни средства) като Вас ...

Мноого сте ми беднички горките - данъци не плащали от как се помнят, а инак имат пари за почивка "По Европата" - ... ай ш*** в Бай-Ганьовците ...
inspectora
Активен потребител

Re: инспекторчето

Мнениеот Гост. » 01 Сеп 2008, 20:33

pepone2005 написа:А и още нещо....парите ще са ми най-малкия проблем.

:roll: Моите поздравления! Поне един питащ в този форум да сведе до знанието ни признанието, че материалното му състояние е във възход.
След като всичко около вас е "цветя и рози", какво ви притеснява някакво си уведомяване от съответните компетентни органи за наличие на Заповед за напускане пределите на страната ни.
Въпреки да имам някакви / според мен съмнителни/ пророчески умения, като си извадих кристалното кълбе, установих
- вие сте млад, своенравен 27г. младеж от мъжки пол, живеещ в семейното гнездо на родителите си.
- материално и финансово прилично обезпечен
- с високо самочувствие за себе си
- о, виждам ескурзета нещо ще правите в недалечното бъдеще.. че и страната иноземска не е надалеч
- може би сам, а може би.... не?
- море, романтика.... емоции, гъдели разни...
спирам, че стана твърде розово... Имате си обаче един кахър- нещо с институциите взимане-даване имате. Въпросът ви хич не е уреден! Един формен ще ви попречи да се видите в това безоблачно бъдеще...

Между другото, защо не си зададете коректно въпроса? Причини много да ви се наложи забрана за напускане пределите на страната! Начини за разрешаване на този проблем също толкова! :!:
Гост.
Старши потребител

Re: za poli_g

Мнениеот Гост. » 01 Сеп 2008, 20:54

pepone2005 написа:Скъпа Поли,
за съжаление гадателските Ви способности са под всякаква критика.Защо не се пробвате в някоя друга сфера?Според мен много би Ви подхождало да пишете небивалици за някое жълто вестниче :)
Желая Ви успех!

Добре, улавям иронията ви. Това говори да сте интелигентен човек.
Е, като сте такъв, защо не можете да приемете, че на този въпрос
pepone2005 написа:Здравейте.Много бих искал да ви попитам следното:
Да речем,че имам някакви неплатени данъци от 3 години.Могат ли да ми наложат забрана за излизане от страната без мое знание и ще мога ли да изляза на екскурзия в страна членка на ЕС,ако имам неплатени данъци (не съм получавал писмо от данъчна дирекция за плащане на дължима сума нито са ме търсили на домашен адрес,телефон или служебен)
Надявам се да получа отговор на писмото си :) Предварително ви благодаря.

и дадените ви насоки/ щото вЕрно, далеч сме от гадателската професия, все пак!:o /

отговорът е този?
kalahan2008 написа:Това го видях, само че много често НАП и АДВ не намират длъжниците на адреса и им връчват служебно документите по реда на чл. 32 ДОПК - ето защо може да бъде наложена забрана за пътуване, дори и длъжникът да не е получавал покана/съобщение за доброволно изпълнение. Понякога се случва длъжникът да научи за задълженията си не от данъчните, а от полицаите, които си спазват процедурата по АПК.

:?: :idea:
Гост.
Старши потребител

Re: хахаха

Мнениеот inspectora » 01 Сеп 2008, 21:13

pepone2005 написа:Инспектор ли си къв си не те знам и не ме интересува,но най-добре иди да си избиваш комплексите някъде другаде.Ама всъщност май само тук,където не те познава никой можеш да се правиш на голямата работа,иначе си кръгла нула.Нали така.Познах :)
Хайде лека ти вечер "инспекторче"

:lol: :lol: :lol:
Позна ... :cry: ... сега като ме разкри какво да правя? :cry: ... мисля да отида да се обеся на някой стълб ... :cry: ... колко е гаден живота едни комплекси не мога да избия в интернета ... :cry:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот dinev » 01 Сеп 2008, 21:48

Любезний ми Пепоне 2005! Приемете един съвет от мен. Със отношението, което показвате към колегите от форума, не очаквайте да получите отговор на въпроса Ви, или поне в този форум. Най - вероятно в случая се касае за забрана за напускане пределите на републиката, като мярка за процесуална принуда, но как, при какви обстоятелства, и кой е компетентният орган да я наложи, са подробности, които ще Ви спестя, заради наглото Ви отношение.
Blessings upon the throne of tyranny
dinev
Потребител

Мнениеот dinev » 01 Сеп 2008, 23:47

А това може би е така, защото сте с м о т а н я к . Не виждате ли, че никой не иска, и няма да Ви отговори, Пепоне!? 8)
dinev
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Сеп 2008, 23:54

Забраната за напускане на пределите на РБългария се налага, в противоречие със ЗАП (отм.) и действащия АПК, като никога не се провежда предварително допитване до адресата на забраната (интервю с нарушителя). Това е може би оперативно съображение - възможно е нарушителя да "избега през Връшка чука", докато се оформя ПАМ-а. Затова винаги ще има изненади на "Мария Луиза". Считам, че не е законно и е противоконституционно да не се уведомява нарушителя за започналото производство по налагане на ПАМ.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот liolio » 02 Сеп 2008, 00:43

е, то по тая логика трябва и при пускане на молба за обезпечение в съда да се уведомява насрещната страна, което пък обезмисля гимнастиката. друг е въпроса дали всеки път като се иска налагане на ПАМ е упражнено уместно това право.
liolio
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 03 Сеп 2008, 15:45

ами попитайте в ОДП-т.е полицията или бившите РДВР-та
pitasht
Активен потребител

Мнениеот dinev » 03 Сеп 2008, 18:08

Ами най - вероятно имате наказателно дело, по което най - вероятно сте обвиняем.
dinev
Потребител

Мнениеот pitasht » 05 Сеп 2008, 16:17

Пепоне,
Сигурен ли сте че имате мярка или не?
Ако да- значи и знаете защо или поне може да научите. Пък тогава отидете при адвокат и ще ви обяснят как се обжалва и какви са възможностите Ви. Ние тука само си гадаем за какво е мярката. Пък и всички хора идват при нас и все разправят че те нищо не били направили и видиш ли как изведнъж им дошло това нещастие, пък после се оказва, че добре знаят какво е ставало и какво са подписвали и получавали. Пък може и да сте жертва на някаква голяма грешка, но за това давам 1 % вероятност.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 05 Сеп 2008, 23:38

:roll: Това, колега, е възможната истина. Според мен обаче се пита съвсем теоретично. :lol:
А, онова за жаленето- кауза пердута...
Или някой ще се похвали, че е успял? 8) :lol:
Гост.
Старши потребител

Re: за забраната

Мнениеот Blogush » 06 Сеп 2008, 10:08

pepone2005 написа:Ами аз нямам никакви данъчни задължения,не съм съден или осъждан,срещу мен няма образувани дела.Имам само кредити в банки,които редовно погасявам.Имам също и невнесени здравни осигуровки за 22 месеца отпреди близо 3 години,но той кой ли ги няма.Дори не знам колко пари са ми те.По тази логика не виждам за какво може да ми бъде наложена забрана за напускане на страната :)

А, защо не вземете да си платите здравните осигуровки за 22 месеца? Да не мислите, че раково болните, за които няма достатъчно лекарства, ще ги внесат вместо вас за да може да има пари и за тяхното лечение?
Blogush
Младши потребител

Назад към Наказателно право