начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Това клевета ли е?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Това клевета ли е?

Мнениеот DariSht » 09 Юни 2008, 13:34

Здравейте. Надявам се някои да ми даде насоки за да знам дали си струва да губя времето на някой адвокат с този мой проблем.
Едно лице в качеството си на Изпълнителен директор на една фирма ме обвини в престъпен сговор с цел източване фондовете на ДОО, престъпление по НК, в официална жалба по която имаше разследване, което завърши с прекратяване.
Въпросът ми е мога ли да го съдя за клевета и ако да в какви срокове?
DariSht
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Юни 2008, 14:00

Каекто го обяснявате по-скоро става въпрос за набедяване , а не за клевета. Изяснете все пак по-точно.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 09 Юни 2008, 14:14

Трябва да се докаже, че той е ЗНАЕЛ, че сте невинен:

Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.

Ако имате доказателство, действайте.:)
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот DariSht » 09 Юни 2008, 14:18

След допусната грешка от НОИ става надплащане по едни болнични, аз съм втори работодател на това лице и ме обвиняват, че съм в сговор с това лице с цел заблуждаване на НОИ и източване на пари от държавата . В полицията го бяха класифицира като участие в престъпен сговор с цел източване на фондовете на ДОО,не се сещам точния член по НК.
DariSht
Нов потребител

Мнениеот DariSht » 09 Юни 2008, 14:21

Тук се представят определени факти, които не отговарят на действителността, а също така се вадят неправилни изводи от верни факти и се представят по неверен начин.

Малко е объркано...
DariSht
Нов потребител

Назад към Наказателно право