прибирам се от дискотека и ме спират куките,викат проверка за алкохол,но отказах да я дам и кръв не дадох написаха ми акт по чл.174 ал.3 ЗДВП някои знае ли какво да очаквам.
Заглавието е променено от локалния модератор с оглед по-голяма информативност.
Clavdivs.
- Дата и час: 04 Дек 2024, 10:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт по чл.174, ал.3 от ЗДвП. Какво да очаквам?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Акт по чл.174, ал.3 от ЗДвП. Какво да очаквам?
Последна промяна kirilenko77 на 14 Апр 2008, 14:20, променена общо 1 път
- kirilenko77
- Нов потребител
алкохол но.....
то е ясно но колко време ще бъде?
- kirilenko77
- Нов потребител
Re: алкохол но.....
kirilenko77 написа:прибирам се от дискотека и ме спират куките,викат проверка за алкохол,но отказах да я дам и кръв не дадох написаха ми акт по чл.174 ал.3 ЗДВП някои знае ли какво да очаквам.
И какво направил си се на важен вижте ме аз съм най - големия и няма да им дам да ми точат кръвчицата. Ами чудесно сега както е написала колежката минимум 12 месеца ще се возиж на автобусчето. Радвай се, че е само книжката, а не си направил нещо по - серизоно, че тогава щеше да е наистина зле.
- pdimitrow
- Потребител
А в тази връзка, може ли да попитам: Има определен минимум, от 0.5 промила, под който при проверка не се санкционира. Това си е да кажем една бира. В случай обаче, ако лицето предизвика ПТП под тези 0.5? А ако участва в ПТП, но не е виновен и пак е с под 0.5?
- balders
- Младши потребител
balders написа:А в тази връзка, може ли да попитам: Има определен минимум, от 0.5 промила, под който при проверка не се санкционира. Това си е да кажем една бира. В случай обаче, ако лицето предизвика ПТП под тези 0.5? А ако участва в ПТП, но не е виновен и пак е с под 0.5?
Ако участва в ПТП, но "не е виновен", няма за какво да бъде осъден- и с едната бира, и без нея/т.е. трябва и нарушение на ЗДвП в причинна връзка с резултата по НК- значителни имущ.вреди, телесни повреди, смърт/.
Ако "е виновен" и алкохолната концентрация е под 0,5 на хиляда, ще отговаря като напълно трезвен водач, т.е. не е квалифициращо отговорността обстоятелство.
Като става въпрос само за едната единствена бира,т.е. можете само с една, не можете ли да потърпите докато стигнете?
- kpavlova
- Активен потребител
Значи разбирам, че алк. проба под 0,5 за водач с над 2 год. стаж се води отрицателна при каквото и да е положение. Бях останал с впечетление, че проба под 0.5 не се санкционира единствено при проверка, без ПТП, а при ПТП със проба различна от 0.00 е виновен водача със алк. без значение от пътните обстоятелства.
Съжелявам ако се изразявам глупаво, но образованието ми няма нищо общо с правото, а понякога на човек се НАЛАГА да разбира и от други неща. А пък и въпросът ми е предизвикан от чисто любопитство.
Съжелявам ако се изразявам глупаво, но образованието ми няма нищо общо с правото, а понякога на човек се НАЛАГА да разбира и от други неща. А пък и въпросът ми е предизвикан от чисто любопитство.
- balders
- Младши потребител
balders написа:Значи разбирам, че алк. проба под 0,5 за водач с над 2 год. стаж се води отрицателна при каквото и да е положение. Бях останал с впечетление, че проба под 0.5 не се санкционира единствено при проверка, без ПТП, а при ПТП със проба различна от 0.00 е виновен водача със алк. без значение от пътните обстоятелства.
Не се "налага" човек да разбира, а понякога " разбира", в смисъл научава се, по стечение на обстоятелствата
По смисъла на задълж.практика "пияно състояние" е такова при алкохолна концентрация над 0, 5 на хиляда.Само по себе си това не е достатъчно, за да е осъществен състав на общоопасно престъпление по транспорта- трябва нарушение на ЗДвП и съставомерен резултат.Примерно несъобразена с пътната обстановка скорост и причинена смърт, която да е резултат на това нарушение.При това положение, ако алкохолната конц. е под 0,5 на хиляда виновният водач ще отговаря по основния състав- не като да е извършил деянието в пияно състояние/ разликата е в размерите на санкцията в двата случая/.
Вашето "предположение", че пилият винаги отговаря, е човешко предположение, плод на възприятието Ви от "външна" страна.Има ли алкохол в кръвта на виновния водач над 0,5 на хиляда, независимо от това, че пияното състояние може да не е във връзка на "причина - следствие" с резултата/ не от алкохолното повлияване е загубил контрол върху МПС, не от алкохола "мотивиран" е карал с превишена скорост/, той ще отговаря за "по-тежкия състав"- в пияно състояние.
Това пияно състояние - над 0,5 на хиляда освен това може да се установява по всякакъв начин- и със свидетели, не само с дрегер и кръвна проба.
Употребилият алкохол водач не контролира себе си и МПС като трезвения / има и изключения /.И понеже сам се е привел в това положение , като познава и "свойствата" на алкохола, отговаря по -тежко- но само когато има за какво да отговаря.
- kpavlova
- Активен потребител
Трябваха ми няколко прочитания, на написаното за да го разбера , но благодаря. Определено успях да вникна малко повече в смисъла. (или поне така си мисля)
- balders
- Младши потребител
[b]Tова пияно състояние - над 0,5 на хиляда освен това може да се установява по всякакъв начин- и със свидетели, не само с дрегер и кръвна проба.
Може ли малко информация как ще докажа със свидетели, че концентрацията на алкохол в кръвта ми е 0.55%, а не е 0.48%. Стойностите са напълно условни. Просто съм любопитен как се доказва със свидетели точно.
Може ли малко информация как ще докажа със свидетели, че концентрацията на алкохол в кръвта ми е 0.55%, а не е 0.48%. Стойностите са напълно условни. Просто съм любопитен как се доказва със свидетели точно.
- pdimitrow
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|