начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

ПТП със загинали майка и дете

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПТП със загинали майка и дете

Мнениеот julia__86 » 10 Ное 2008, 11:59

Здравейте,
Ще разкажа набързо за фаталния за мен и семейството ми 6.09.2006.
Сестра ми и нейна приятелка излизат с децата на разходка,по невнимание от страна на нейната приятелка ги удря джип,който се движи с висока скорост,вследствие на което сестра ми и дъщеричката и загиват.
Противно на всякакви срокове се водеше следствие в рамките на почти 2години.Сега вече има дело,на което обаче обвиняема е "приятелката" на сестра ми.Шофиорът на джипа подписа споразумение (без наше знание) и е осъден условно на 3г.Въпросът ми е следният: Тъй като разбрахме че обвиняемата Катя е решила да се признае за виновна,какви биха били последствитя за нея.т.е пак ли ще получи по ниска разбира се условна присъда,заради това че след 2г се сетила че е виновна и признава това.И ние към кого може да си пуснем исковете,което всъщност е единственото което можем да направим.Благодаря предварително.
julia__86
Нов потребител

Re: ПТП със загинали майка и дете

Мнениеот system » 10 Ное 2008, 16:48

Каква присъда ще получи, зависи от споразумението, което Катя ще сключи с прокуратурата ... ако разбира се съдът го одобри. Доколкото разбрах, делото не е внесено в съда с обвинителен акт. Ако това е направено (т. е. ако делото вече е внесено в съда с обвинителен акт), за споразумението е необходимо съгласието и на наследниците на сестра Ви и дъщеря й.
Така, както представихте казуса, за причиняването на смъртта на сестра Ви и дъщеря й вина имат и водачът на джипа, и Катя. Т. е. в случая е налице т. нар. "независимо съпричиняване". Няма да ви обременявам с дефиниции, само ще Ви кажа, че според мен искът следва да се предяви срещу двамата - водача на Джипа и Катя при условията на солидарна отговорност. Ако споразуменията са одобрени без да е образувано съдебно производство по внесен в съда обвинителен акт, трябва наследниците на пострадалите да предявят гражданския си иск в отделно гражданско производство. Споразуменията като приравнени на влезли в сила присъди ще бъдат задълмжителни за гражданския съд по въпросите дали е извършено деянието, неговата противоправност и виновността на извършителите.
Самото изготвяне на исковата молба следва да се направи от адвокат, тъй като има много особености, които вероятно не знаете, а във форума трудно бихме Ви ги обяснили в детайли.
Успех! Съжалявам за близките Ви.
system
Активен потребител

Мнениеот julia__86 » 10 Ное 2008, 18:08

Благодаря много за бързият отговор.Наели сме адвокат-Василев,препоръчаха ни го като един от най-добрите ,надявам се да ни помогне.
Отново Благодарности!
julia__86
Нов потребител

Мнениеот julia__86 » 10 Ное 2008, 18:21

Пак прочетох отговорът ви,и се сетих да ви попитам още нещо.Значи на следващото дело тя се признава за виновна,след което ние завеждаме граждански иск? А относно господина завеждаме друго дело ли? И има ли срокове за това? Незнам дали има връзка,но ще спомена че те са към една и съща застрахователна компания.
Благодаря.
julia__86
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 10 Ное 2008, 22:13

:roll: Систем, приятно е да ви чете човек.

Пет години от датата на деликта!
Имате най-добрия адвокат, доверете му се!
А, колегите не вкарвайте в етични дилеми, относно съревнованието с най-добрите...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nezret » 12 Ное 2008, 13:26

Колегата е прав.Най разумно е да се направи претенция пред застрахователя,която естествено ще отвърлят или ще предложат минимум от 35 000 лева. В момента липсват каквито и да е било критерии за оценка на неимуществените вреди при смърт и телесни увреждания. Критерият "справедливост" е толкова субективен ,че колегите съдии в своите решение,буквално си смучат пръстите, за да обосноват размера на иска по"справедливост". Те не са виновни, защото нее е тяхна работа да правят закони, а да ги прилагат,колкото несъвършени и колкото празноти да има в тях.
ДОбрата новина е че , най много 6 месеца, този филм и тази предпоставка за субективизъм и корупция ,ще отиде в историята където и е мястото.
МАкар че застрахователите йезуитски ,също са макар и с половин уста "За" , новата регламентация за решение на този фундаментален проблем. Изненадващо е че мнението на представители на съда е против ,въвеждането на обективни критерии?!? Ами това определено ще облекчи и работата на съда(прилагайки обективни критерии,като продължителност на човешкия живот, и т.н.) и е много вероятно въобще да не се стига до съд,(ще имат по малко работа, и повечето случаи ще се решават извънсъдебно)?!? Защото винаги съм казвал че най добрата мързелива държавна работа е военен съдия. Защото вече няма армия няма и дела, на годината я има 5-6 дела да си докладчик я не. Кютиш си и си пиеш кафето,без да си напрагаш мозъка. Но не всеки може да стане военен съдия. :wink: За разлика от районните които имат по 300 и на горе и ги скапват от бачкане.
Вече и становищата на някои ресорни държавни институции, в подкрепа на новата методика, е реалност. Парламентарните папагали, се опитват да имитират дейност , но макар да избягват проблема, ще им се наложи скоро, и отгоре и отдолу,когато бъдат притиснати, защото явно в България ,за съжаление така са научени да работят повечето, ще го решат , макар и доброзорно. :twisted:
А за питащата, с този пост на практика, вие обидихте колегата който е поел случая ви поставяйки под въпрос неговата компетентност( не го познавам и не е моя работа, но въпроса е принципен,), въобще не е добра идея клиент да обижда адвоката си, защото това може да доведе до нелоялна практика във ваш ущърб.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
nezret
Потребител

Мнениеот system » 12 Ное 2008, 15:14

Позволих си да отговоря на въпроса, защото питащата не спомена в началото, че са ангажирали адвокат. Наистина, не беше редно да се отнася въпросът тук, след като е ангажиран колега.
Все пак - успех на питащата :)
system
Активен потребител

Мнениеот julia__86 » 14 Ное 2008, 10:40

В никакъв случай не съм искала да обидя адвоката си.Напротив много сме доволни от работата му.Попитах просто защото исках и друго мнение ,а и зашото вкъщи крият някои подробности от мен. Това е...И пак ще кажа,че за адвокат Василев мога да кажа само хубави неща.
Благодаря за отговорите.и се извинявам за неправилно зададените ми въпроси.
julia__86
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 14 Ное 2008, 11:09

Хубаво де, кой е този Василев?
Да кажем и ние нещичко за него, ако го познаваме, та да се спре това. :roll:
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право