начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

НП и Съд. решение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НП и Съд. решение

Мнениеот gyunter » 02 Сеп 2008, 13:18

Колеги, имаме лишаване от управление на МПС за срок от 4м-споразумение в съда за алкохол, считано от 30.04.. На основание чл.175,ал.1,т.4 от ЗДВП е лишен от право да управлява МПС за срок от 3м-НПост. връчено на 11.06., естествено човека под въздействието на алкохола не е изпълнил указанията на служителите на КАТ-2.77промила алкохол.
Въпросът ми е следния:
Срокът на съдебното лишаване е изтекъл. От КАТ търдят, че след неговото изтичане започва да тече лишаването по адм. ред понеже са две различни нарушения. След доста коментари със колеги и служители на КАТ и т.н., има противоречиви мнения как текат сроковете.
Ще помоля по опитните колеги да отговорят малко по подробно и да не ме съдят за неопитността ми,
gyunter
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Сеп 2008, 16:17

poli_g написа:
gyunter написа:Имаме алкохол-2.77промила като делото приключва със споразумение лишаване от правоупр, за срок от 4м, който вече е изтекъл и пробация.
На 11.06. е връчено нак. постановл. с което също е лищен от правоуправление за др. нарушение за срок от 3м -Чл. 175. (1) 4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
От КАТ упорито твърдят че срока на адм. лишаване започва да тече от момента на изтичането на съдебното лишаване-значи 7м общо, и отказват да върнат свидетелството за управление.
Нак. постановл. влиза в сила ако не е обжалвано в законния срок, следователно срока би трябвало да тече в момента, което означава че на 11.09. трябва да е изтекъл и срока на адм. лишаване, но от КАТ са на другото мнение.
Моля за коментари

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=27 ... ht=#272470
Моля да ми простите любознателността, но имам въпрос- та кой съд, казвате е наложил това наказание/ одобрил споразумението с оглед разпоредбата на 382/7?
Ако ми отговорите на този въпрос и аз ще ви дам отговор на вашия с адм. санкция. :roll:
:!:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 02 Сеп 2008, 16:18

И, колега- по реда на глава 29 от НПК- ОПРЕДЕЛЕНИЯ!
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право