начало

Съдът освободи младежите, обвинени за нападението в мол Съдът освободи младежите, обвинени за нападението в мол

Помощ за жалба до прокурор.

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ за жалба до прокурор.

Мнениеот f1973 » 11 Юли 2008, 13:18

Не знам дали точно тук трябва да пиша, но моля да ме извините ако съм сгрешила. Става въпрос за следното-близък на моя приятелка има сериозен психичен проблем, но не желае да постъпи доброволно на лечение. Налага се да се подаде жалба до прокуратурата. Моля ако някой е запознат, да пише точно какък е реда и ако може да помоля за помощ за самата жалба - какво точно трябва да се пише. Благодаря предварително на всички!
f1973
Нов потребител

Мнениеот kali75 » 11 Юли 2008, 13:31

лелеееееее,хора..Вие направо сте върха на наглостта ! И какъв е точно психичния проблем на близкия на вашата приятелка? И как точно да Ви напишем самата жалба, като само вие сте го освидетелствували? Просто нямам думи за подобни въпроси.
Вашата приятелка да си хване под мишничка всички документи и да си отиде при адвокат за да и каже какъв е реда и да й напише жалбата.....Това да не е от въпросите "Извинете, колко струва килограм сирене във Вашия квартал?" за да Ви се отговори така просто. Става въпрос за съдбата на човек!
kali75
Потребител

Мнениеот f1973 » 11 Юли 2008, 13:37

ооо, я ако може по-спокойно и не с такъв тон ако обичате. Не съм го освидетелствала аз-за това си има медицински лица. Поисках помощ, защото си мисля, че този форум е за това. Като не желаете, да помогнете-моля!Никого не карам насила. Попитах за законовата процедура - все пак това е правен портал или ГРЕША!!!
f1973
Нов потребител

Мнениеот blossom » 11 Юли 2008, 13:52

За да се пристъпи към настаняване за принудително лечение е необходимо не само лицето да има такова заболяване, а и да съществува възможност поради това заболяване да извършат престъпление, представляващо опасност за близките им, за околните, за обществото или да застрашава сериозно здравето им. Ако смятате, че всичко това е налице просто изложети обстоятелствата в една молба до районна прокуратура. Не се изискват някакви реквизити - просто напишете данните на лицето, заболяването му - съответната медицинска документация, проявите, които считате за опасни и свидетели на това му поведение. Прокурорът ще разпореди проверка, ще прегледа документите и ще бъсат разпитани свидтели, след което ако прецени че има основание, ще направи предложение до районния съд. В общи линии това е реда.
blossom
Потребител

Мнениеот f1973 » 11 Юли 2008, 13:59

Blossom, много благодаря. Ако непрекъснатия психически тормоз над близките се смята за опасен мисля, че е налице основание за принудително лечение. Точно затова потърсих помощ и съвет тук. Благодаря ви още веднъж.
f1973
Нов потребител

Назад към Наказателно право