начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

Съдия ДОЧКА Върбева напуска Пазарджишки ОС, май!

Дискусии на тема съдебната власт в България

Съдия ДОЧКА Върбева напуска Пазарджишки ОС, май!

Мнениеот Смях в залата » 05 Юни 2004, 10:56

Ура, "съдия" ДОЧКА Върбева, наречена и ДОЧКА Христова Илиева напуска Пазарджишкия ОС. Радвай се Пазарджик, стени Пловдив! Безумието в съдебната система продължава! Пловдив пазисе - хуните идват и съдията, държаща се в ПОС като истеризирана даскалка, която си позволява да навиква в съдебна зала по най-фелдфебелски начин ПРОКУРОРИ, АДВОКАТИ, СТРАНИ, ВЕЩИ ЛИЦА, СВИДЕТЕЛИ, която си позволява да идва на заседание в 9,30, след като има обявени заседания за 8,15 ч, а при направена забележка от възрастни колеги адвокати им отговаря "Там, публиката в залата ДА МЪЛЧИ!“, на която малцина се опълчваха, защото в Пазарджик няма истинска организирана адвокатура, която не приема за доказателство за платена държавна такса платежно нареждане на бяла хартия, а изисква да бъде в зелено, защото този цвят и е най-приятен (тук не правя алюзия със "зелено"). "Съдията", която при провеждане на процедурата във ВСС за назначаване на нови административни ръководители в съдебната система, си позволи непристойното поведение и уронване престижа на съдебната власт, да дава интервю пред в. "БАНКЕРЪ" като И. Д. Председател на ОС- Пазарджик, при положение, че в момента има действащ председател, който явно прекалено много и се доверяваше! Но той не е знаел за стародавната мисъл - "Не вярвай на даровете Данайски!" А ето и част от дневния ред на заседанието на ВСС, проведено на 02.06.2004 г. "4. Предложение от Председателя на Апелативен съд – гр. Пловдив за преназначаване на Дочка Христова Илиева – съдия в Окръжен съд – гр. Пазарджик за съдия в Апелативен съд – гр. Пловдив". А решението на ВСС е - отлага решението по т. 4. за следващото заседание. Мисля си, че трябва да се обзаложим, какво ще е решението за кака ДОЧКА - съдебната тигрица и паркетна фея с цигаре! Боже, пази кака ДОЧКА!:))))) И Пловдив и всички Окръжни съдилища с район на действие ПАС. Нали се сещата, когато се провали някой политик, го пращат на заслужен отпуск в някоя далечна страна:)))) А кака ДОЧКА (само какво звучно българско име) в Апелативен съд! Пазарджик се отърва! Три пъти ура за Пазарджик! Горко ти Пловдив!:)))))
Смях в залата

Re: Съдия ДОЧКА Върбева напуска Пазарджишки ОС, май!

Мнениеот яstavrev » 05 Юни 2004, 12:11

Жалка работа е да се радваш за това.Радост на роб.Нали утре ще дойде нова Дочка,че и може и по-лошо.
яstavrev

Мнениеот gbaev » 05 Юни 2004, 13:00

Що се радваш след като утре при апелативно обжалване пак при нея ще попаднеш!!!
gbaev
Младши потребител

Мнениеот Смях в залата » 06 Юни 2004, 08:11

Защото в апелативния съд ще е една от многото и няма да си позволява подобни "волности". А и ако председателят на ПАС е съдия на място, може след година въпросният магистрат да е вписана в някоя адвокатска колегия. А за робската психика не ми се говори...
Смях в залата

Мнениеот Смях в залата » 06 Юни 2004, 08:13

Г-н Баев, първо в българското процесуално право не е регламнетирано АПЕЛАТИВНО, а ВЪЗЗИВНО обжалване. А пък в ПАС няма да се чувства тъй недосегаема, както е в момента! Та ето за това!
Смях в залата

Мнениеот Служителка » 10 Юни 2004, 18:22

Явно голямо шубе е било да се изправиш пред съдия Върбева в залата, а? Толкова голямо, че не ти стиска да си напишеш името:))) Радвай се, дребна душице! Умът на паркетната лъвица с дългото цигаре и аристократичните й маниери май нямат стигане, а:))) Мога да ти пиша още много, но не виждам смисъл. Само ще ти направя едно предложение... напиши някой път тук нещо хубаво за някой, от който си доволен, пък може и анонимно:)))
Служителка

Мнениеот лунатик » 10 Юни 2004, 21:35

Дали Дочка Върбева не беше наказана относно делото за мандата на велинградския кмет Фидел Беев? /май тя беше дето размотаваше топката по делотдо 2-3 месеца/ - а може би греша?
лунатик

Мнениеот Смях в залата » 12 Юни 2004, 08:07

Същата е, ама пък чак да беше наказана! От 09.06.2004 г. е апелативен съдия в Пловдивския АС! Да й е честита новата придобивка!
Смях в залата

Мнениеот Смях в залата » 12 Юни 2004, 08:29

"Явно голямо шубе е било да се изправиш пред съдия Върбева в залата, а?" Шубе ли, смях в залата!
"Толкова голямо, че не ти стиска да си напишеш името:)))" Чак пък толкова голямо, не е:))))))))
"Радвай се, дребна душице!" Благодаря, но не се радвам, поне засега, но като стане адвокатче, ей, тогази ще се радвам:))))))
"Умът на паркетната лъвица с дългото цигаре и аристократичните й маниери май нямат стигане, а:)))" Умът ли?!?! - сред толкова дим и ... изпарения умът й нещо беше замъглен! А иначе нямат стигане, щом го казва човек от кухнята! "Аристрократични маниери - лелче (чичка), много латиноамерикански сериали гледате напоследък, пък и чалгичка си послушвате, нали - не се крийте, признайте си:)))))
"Мога да ти пиша още много, но не виждам смисъл."
Да, за да каже нещо смислено човек, е достойанство на малцина!
"Само ще ти направя едно предложение... напиши някой път тук нещо хубаво за някой, от който си доволен, пък може и анонимно:)))" Доволен съм от съдебната система, доволен съм от държавата, която защитава конституционно прогласените човешки и граждански права на всеки българин, доволен съм от това, че има някой, който да защитава такива съдии, и то с такъв присторен патос:)))), доволен съм, че в не всичко е корупция, а много безхаберие и неграмотност и от много други готини неща съм доволен! Ще очаквам доволното Ви изказване с много :)))))))
P. S. А сега ще ти кажа кои според мен са добрите съдии в ПРС И ПОС - Пунтева, Илинова, Кр. Комсалов, Цв. Вълчева, РАДИНА; МАРАТИЛОВ, ИЛ. ДИМИТРОВА, Танкова, Трънджиева, Кантарева, Джунева, ВЪРБЕВА (но тя си пропилява ума)
Смях в залата

Мнениеот лунатик » 12 Юни 2004, 08:32

Ами май това й е наказанието - преминаване на друга длъжност - както се правеше по времето на бай Тошо.
лунатик

Мнениеот Боил » 12 Юни 2004, 10:00

Я каква екзотика! На Пловдив му върви. За кратко време се сдоби и с нещо като “Филип”, и с нещо като “филипинка”. Моля осветли ни, съседе/съседке Смях, дали въпросната дама има задоволителна правна грамотност и в коя правна област се подвизава. Май предчувствам купон в залата, но трябва да си подбера подходящи дела. Предварително благодаря.
Колегиални поздрави!
Боил

Мнениеот Смях в залата » 12 Юни 2004, 12:40

Абе че има знания, има ги. Макар че един колега справедливо и много удачно отбелязва по този повод - "Сред слепите и едноокият е зрящ!":)))) Абе, горе-долу става! Занимава се с частно право, като имаме предвид, все пак, че гражданският процес е отрасъл на публичното право :))) Има претенции, че поназнайва търговското право, но според мен, там й е ахилесовата пета! Напрово си е слабичка в тази материя, но някак си го докарва, като попречете някое и друго решенийце! Но в никакъв случай не чете доктрина! И все пак това не й е най-големият недостатък! Пределната амбициозност влиза в конфликт с невъзможността да е на нивото на собственото си очакване! И за да преодолява това свое вътрешно противоборство (демек комплексите си), става яростна в залата и се започва веселбата. Но човек, който добре разбира от граждански процес, може с лекота да я постави на мястото й (безмълвна и скръстила ръчички)! А и особено ако е млад човек, направо "изгризва" паркета в залата! Хайде, жива и здрава да ви е, да ви порадва и вас в Пловдив - арт турнето на пазарджишката съдебна трупа в ПАС започва от септември!
И не забравайте да пишете за подвизите на Дочето! То малко ще стане като Алековото "Бай Ганьо в чужбина!", ама нейсе, ако имаме повечко време, може да напишем едно съдебно фейлетонче!
Смях в залата

Мнениеот TOM » 16 Юни 2004, 12:12

Блазе ви, да можеша да повишат някакси и Сарънеделчев от Ст.ОС. мисля че вашата дочка в сравнение с него е като херувим. ама де този късмет
TOM

Мнениеот To4ka i zapetaq » 16 Юни 2004, 17:36

Mai vav vseki sud si ima pone po edna Do4ka!
To4ka i zapetaq

Мнениеот Боил » 17 Юни 2004, 15:02

Е, какво като не знае човекът. Ако е само той, с мед да го намажеш. Имате си и други звезди, които са скарани с ГПК, а и с правото като цяло. Но затова пък, драги/а ТОМ, поменатият от теб магистрат как здраво и по (х)американски върти чука в съдебната зала – пу, пу – да не му е уроки!
Боил

Мнениеот gega » 17 Юни 2004, 16:38

(х)американски - както би казал Тошко Колев:))))))))))) Как ще ги стигнем (х)американците, че и задминем дори...:)))))))))))
gega

Мнениеот 444 » 18 Юни 2004, 12:17

леле-е-е,
коя пък ще да е тая Дочка, да се не знае!?!
444

Мнениеот svoi » 27 Юли 2004, 14:25

И аз имам щастието /или нещастието / да познавам въпросния магистрат.Професионалните качества не коментирам;маниерите и вероятно биха могли да минат за аристократични в публичен дом.Чудно защо никоъ не споменава едно от най-важните и достойнства,които самата тя гордо афишира:Въпросната дама пие и то много.Всеки ,който я е виждал два пъти непременно я е видял и добре пийнала.
svoi

Ура за Краси Комсалов

Мнениеот Мира СМ » 28 Юли 2004, 12:59

Задето си го похвалил, де. Той ми е колега от курса и имам добри впечатления от него навремето. Младо е още момчето, може пък и той да стигне до ПАС или до ВКС. ;-Р Аз съм от Пловдив, но щом чак тук съм чувала, че Дочка Върбева била много СТРАШНА съдийка, значи наистина е уплашила доста хора. За професионални качества не знам.
Мира СМ

Следваща

Назад към Съдебна власт