начало

Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена Конкурсът за апелативните прокуратури ще започне почти от началото, процедурата била опорочена

Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдийство

Дискусии на тема съдебната власт в България

Re: Дъщерята на районния прокурор на София се добра до съдий

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 21:56

Бате, пак ли ти бе, брато! Какво ще се промени!!!?????? Ти в кой свят живееш, бе, пич! С комунизЪма приключихме, братле!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gega

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 21:59

Досега ми изглеждаше свястно момче, но щом казваш, че си ............., съгласявам се - след това подло изказване!!!!!!!!!!!!
gega

Re: Инот

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 22:10

Да, чудесно казано! Ти си пич! Само моля те, пиши на кирилица:)))
gega

Re: nada1(небогопомазан)

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 22:13

Инотче, проблемът ти е, че си раждан, живял, възпитаван и обучаван в една стара, стара, ама много стара България при един много ЗРЯЛ СОЦИАЛИЗЪМ! И сега се опитваш да разсъждаваш модерно, но този твой мисловен напън се изражда в объркана интелектуална гротеска! Този форум не е театър на абсурда, нали?!
gega

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 22:15

Е, това вече не е сигурно! Нека да се яви, ще видим:))))
gega

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 22:19

Бате, ако имаш нещо да сказуваш, действай, че интернетът ми е малко слабичък, та не ми се хаби време за твоите мисловни бозици:))))
gega

Мнениеот gega » 12 Фев 2005, 22:22

Не, мислещият с латински сентенции Инотко няма подготвена латинска остроумица:))) Няма да ти отговори! В Древния Рим такива въпроси не са се задавали, та да се търси дълбокомислен отговор на тях:))))
gega

Мнениеот sake6080 » 13 Фев 2005, 08:29

До Инот и Гери:
Темата е: Кой простосмъртен (чети - без връзки) , независимо колко блестящ юрист е, ще бъде предложен за съдия в СОФИЯ Б Е З конкурс? Как става това и къде да си подадеме документите? И какъв е тоя инат да те предложат ТРИ пъти?!? След като два пъти подред кандидатурата е ОТХВЪРЛЯНА!!! Това на кой небогопомазан може да се случи? То бива наглост и очевадно връзкарство, ама чак пък толкова...
Подтема 1 : Прочетете внимателно в първия пост как разсъждават ЧЛЕНОВЕТЕ на любимия ни ВСС - те не гласуват кандидатурата на професиналиста Х , те глсуват за "синът на Николай" и за "Цветелина" . Въпрос: към кой простосмъртен същите тези членове ще питаят тоооолкова топли чувства, та чак да си го обсъждат на малко име?
Подтема 2 : Как така любимия ни ВСС назначава (БЕЗ конкурс) за РАЙОНЕН съдия в СОФИЯ човек, ПРОВАЛИЛ се на изпита за МЛАДШИ такъв? Все пак комисия на същият този ВСС е оценила, че ТОЗИ кандидат НЕ става за съдия?!? На мене логиката ми се губи - няма качества за младши, ама става районен??? А спечелилите място за младши ще блъската две - три годинки за да станат (може би) районни съдии, докато неуспелият кандидат младши вече ще драпа за окръжен съдия. Обяснете ми, моля Ви...

Горепосочените случки просто е невъзможно да се случат на човек без ПРАВИЛНИЯТ произход, независимо от професионалните му качества.
sake6080
Младши потребител

Мнениеот bateto » 13 Фев 2005, 09:01

Хубава диференциация на темата.......на подтеми.....

Хубави въпроси......

И още по-хубав и верен отговор:))))

Само че липсва продължението, алтернативата - кво правим, ако нямаме ПРАВИЛНИЯТ произход?????????? Това е същинската тема според мен:)))
bateto

Председателят на РС София ще ме предложи ли за назначаване??

Мнениеот Кандидат за магистрат » 13 Фев 2005, 17:24

Аз желая да стана магистрат, имам изискуемия стаж и съм много добре подготвена тероретически и практически, но нямам роднина висш магистрат. Ще ме предложи ли председателя на РС София за назначаване??? И ако и някой син/дъщеря на висш магистрат също желае да бъде предложен кого ще предпочете председателя на РС и въз основа на какви критерии ще вземе решение?
Кандидат за магистрат

Мнениеот *** » 14 Фев 2005, 12:29

Ako niamash pravilnia proizhod, tova e tolkoz prosto i logichno ili shte blaskash kato greshen diavol ili izobshto niama da pomirishesh magistratsko miasto.
Interesno, kakvo shte kaje Evropeiskata komisia, koiato sledi kak se provejda sadebnata reforma?
Kakvo shte kajete da ia uvedomim s edim e-mail nai-malkoto?

Мнениеот prihodjasht » 14 Фев 2005, 12:58

Няма да има места в СРС за младши съдиите от СГС на които е изтекъл срочния договор по ЗСВ. Но и Елин Пелин е град ...и Сливница ; )
prihodjasht

Мнениеот '''/''' » 14 Фев 2005, 14:38

Разбрах, че този проблем стои с най-голяма острота във Варна. Там щяло да се наложи младши съдии от ОС Варна с 2 г. и 6 м. стаж - максималния - наистина да бъдат освобождавани, защото в РС няма места - и то не за друго, а по причината, предмет на тази тема. В РС са назначени доста "парашутисти" - по подобие на Дъщерята - без конкурс - в следствие на което свободните щатни бройки в РС се изчерпват. А хората, в които държавата е вложила пари и ги е обучавала 2 год. и половина отиват на трудовата борса...
'''/'''

Мнениеот kazuist » 14 Фев 2005, 14:50

Абе, то е ясно, че ще духаме супата, ама поне да знаехме от по-рано.
kazuist

Мнениеот Гери » 14 Фев 2005, 14:51

Ако е така ще е ужасно, 2-ма от тях са ми другарчета и са наистина много способни и кадърни момчета :(
Просто са родени за съдии...
Гери

Мнениеот '''/''' » 14 Фев 2005, 16:16

Не че има какво да ги оплакваме колегите...Не вярвам да останат без работа - след 2,5 год. в системата - вероятно дори ще си намерят мн. по-добра работа, но все пак...
'''/'''

Мнениеот bateto » 14 Фев 2005, 16:45

:)))))))) Мислиш ли, че на някой му пука как протича съдебната реформа??? Щото аз не вярвам....Ако искаш изпрати мейл, ама то е като да си хвърлиш визитката в кошчето:)))
bateto

Мнениеот kazuist » 14 Фев 2005, 16:51

Точно в това е проблемът. Аз, ако искам да стана младши съдия, то не е за да използвам мястото си като двугодишен трамплин за по-добра работа. Така излиза следното - абе скачай с двата крака, "влизаш в системата" (звучи дори малко еротично), пък после това ще ти даде възможност да излезеш достойно от нея. Не възприемам съдебната система като начин да си намеря по-добра работа, защото аз и сега си я имам. Би било жалко да я изоставя и да ме споходи съдбата на колегите, за които пишете...
kazuist

Мнениеот prihodjasht » 14 Фев 2005, 17:59

De lege ferrenda - за Районните съдилища на окръжните градове - конкурс по
общия ред.
prihodjasht

Мнениеот '''/''' » 15 Фев 2005, 15:43

Според мен не това е изхода - по добре de lege ferrenda - районен съдия може да стане само младши съдия след 2 г. стаж като такъв в окръжен съд. По изключение ВСС да може да назначава и лица, неотговарящи на тези изисквания, само при липса на кандидат (например в малките градчета, където никой не иска да отиде).

Единственият проблем е, че ние нямаме право на законодателна инициатива :))
'''/'''

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт